Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Třeboně Zdeněk Procházka počítá po příchodu devíti hráčů s lepšími bodovými zisky

 
čtvrtek, 20. července 2017, 07:07

Hodně krušnou sezonu si prožil na střídačce exdivizní Jiskry Třeboň nový kouč Zdeněk Procházka. Bývalý útočník pražské Sparty, který skóroval i proti Realu Madrid, musel řešit několik problémů najednou. V zimě se mu rozpadla osa týmu, mužstvo postihla velká marodka, to byly ty největší.

„Vzhledem k tomu, že jsme po celou soutěž neustále řešili sestavu (odchody hráčů, zranění, pracovní povinnosti, bezdůvodné neúčasti na trénincích a utkáních), považuji naše umístění za přiměřené okolnostem,“ říká Zdeněk Procházka k postavení na desátém místě. „Před sezonou byl náš cíl do pátého místa - podzim byl lepší než jaro,“ uvádí k původním ambicím a lepší první polovině.

Sestava se měnila téměř každý zápas, především v jarní části se musela doslova lepit. Zaskakovat museli dorostenci, v obraně dokonce náhradní brankář. „Vzhledem ke zmiňovaným okolnostem nebylo prakticky možné stabilizovat sestavu, v utkáních samotných nás trápila přechodová fáze a proměňování šancí,“ poznamenává k největším starostem.

Uteklo to jako voda, první rok u mužstva má Zdeněk Procházka za sebou. Jaký byl? „Pro mne osobně to byla poučná sezona. Ze začátku podzimu jsem se s mužstvem i soutěží seznamoval, po ní už vím, co je možné od hráčů na této úrovni očekávat - a to jak pozitivně, tak i negativně,“ říká po roční zkušenosti.

V třeboňském týmu se mohl spolehnout na opory J. Skálu, Lonsmína, Cahynu do svého zranění a střelecky během podzimu na Holzepla a v jarních odvetách na Průchu. Za nejvydařenější zápasy označil domácí výhry s Hlubokou (4:1) a Dačicemi (8:3), za nejhorší určil venkovní vystoupení v Olešníku, Ševětíně a Oseku.

K úrovni a kvalitě soutěže Zdeněk Procházka (na snímku) říká: „Úroveň letošního KP byla velmi dobrá, i když celková úroveň všech soutěží má podle mého názoru sestupnou tendenci.“ Ze soupeřů oceňuje výborné výkony vítězné Soběslavi a čtvrtých Katovic.

S letní přípravou začala Jiskra 12. července a během ní si naplánovala pět zápasů - Táborsko B, Český Krumlov, Trhové Sviny, Planá u Č.B. a Velešín. V kádru došlo k velkým změnám. „Příchodů je celá řada,“ upozorňuje Procházka. V týmu uvítal devět nových jmen: Pancíř a Cimerhanzl (oba Jankov), Brousek (Nové Hrady), Čábela, Bartl, Hofman (všichni z dorostu), Hami (Kaplice), Pučejdl a Tůma (oba SKP ČB).

Cíle jsou v Třeboni jasné. „Udržet, až na výjimky, velmi slušnou defenzivní činnost a zlepšit mezihru i střeleckou produktivitu. Pokud se nám to podaří, měl by přijít i výraznější bodový zisk,“ doufá trenér Zdeněk Procházka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle