Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimoústeckému dorostu neunikl postup do kraje

 
sobota, 1. července 2017, 12:47

Nejen muži TJ Sokol Sezimovo Ústí měli po sezoně důvod k radosti z postupu do krajského přeboru. Podobný kousek se povedl i místním dorostencům.

„Letošní sezonou bych v konečném důsledku zhodnotil velmi kladně,“ říká na úvod šéftrenér TJ Sokol Sezimovo Ústí Jiří Smetana.

Start do první poloviny uplynulé sezony se Sezimoústeckým nevydařil. Z prvních dvou zápasů získali jen bod. „Do soutěže jsme vstoupili s ambicemi v boji o postup do KP. Po podzimní části se nám tento cíl hodně vzdálil. Díky zaváhání v několika zápasech jsme na čelo tabulky ztráceli pět bodů. Přes zimní přestávku se nám podařilo do realizačního týmu na post asistenta trenéra obsadit Jakuba Škardu, který jak známo má zkušenosti z ČFL a je pro nás velkým přínosem,“ říká k příchodu hráče Táborska Smetana.

Jarní neporazitelnost ukončil Meteor

V odvetách se výkonnost dorostenců Sokola výrazně zvedla. „Jarní část sezony nám vycházela podle plánu, dokázali jsme porážet jednoho soupeře za druhým a dostat se na první příčku. Rozhodující utkání mezi námi a Meteorem Tábor pro naše barvy nedopadlo ideálně. Tato jediná porážka v jarní části nás stála vítězství v soutěži. Obsadili jsme v konečném pořadí druhou příčku se ztrátou dvou bodů na vítěze,“ uvádí k jediné jarní ztrátě Smetana (na snímku).

Sezimoústečtí prohráli v Čekanicích 2:3, ale smutnit dlouho nemuseli. V krajském přeboru zbylo místo i na druhý tým D skupiny I. A třídy. 

„Nakonec se nám podařilo postoupit, je to pro nás obrovský úspěch. Věříme, že se v krajském přeboru neztratíme a bude nás tam čekat opět velmi napínavé derby s Meteorem Tábor,“ těší se nejen na derby s okresním rivalem.  

Napsal(a) Redakce | Foto Veronika Hejnová