Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: Čimelickým rychlé vedení dlouho nevydrželo. Juniorka Sparty odpověděla čtyřmi góly

 
sobota, 22. července 2017, 21:11

V dalším přípravném utkání se čimelické SIKO utkalo poprvé s jednadvacítkou pražské Sparty na hřišti v Písku, kde pod vedením trenéra Michala Horňáka absolvovala soustředění a odehrála dva zápasy.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný, ale po chvíli se častěji dostávala dopředu Sparta. Ovšem v 8. minutě po zaváhání ve sparťanské obraně se dostal k míči Nosek a vstřelil první branku utkání. Za tři minuty mohlo být v táboře Čimelic ještě veseleji, ale Zelenka hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad.

Spartu obdržený gól probudil a vytvořila si velkou převahu. V 11.minutě Čimeličtí neuhlídali Konatého a ten vyrovnal stav utkání na 1:1. Za pět minut krásnou střelou z hranice vápna překonal Slavíka sparťanský obránce Čmelík, jemuž asistoval Konaté. Sparta nadále tlačila a ve 20.minutě fauloval Slavík Konatého a Dao z nařízené penalty zvýšil stav na 3:1. Pražané byli očividně lepší, ale třetí tým jihočeského přeboru se nezdával. Ve 37. minutě z ojedinělého útoku mířil čimelický Nosek do tyče sparťanské branky. Ve 39. minutě zakončil stav prvního poločasu opět Dao a zvýšil stav na 4:1.

Druhý poločas utkání byl po vystřídání několika hráčů na obou stranách vyrovnanější a Čimeličtí se častěji dostávali na sparťanskou polovinu. V 56. minutě po pěkné přihrávce Říhy se dostal do šance Suchan, jehož střela skončila na břevně sparťanské branky. Na druhé straně  Slavík chytil hlavičku Traoreho. V 61. minutě mířil nad branku Sparty Hegenbart a rovněž tak o tři minuty později Froněk. V 69. minutě se do šance dostal Pšenička, ale jeho slabou střelu brankář Sparty chytil.

V posledních deseti minutách Sparta přece jenom zvýšila otáčky, ale překonat náhradního brankáře Baštu se jí už nepodařilo. Skóre přípravného utkání se po přestávce nezměnilo a skončilo vítězstvím Sparty 4:1. V dalším přípravném utkání se Čimelice utkají s divizní Dobříší, místo bude upřesněno.

SK SIKO Čimelice - AC Sparta Praha U21 1:4 (1:4)

Góly: 8. Nosek – 11. Konaté, 14. Čmelík, 19. (pen.) a 37. Dao. Rozhodčí: Matyš - Žemlička, Novotný. Bez karet. Diváci: 150.

Čimelice: Slavík (80. Bašta) - Pšenička, Listopad, Bednařík, Viták -Říha, Nekl, Káš, Nosek, Zelenka – Hegenbart. Střídali Froněk, Suchan, Řezáč. Trenér Tomáš Smrčina.

Sparta: Štorc (46. Bačkovský) – Pavlík (65. Tasić), Boula, Vaš (46. Sváta), Čmelík (46. Rohla) – Balvín (46. Čajkovský), Palečko, Shala (46. Hybš), Traore – Konaté (46. Špaček), Dao (46. Kutina). Trenér Michal Horňák.

 
 
Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle