Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Soběslav nestačila na Sedlčany, v Nové Včelnici vyhrálo Roudné Píšovým gólem

 
neděle, 16. července 2017, 14:45

Po první týdnu letní přípravy čekal jihočeský trojlístek ostrý start v předkole celostátního poháru. Divizní nováček Soběslav hostil soutěžního konkurenta Sedlčany, Roudné zajíždělo na půdu Nové Včelnice, která vyhrála krajské kolo poháru a postoupila do krajského přeboru. Z obou nedělních zápasů vyšli domácí jako poražení. Redakce Jihočeského fotbalu vyrazila na pohárové derby do N. Včelnice.

Výsledky předkola Mol Cupu:

FK SPARTAK SOBĚSLAV - TJ TATRAN SEDLČANY 1:3 (0:2)

GÓLY: 54. DVOŘÁK -  6., 52. D. NĚMEC, 12. SIROTEK. ROZHODČÍ: ŠTUK – KOUBA, NOVOTNÝ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 320.

SOBĚSLAV: KUNÍK – CHOTOVINSKÝ, BOHÁČ, SUCHAN, M. HROMADA – ŽALDA (70. T. MAZOUCH), M. MAZOUCH, NOHAVA, JANOUŠEK (78. PELTÁN) – FISCHER, ŠMÍDMAJER (33. MARTIN DVOŘÁK). TRENÉR RADEK HAJIČ.

SEDLČANY: GLOGAR – BROTÁNEK (64. J. DVOŘÁK), KDOLSKÝ, ŘEHÁK, MICH. DVOŘÁK – REPETNÝ, KVĚCH, SENFT, SIROTEK (64. KRŮTA) – D. NĚMEC, HÁJEK (86. OTRADOVEC). TRENÉR LADISLAV ŠACH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: M. MAZOUCH, FISCHER – D. NĚMEC.

V utkání domácího divizního nováčka s už ostříleným soupeřem měli první příležitost domácí, jenže Fischer svůj pokus nasměroval pouze do sedlčanského gólmana Glogara. Ke škodě Jihočechů brzy nato se hosté ujali vedení ve 12. minutě nejlepším hráčem na trávníku Dominikem Němcem. Ten přeloboval Kuníka  a bylo to 0:1.

Pár minutek poté navýšil náskok Sedlčan Sirotek – 0:2. Jihočeši měli obrovskou příležitost ke vstřelení kontaktního gólu, jenže Jiří Šmídmajerův pokus zastavila levá tyč Glogarovy branky. Hosté měli převahu, ale domácí zase gólmana Kuníka. Ten další střelu hostů vytáhl na břevno a po chvíli znovu vyrazil nad svou branku. Ze soběslavských fotbalistů měl šanci Janoušek, leč ani jeho míč z jeho kopačky nenašel správný cíl.

I začátek druhého dějství patřil hostům, jmenovitě Němcovi. Ten dokázal obejít i Kuníka a vsítit třetí gól svého týmu – 0:3. Jenže pak se aspoň na čas dostal ke slovu i domácí střelec. Prosadil sestřídající Martin Dvořák a snížil na 1:3. Ale to bylo z obou stran vše, takže přece jenom zkušenost Sedlčan zvítězila nad nováčkovským nadšením Soběslavi. Z možného atraktivního derby Spartaku s Táborskem sešlo, v příštím kole pocestuje druholigový favorit do Sedlčan.

Střelci Sedlčan na hřišti v Soběslavi. Dvakrát skóroval Dominik Němec (vlevo) a jednou Marek Sirotek. Foto: Jan Škrle


TJ NOVÁ VČELNICE – MALŠE ROUDNÉ 0:1 (0:1)

GÓL: 8. PÍŠA. ROZHODČÍ: PRŮCHA – HRKAL, MATYŠ. ŽK: 3:1. DIVÁKŮ: 200.

N. VČELNICE: HOLICKÝ – PRŮŠA, BLAŽEK, JAROŠ, VOKUŠ (65. BEROUNSKÝ) – TUČEK, M. HORNÁT (46. NEBESKÝ), PETRÁŠ, MAREŠ (60. V. HORNÁT) – PACHOLÍK, DIDEK. TRENÉR RADEK VAJDA.

ROUDNÉ: HŘEBEJK – L. VÁVRA, MARŠÍK, KÖSSL (28. BARTOŠ) – RŮŽIČKA, VOGL, TUŠER, O. OTEPKA, SAMEK (76. TIBITANZL) – PÍŠA, MARKYTÁN (87. KOŘÍNEK). TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JAROŠ - HŘEBEJK.

V Nové Včelnici byl k vidění zajímavý fotbal, i když se na obou stranách hráči nevyhnuli častým nepřesnostem. Pro oba týmy to byl první zápas po tvrdé přípravě, takže se nebylo ani čemu divit. Šancí si fotbalisté vytvořili dost, ale v prvním poločase dokázal přetavit v gól pouze roudenský Píša, když domácí chybovali v rozehrávce, O. Otepka vyslal roudenského útočníka do brejku a ten zakončil střelou přesně k tyči.

Na druhé straně mohl po ideální Marešově přihrávce skórovat domácí Pacholík, ale situaci zachránil skvělý gólman Hřebejk. Neuspěl proti němu ani Průša, který se dvakrát dostal do vyložené šance. Na druhé straně mohl náskok hostů zvýšit Markytán, kterému na zlatém podnosu nabídl balon Píša, ale branku minul. Těsně před koncem prvního poločasu nastal před Hřebejkem obrovský a nebezpečný závar, ale bezúspěšný.

Ani po přestávce se diváci nenudili. Domácí hned z první možnosti nastřelili tyč. Hosté mohli náskok navýšit, když se na jediného obránce řítili Markytán a Píša. Ten dostal ideální přihrávku, ale placírkou poslal míč vedle levé tyče. Vcelku bezstarostný fotbal už další branky nepřinesl. V 80. minutě se domácí oprávněně dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku roudenského obránce. Marně.

Novovčelničtí se sice s pohárem rozloučili, ale ze hřiště mohli odcházet se vztyčenou hlavou po kvalitním výkonu. To ocenili diváci uznalým potleskem. Trenérovi malšanů Rudolfu Otepkovi se tak splnilo přání, s nímž svůj tým do MOL Cupu přihlašoval – vyhrát a v přípravě tak narazit na kvalitního a atraktivního soupeře. A tím příští sobotu od 17 hodin třetiligový Benešov jistě bude. „Za postup jsem rád, protože v okolí se silní soupeři těžko shánějí. Jinak zápas po týdnu přípravy nemá cenu moc hodnotit,“ uvedl hostující kouč.


Program 1. kola Mol Cupu (22. července od 17 hod.)

FK Zbuzany 1953 – FC Písek
Malše Roudné – SK Benešov
Slovan Velvary – SK Dynamo ČB
Tatran Sedlčany – FC MAS Táborsko

Od 2. kola se budou herní dvojice a pořadatel utkání losovat.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Michal Průcha, Jan Škrle