Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Plzeň si proti Dynamu zastřílela. Jihočeši ale odehráli povedený poločas

 
středa, 5. července 2017, 22:51

Další příprava před sezonou 2017/2018 fotbalistům SK Dynamo České Budějovice výsledkově nevyšla. Jihočeši sice zápas s Viktorií Plzeň prohráli 1:5, ale herně jim vyšel první poločas, ve kterém měli více vyložených šancí.

Českobudějovický tým odehrál povedený první poločas. Vicemistrovi z Plzně byl rovnocenným soupeřem a nebýt neproměněných šancí, mohl i vést. Pár desítek sekund po rozehrání se do útoku dostali Kadula a po něm i Wermke. Brankář Bolek ale zasahovat nemusel. V sedmé minutě měl velkou šanci Pouček, který bohužel pro Dynamo v dobré pozici špatně trefil míč. I Plzeň měla několik náznaků šancí, ale buď je zlikvidovala pozorná obrana Jihočechů, nebo brankář Křížek.

V 17. minutě se po přihrávce Wermkeho dostal do zakončení Čavoš. Jeho pokus chytil Bolek. O pět minut později se již skóre měnilo, ale na druhé straně. Kopic z rohového kopu našel připraveného Michaela Krmenčíka, který hlavou nedal Křížkovi šanci – 1:0. Jihočeši se po inkasované brance nezatáhli a i v dalších minutách měli šance. Na Bolka si bohužel v dobré šanci nepřišel ani Kadula.

V samém závěru poločasu pak vychytal exbudějovického Řezníčka pozorný Křížek. Oba týmy po poločase značně prostřídaly sestavu. V 50. minutě se vyznamenal náhradní brankář Dynama Staněk proti hlavičce Koláře. Plzeňský navrátilec Daniel Kolář se z branky radoval za další tři minuty, kdy již dokázal Staňka obejít, zvýšil na 2:0 a začal domácí brankostroj.

Na rozdíl tří branek zvýšil v 65. minutě svou druhou brankou Daniel Kolář. Tentokráte se trefil po přihrávce Rakušana Ivanschitze přesně do šibenice. Čtvrt hodiny před koncem utkání se domácí radovali počtvrté. Po přízemní přihrávce Petržely umístil míč přesně Marek Bakoš – 4:0. Ani závěr druhého poločasu Plzeň nepolevila a v 81. minutě přidala pátou branku po střele z voleje od Jana Suchana.

Gólu se nakonec dočkalo i Dynamo. V 84. minutě snížil přesně mířenou střelou Petr Benát – 5:1. V dalším zápase se Jihočeši v sobotu utkají se Zbrojovkou Brno. Hrát se bude od 11:00.

FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 5:1 (1:0)

Branky: 22. Krmenčík, 53. Kolář, 65. Kolář, 75. Bakoš, 81. Suchan – 84. Benát.

Plzeň - 1. poločas: Bolek – Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík – Zeman, Živulič, Hořava, Kopic – Řezníček, Krmenčík. 2. poločas: Hruška – Řezník, Hejda (65. Vacovský), Hájek (76. Suchan), Janža – Petržela, Hrošovský, Ivanschitz, Kovařík (65. Pfeifer) – Kolář – Bakoš.

České Budějovice - 1. poločas: Křížek – Řezáč, Havel, Novák, Funda – Moravec, Čavoš, Javorek, Wermke – Pouček, Kadula. 2. poločas: Staněk – Loduha, Jáša, Kladrubský, Vaněk – Řehoř, Benát, Hála, Pešek – Pouček, Mashike.

 
 
Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Jan Škrle