Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbal starých gard v Chýnově se vydařil a líbil

čtvrtek, 15. června 2017, 20:35

O tradiční chýnovské pouti si stará garda bývalého Sokola Chýnov přizvala k přátelskému utkání stejně starý výběr Blatenska, složený z bývalých hráčů Blatné, Bělčic a Lnářů, které přivezl do Chýnova bývalý dlouholetý a výborný chýnovský hráč Pavel Rathouský, toho času žijící v Blatné.

Za velkého horka a před výbornou diváckou kulisou (přišlo se podívat celkem 130 diváků) představila obě dvě mužstva ve svých řadách mnoho bývalých vynikajících fotbalistů, jako např. v domácím dresu J. Mládek, J. Janů, M. Fučík, Vl. Hruška, J. a M. Maškové a řada dalších, v dresu hostů vyběhli na trávník Říha, Říský, Sýkora, Holman, Masák a jiní.

Výsledek zápasu 1:3 nebyl až tak důležitý (ale pro úplnost dvě branky hostů vstřelil Říha a jednu Říský, za domácí korigoval ve druhém poločase z pokutového kopu M. Mašek, který byl nařízen hlavním arbitrem utkání Ondřejem Jarošem za faul na Jos. Maška), ale hlavním smyslem tohoto střetnutí bylo opět se vidět, sejít se, také se samozřejmě proběhnout na krásně připraveném trávníku a hlavně si zavzpomínat na léta minulá.

Druhou a velmi pozitivní stránkou na tomto chýnovském nedělním fotbalovém odpoledni bylo především také to, že na zápas byli přizváni k přátelskému posezení v místním bistru po zápase bývalí spoluhráči Pavla Rathouského, dnes již zdatní sedmdesátníci, kteří v 60. a 70. letech minulého století nastupovali na fotbalový trávník po boku Pavla Rathouského a rozdávali radost chýnovským fanouškům v dresu bývalého chýnovského Sokola. Pozvání přijali Jos. Macháček, Jar. Pospíchal, Jos. Prchlík, Fr. Noháč, Al. Zadražil, K. Vorlíček, M. Černý, J. Petr, Sl. Petr, V. Petrů, Zd. Petrů, M. Mládek, B. Vácha a R. Kulveit. Po utkání také všichni výše jmenovaní zasedli k jednomu stolu do místního bistra a živě diskutovali, (někteří) až do pozdních večerních hodin o všem možném, ale samozřejmě hodně vzpomínali na dlouhé roky odehrané v chýnovském dresu.

Příští rok v Bělčicích

Před úvodním hvizdem také všichni přítomní na fotbalovém hřišti uctili minutou ticha památku těch chýnovských hráčů, kteří se již tohoto setkání bohužel nedožili, jako například J. Borový, V. Hejlík, K. Jirásek, Jiří Pospíchal, Jos. Pospíchal, J. Ženíšek, Jiří Žoha a další.

Protože celé setkání se po všech stránkách v neděli v Chýnově velmi vydařilo, bylo předběžně mezi oběma stranami dohodnuto, že se odveta odehraje v Bělčicích u Blatné a to v červnu příštího roku a že se tohoto dalšího srazu zúčastní také i ti, kteří již kopačky z důvodu stáří a zdravotního stavu neobouvají, ale kteří si mají stále mezi sebou co říct a to nejen o jejich velké lásce fotbale.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer