Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: Krumlov prokázal proti juniorce Dynama dobrou formu

 
pátek, 21. července 2017, 21:25

Junioři českobudějovického Dynama měli tento týden dost nabitý program. Nejprve po zlepšeném výkonu po přestávce porazili Rudolfov. V Krumlově ale právě ve druhé půli zcela propadli a zápas odevzdali. Slavojáci byli lepší ve všech ohledech.

Trenéři juniorky Lengyel a Vlček před utkáním kladli svým hráčům na srdce, aby svou hrou navázali na druhý poločas proti Rudolfovu. Poslechli je v tom, že podali přece jenom lepší výkon, ale navíc se proti diviznímu celku ujali i vedení. Nejdříve měl dvě příležitosti Matoušek, ale neproměnil je. Nakonec přece jenom smůlu protrhl Kadlec po vydařené akci právě se Škodou 0:1.

Jenže ani první gól hostů rytmus krumlovského týmu nenarušil. Častěji získávali balon a vytvářeli si tlak. Po něm hrozili i ze standardních situací. Ty ale defenziva mladíků v černobílých dresech stačila likvidovat. Ovšem sami doplatili na svou chybu. Neporozuměli si gólman s bekem a Persána čekala snadná úloha dopravit míč do prázdné branky – 1:1.

Do druhého dějství trenéři obou týmů vystřídali, ale zatímco výkon Krumlova neklesl, hra mladíků se rozsypala. Ti, kteří nastoupili na trávník, domácím nestačili, i když těm leckdy nebylo víc než sedmnáct let. Svoji šanci se ukázat nějak sami propásli. Druhý gól inkasovali, když si Babka chladnokrevně pohrál se třemi protivníky a skóre otočil – 2:1.

Třetí branku zaznamenal z trestného kopu Kabele. Obstřelil postavenou zeď a gólman hostů byl bezmocný – 3:1. Pak mladíci předvedli jednu ze svých mála světlejších chvilek a po kombinaci Škoda snížil – 3:2. Ovšem poslední slovo měli přece jenom domácí, jmenovitě znovu Babka po samostatném úniku – 4:2.

V týdnu oslavil asistent trenéra Lengyela Jiří Vlček 69. narozeniny, ale tohle nebyl zrovna nejhezčí dárek. Navíc když to byla generálka před samotnou soutěží. Možná ještě bude příští týden následovat modelované utkání s dorostem, ale pak už ostrý start s pražskou Slavií. Snad bude platit pořekadlo, že špatná generálka znamená dobrou premiéru. Ale nezakřiknout to.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Jestli to byla pro juniorku generálka, pro nás ne. My ještě hrajeme příští týden s Třeboní, pak v sobotu doma s Hlubokou a tu generálku odehrajeme proti Olešníku. Kluky musím pochválit, ale opatrně. Prostě jsem byl spokojený.“

Jiří Vlček, asistent trenéra juniorky SK: „Já musím domácím poblahopřát, byli lepší a vyhráli zaslouženě. Náš výkon byl ve druhém poločase zoufalý, nějaký bod jsme si nezasloužili. Znovu těm klukům promluvíme do duše, vždyť hrajou hlavně za sebe, za svoje fotbalové jméno. Snad o té generálce máš pravdu, to musí na place ukázat oni.“

FK Slavoj Český Krumlov – SK Dynamo České Budějovice jun. 4:2 (1:1)

Branky: Babka 2, Kabele, Persán - Kadlec, Škoda. Rozhodčí: Hladík. ŽK: 1:1.

Č. Krumlov: Votýpka - Švec, Kabele, Dudák, Peroutka – Wagner, Tůma, Novák, Persán – Klivanda, Beránek. Střídali Svoboda, Sláma, Babka, Hofmann, Sekyra, Strapek, Neckář. Trenér Václav Domin.

Dynamo jun.: Luksch – Krejčí, Jáša, Frnoch, Kapucínský – Tomek, Štifter – Škoda, Kadlec, Chylík – Matoušek. Střídali Coufal, Smetana, Četák, Kubata, Collin. Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jozef Glonec