Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kemp pro brankáře se těšil velkému zájmu

 
čtvrtek, 13. července 2017, 10:33

Areál na Sídlišti ve Strakonicích patřil na začátku července prvnímu ročníku brankářské školy Jiřího Prokeše.

Jiří Prokeš z brankářské školy Just4keepers už podobnou akci uspořádal loni v Blatné. Tentokrát měla premiéru ve Strakonicích a u mladých brankářů si získala velkou oblibu. „Kemp se povedl, účastníkům se ani nechtělo domů. Bavilo je to a hlavně doufám, že se něco přiučili,“ uvedl pořadatel Jiří Prokeš s tím, že kemp byl zaměřen na techniku chytání a vyzkoušení nové metody v odrazové síti.

Téměř třiceti brankářům od přípravky až po dorost se nemohl Jiří Prokeš věnovat sám. „Přišli mi pomoct kamarádi trenéři, bez nichž se kemp neuskutečnil,“ podotkl Prokeš.  Přijel Peter Bartalský z Prahy, v současnosti trenér brankářů Viktorie Žižkov a žen AC Sparta Praha, který uspořádal besedu, dále Leoš Škorpík z Nového Města na Moravě, Tomáš Jícha, Salavice u Brna, František Bican z Milevska a domácí Radek Charvát s Martinem Fiřtem.

Každý účastník kempu dostal na památku brankářský dres s číslem 1 a brankářské rukavice. Talentovaní gólmani mezi sebou soutěžili v různých disciplínách, po sečtení bodů vyšlo v závěru kempu následující pořadí. Vítězové v každé kategorii dostali dětské šampaňské a brankářské rukavice.

Přípravka: 1. Petr Wolf – Šumavan Vimperk, 2. Matyáš Janda – Junior Strakonice, 3. Radim Beránek – Sokol Bavorov

Žáci: 1. Milan Mach – Sokol Bělčice, 2. Jiří Mička – SFK Vrchovina, 3. Josef Hödl – SK Vacov

Dorost: 1. Petr Provazník – Junior Strakonice, 2. Lukáš Uhříček – Junior Strakonice, 3. Leoš Peroutka – TJ Blatná

Pro velkou účast a spokojenost mladých brankářů se 2. ročník brankářského kempu Jiřího Prokeše uskuteční opět za rok, zřejmě v období od 30. 6. do 3.7 2018.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle