Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ke spokojenosti máme hodně daleko, říká k umístění Dačic předseda Milan Točík

 
sobota, 8. července 2017, 18:07

V minulém ročníku krajského přeboru obsadil dačický Centropen čtrnácté místo, nejhorší během svého účinkování v nejvyšší krajské soutěži. Způsobila to především kolísavost výkonů. Svěřenci Romana Bujdáka skončili těsně nad sestupovou propastí a v příštím ročníku se chtějí vyhnout sestupovým starostem. „Plány máme na klidný střed tabulky, který v našich silách může být,“ přeje si šéf klubu Milan Točík.

Skončili jste čtrnáctí před sestupujícími Planou a Ševětínem. Očekávání byla určitě jiná, že?
Před sezonou jsme si přáli být v klidném středu tabulky, ale jak se ukázalo, tak od splnění jsme byli více než na míle daleko. Pro nás je nyní důležité, že jsme soutěž zachránili a hledíme jen dopředu.

Jaké byly plány po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Po podzimu už nám bylo jasné, že nás čeká tuhý boj o udržení, který jsme však začali famózně výhrami s Milevskem a v Oseku. Poté se ale naše euforie rozpadla jak domeček z karet a do konce sezóny provázel kluky srab, ze kterého se ne a ne dostat.
Co se týče druhé části otázky, tak rozdíl příliš nevidím. Opět nás trápila výkonnostní nevyrovnanost, která nás bohužel provázela opravdu celý ročník.

Co vás během sezony nejvíce trápilo?
Těch faktorů bychom našli rozhodně více. Jelikož nedisponujeme příliš širokým kádrem, tak bylo velmi náročné nahradit některé zraněné hráče – každý výpadek ze sestavy nastolil trenérovi nemalý problém. Dále určitě rozdílný přístup hráčů a tréninková morálka, která ale vzhledem ke studijním a pracovním povinnostem hráčů je pochopitelná.

Kdo tým v sezoně táhl, kdo byli ti lídři, na které jste se mohli spolehnout?
Možná se stále opakujeme, ale jména jako Toman, Jindra, Celý si po celou sezónu držela vyrovnanější výkonnost. V několika zápasech vyčníval Točík.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Nejvydařenější utkání bylo bez debat na hřišti Oseku, kde se nám podařilo zvítězit 6:1, a sehráli jsme proti týmu, jenž s námi nechtěl hrát fotbal, velmi kvalitní taktické představení. Za zmínku stojí domácí utkání proti Milevsku, které jsme vyhráli 1:0, a dá se říci, že jsme vytěžili z minima maximum. O nejhorším utkání sezóny také nemůže být sporu. Bohužel to máme ještě v živé paměti, když nás v derby deklasoval Jindřichův Hradec.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Kvalita soutěže byla vysoká. Spadly tři divizní týmy, což se musí na soutěži projevit. Navíc obrovského výkonnostního progresu dosáhla Soběslav a Želeč.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Těžko říct, jestli překvapil, ale ve velmi dobrém světle se jevil Jindřichův Hradec, který byl na konci soutěže nejlepším týmem. Pro jeho smůlu začal stíhací jízdu pozdě. Skvěle hrála Soběslav. Bohužel nepříjemně nás opět překvapila Planá, která má ve svém jádru jednotlivce, kteří se místy více starají o to jak zranit protihráče, než o míč.

Kdy začínáte s přípravou a s kým se během ní střetnete?
S přípravou začínáme 7. července a bude probíhat v domácích podmínkách. Plán přípravných zápasů ještě řešíme, před startem KP plánujeme čtyři přípravná utkání.

Jaké budou hráčské změny v týmu?
O hráčských změnách se stále jedná. Nyní je pouze jisté, že nás po dlouhých letech skvěle odvedené práce opouští Martin Toman (na snímku), jemuž přejeme hodně štěstí v novém působišti. Nejvíce bude chybět Tadeáši Jindrovi, neboť se rozpadá spolupráce tzv. dačických fotbalových dvojčat. Celé vedení nyní usilovně pracuje na příchodu nových posil a důležité pro nás je i začlenění dorostenců do A-týmu.

S jakými plány půjdete do další sezony?
Hlavním cílem je, aby to jak hráče, tak vedení bavilo. S tím samozřejmě souvisí výsledky. Nechceme hrát pouze o záchranu. Tudíž plány máme na klidný střed tabulky, který v našich silách může být.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák