Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední hattrick v přeboru vystřihl útočník vzduchotechniků Jan Šimák

 
pátek, 23. června 2017, 13:39

Mezi úspěšné střelce posledního kola krajského přeboru patřil svým hattrickem proti Ševětínu milevský Jan Šimák (28). Mezi hráči svého týmu nepatří mezi vyhlášené snajpry, ale v posledním je všechny nechal za sebou. I za tento husarský kousek byl zvolen Mužem kola. Jak Jihočeskému fotbalu prozradil, v létě půjde fotbal na druhou kolej, neboť stavba rodinného domu je na prvním místě.

Střelci v krajském přeboru se v posledních kolech nějak rozstříleli. To asi divákům přijde líto, že jste góly během celé soutěže dost šetřili. Žádný stres, o všem rozhodnuto, uvolněná nálada?
Góly jsou koření fotbalu, takže když nepadají, je to pro oko diváka určitě škoda. Máte pravdu, že v posledních kolech padalo hodně branek a bude to zřejmě tím, že bylo o všem víceméně rozhodnuto, takže se hrál uvolněný fotbal, kde se moc nebránilo.

Vy sám jste se s diváky rozloučil hattrickem, kterých se teď rodilo jako klíšťat. A bylo vás teď postupně víc. Asi jste se těšili na konec pracovní doby, až si konečně užijete sluníčka podle svého a ne povinným lítáním po rozpáleném trávníku.
Bylo jich více, a jestli se nepletu, tak hlavně v Jindřichově Hradci se kluci rozstříleli a padal jim tam jeden hattrick za druhým. Ke konci sezony už se asi každý těší, až zuje kopačky a trošku si odpočine.

Jak už řečeno, přikreslil jste si do svého deníčku tři další čárky. To jde nakonec dost rychle. Ale branky až tak rychle určitě nepadaly. Rozložil jste je do obou poločasů. Prozraďte, prosím, jaké podrobnosti jste si k nim připsal.  Koho jste při tom podtrhla, protože vám k snad k prvnímu hattricku v áčku dopomohl?
Letos se mi střelecky vůbec nedařilo, takže deníček bohužel nebyl potřeba (smích). Ale abych se vrátil k brankám. U první mi asistoval Martin Málek, který zatáhl míč po lajně, do jeho centru jsem nastavil pouze placírku a míč šel k tyčce.  Druhá branka padla po brejku, kdy Kuba Barda obešel obránce, dal míč pod sebe a já prostřelil gólmana pod břevno. Můj třetí gól padl po skrumáži, kdy Honza Marvan vybojoval ve vápně míč a předložil mi ho na penaltu. Já jsem potom vystřelil po zemi k pravé tyči.

Bezprostřední dokopná asi byla navíc doplněna nutností vylepšit pitný režim po vyčerpávajícím výkonu v horkém počasí. Určitě byla veselá, i když mohla být ještě veselejší, jak poznamenal trenér Miroslav Strnad. Devátá příčka mu připadala vzhledem ke kvalitě kádru trochu nedostatečná.
Dokopná se povedla a myslím si, že i ten pitný režim jsme doplnili dostatečně. Tady musím s trenérem souhlasit, devátá příčka k vzhledem ke kvalitě mužstva, kterým disponujeme, je určitě málo. Bohužel ne vždy se daří podle představ.

I vy jste si bezpochyby svoje postavení po posledním kole představovali trochu jinak. Je to pravda? Co vás přibrzdilo? Patřili jste k favoritům soutěže.
Jak už jsem se zmínil, určitě jsme se viděli výše. Já osobně si myslím, že největší problém byl v proměňování šancí, kterých jsme si během zápasů vytvářeli relativně hodně, ale koncovka nás zlobila. Z toho plynuly remízy, kterých máme nejvíce v soutěži, a tím i ztráty bodů.

Ale budiž, s tím se teď už nic nenadělá, přichází dovolená, byť nepříliš dlouhá. Vaše plány, pokud to třeba pro někoho nemá být překvapení?
Jelikož máme rozestavěno, tak téměř všechen volný čas trávím na stavbě.

Chtěl jsem se té otázce vyhnout, ale nejde to. Jméno Jan Šimák v Jihočeském kraji, a nejenom v něm proslavil už dříve váš zkušenější jmenovec. Sledoval jste jeho výsledky a setkal jste se s ním někdy? Určitě vás s ním často spojovali.
Sledoval, ale nijak detailněji.  Neměl jsem tu čest se setkat. Občas se jen někdo ptal, jestli nejsme náhodou příbuzní.

Nakonec, góly jste stříleli oba, i když každý z jiného postu. Které z jeho fotbalových vlastností byste si přisvojil?
Hrál Bundesligu, za národní tým, Spartu atd., tak by se mi nejspíš hodily všechny jeho fotbalové dovednosti.

Jeho fotbalová kariéra je celkem známá, kudy vedla ta vaše?
Celou svoji kariéru hraji za Milevsko. Do jeho přípravky mě v devíti letech přivedl pan Josef Barda, kde mě trénoval pan Kašpar. V Milevsku jsem si zahrál pár zápasů v lize žáků, poté dorosteneckou divizi a pak i v mužích.

A na závěr trochu chmurná připomínka budoucnosti. Kdy vám skončí sladké volno a začne každoroční dril? Letní příprava nebývá tak dlouhá, ale počasí její oblibu zřejmě „vylepší“. Navíc i trenér určitě bude chtít v příští sezoně vrátit tým na místo, kam patří. To bude dřina.
Jestli se nepletu, tak příprava začíná jedenáctého července. Ale jak jsem se již zmínil, máme rozestavěno a skloubit práci, fotbal, navíc ještě stavbu úplně dohromady nejde. Takže se mě nejspíš příprava netýká a dám si od fotbalu pauzu. Věřím, že kluci kvalitně potrénují a v příštím ročníku se budou pohybovat na čele soutěže. Kvalitu na to určitě mají.

Jak berete přípravu vy? Nechce se mi tomu věřit, ale někdo říká, že mu nevadí.
Mně osobě vadí. Nemám rád běhání bez míče, ale beru to jako nutné zlo.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle