Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Václav Prošek: Nad nabídkou Táborska jsem dlouho nepřemýšlel

 
úterý, 20. června 2017, 15:24

Do prvního týmu FC MAS Táborsko přichází ze Slavie Praha na přestup někdejší mládežnický reprezentant Václav Prošek, který má na svém kontě 26 prvoligových startů. Čtyřiadvacetiletý hbitý záložník bude patřit ke zkušenějším hráčům kádru. Má za sebou „štace“ v Bohemians 1905 nebo Sokolově.

Předpokládám, že váš příchod do Táborska souvisí s tím, že vás tu chtěl mít trenér Roman Nádvorník?
Je to tak. On se mi ozval. Mluvili jsme spolu už během jara a dohodli jsme se, že sem v létě nastoupím.

Ozvalo se vám tedy Táborsko, jak dlouho jste nabídku zvažoval?
Jsem rád, že mi pan Nádvorník ozval. Nad nabídkou jsem moc dlouho nepřemýšlel, prakticky hned jsem ji přijal.

Už v minulosti ze Slavie do Táborska hráči chodili hostovat. Namátkou - Vyhnal,Tusjak, Berkovec. Sbíral jste od nich informace?
Od hráčů, které jste zmínil, zrovna ne. Ale mluvil jsem s některými kluky, kteří pod panem Nádvorníkem trénovali. Něco jsem si zjišťoval.

Co jste zjistil, nebo co jste věděl?
O úplné minulosti klubu toho mnoho nevím, ale vím, že poslední sezony hrálo mužstvo v horní polovině tabulky. Vím, že Táborsko se snaží hrát fotbal po zemi. Trenér Nádvorník je tím známý. Takže to mi stačilo.

Co máte za sebou během uplynulé sezony?
Na podzim jsem hrál v třetiligové Olympii Hradec Králové. Jaro jsem strávil ve slávistické juniorce, protože jsem nemohl přestoupit jinam, nemohl jsem hrát za třetí klub v sezoně.“

Vy jste kdysi absolvoval operaci srdce, viďte?
To už je pět let zpátky. Už je to docela dlouho, problém se srdcem mám vyřešený.

Co si od nového angažmá slibujete?
Mám novou motivaci. Především bych chtěl pomoci týmu. Cílem je, abychom hráli v tabulce co nejvýše. Táborsko je důležité i pro můj osobní fotbalový růst, chci se samozřejmě posunout dál.

Tým Táborska bude asi hodně mladý…
Ano. Budeme mít hodně mladý tým, který se bude stavět takřka od znova. Myslím si, že se není čeho bát, že na tom není nic špatného, že se tady pročistil vzduch a mladí kluci budou jezdit po zadku, když to tak řeknu. Včetně mě. (úsměv)

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle