Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná série vynesla Ledenice na páté místo

 
středa, 21. června 2017, 06:30

Závěr sezóny v I. B třídě (sk. A) zastihl fotbalisty Slavoje Ledenice v dobré formě. V posledním kole proti Frymburku dokázali posedmé v řadě naplno bodovat a po nevydařené podzimní části a rozpačitém vstupu do jarních odvet je z toho v konečném účtování pátá příčka.

Sobotní zápas měl o motivaci postaráno. „Pokud zůstanou body doma, budeme pátí a uděláme si pěknou dokopnou,“ znělo z úst hráčů před duelem s Frymburkem.

Od úvodního hvizdu se Ledeničtí tlačili do zakončení, ale první branka přišla až v 19. minutě, když si za obranu hostí zaběhl Fošum a centr od L. Winklera hlavou usměrnil do sítě, 1:0. Domácí byli při chuti a o pět minut později zvýšil Fencl po rohu Kadlece na 2:0.

Hosté od Lipna několikrát zahrozili a po zbytečném odkopu na roh v 36. minutě nepokrytým Flöringem snížili na 2:1. To byla trochu sprcha pro domácí, ale do konce poločasu se na skóre už nic nezměnilo.

Úvod druhé půle vyšel domácím nad očekávání. Důrazný Hrubý přetavil Kadlecovu přihrávku ve třetí gól. Hosté hrozili pouze ze standardních situací a brejků. Ty ale obrana se spolehlivým Svobodou dokázali vždy vyřešit.

Naopak domácí se předháněli v zahazování i těch nejvyloženějších šancí. Několikrát Hrubý, po něm Kadlec, do šance se dostal i střídající trenér Pavel Vajgel, bohužel opět platilo známé klišé nedáš dostaneš. V 82. minutě zahrál bravurně přímý kop Flöring a korigoval, jak se později ukázalo, na konečných 3:2. Zbytek zápasu si Ledeničtí pohlídali a odměnou jim byla 5. příčka a zasloužená dokopná.

Slavoj Ledenice - FC Šumava Frymburk 3:2 (2:1)

Góly: 19. Fošum, 24. Fencl, 48. Hrubý - 36. a 82. Flöring.

Napsal(a) Zdeněk Vitoušek