Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští dorostenci sahali po výhře se Slavií

 
čtvrtek, 15. června 2017, 14:31

Poslední zápasy mají za sebou dorostenecká družstva FC MAS Táborsko. Devatenáctka po výborném výkonu remizovala ve sportovním centru Xaverov s béčkem Slavie Praha, kterou vede Michal Petrouš, a skončili. Mladší dorostenci prohráli smolně obě domácí střetnutí hřišti Viktorie Tábor s Mostem.

ČLD U19

SK Slavia Praha B – FC MAS Táborsko 1:1 (0:1), penalty 4:3

Branka FCT: Hrubý.

Sestava FCT: Matoušek – Větrovský, Volf, Bouchal, Hofbauer – Hrubý (75. Drs), Schramhauser, Dvořák – Radosta (80. Kmeťo), Strejček (55. Mischnik), Laszák (65. Říha).

Karel Musil, trenér U19: „Úvod utkání jsme nezachytili, soupeř si vytvořil tlak a šance, podržel nás brankář a štěstí. Postupně jsme hru vyrovnali a dokázali jít do vedení. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější, mohli utkání rozhodnout, ale v závěru jsme inkasovali. V utkání jsme sehráli výborné pasáže, dokázali jsme se držet fotbalově, drze a sebevědomě. Tento mladý tým má budoucnost.“


ČLD U17

FC MAS Táborsko – Mostecký fotbalový klub 2:3 (1:0)

Branky FCT: 31. Mischnik, 62. Bouchal.

Sestava FCT: Stashko (56. Nowák) – Bouchal, Rytíř, Brabec, Hřídel – Říha, Horváth (75. Brabec) – Dědina (58. Kubín), Strejček (58. Mareš), Štefl (73. Böhm) – Mischnik.

Zbyněk Jaroš, trenér U17: „Na závěr jsme sehráli povedenější utkání, možná nejlepší v jarní části, podle mě určitě to mělo být vítězné utkání, bohužel nás opět potopily tři individuální chyby u všech tří branek soupeře, což nás tak trochu provází. Ale kluci udělali maximum v utkání a tak to mělo být každý zápas. Myslím si, že i z těchto hráčů tady lze čerpat, někdo má našlápnuto lépe, někdo hůře, ale budu rád, když tento ročník tu svoji misi dokončí tak, že Táborsko, možná nejen Táborsko, bude jejich služeb rádo využívat v profesionálním fotbale. Cílem je vychovávat individuality a proto jsme udělali maximum.“


ČLD U16

FC MAS Táborsko - Mostecký fotbalový klub 0:3 (0:1)

Sestava FCT: Fillip – Danda (67. Kubovský), Jindrák, Sohler, Studenovský – Nguyen (48. Mischnik), Soukal – Červ (48. Strejček), Brabec, Kahoun – Dumbrovský.

Pavel Regásek, trenér U16: „Poslední utkání sezóny nám bohužel nevyšlo dle našich představ. Od začátku se hrál rychlý a důrazný fotbal, ale z naší strany v trochu naivním podání. Soupeř nás hlavně v první půli přehrával svoji aktivitou, síle v osobních soubojích a odvaze řešení situace jeden na jednoho. Most se u nás ukázal jako velmi gólově efektivní tým, vytvořil si čtyři šance a z toho nám vstřelil hned tři branky. Ve 32. minutě se k odraženému míči před pokutovým územím dostal hráč Džuban a na můj vkus až velmi snadno obešel tři naše hráče na 10 metrech a pohodlně skóroval. To byla jediná gólová šance soupeře za celý první poločas a ihned skončila brankou. Za to my jsme opět, a to nás provází již několik kol zpět, nebyli schopni se gólově prosadit. Po krásné individuální akci Jindráka se Dumbrovský dostal do vyložené šance, ale jak je již u nás zvykem, vyšel na prázdno. Ve druhém poločase mužstvo svoji aktivitou vyburcoval k lepšímu výkonu středopolař Brabec a opět jsme se dostávali do šancí, ovšem opět bez gólového vyjádření. Navíc v 65. minutě jsme měli možnost zahrávat pokutový kop, který jsme bohužel k naší smůle opět neproměnili. To byla již třetí neproměněná penalta za dvě kola. V posledních minutách se mužstvo ještě snažilo zvrátit stav utkání, ale k naší smůle jsme inkasovali potřetí z brejkové situace soupeře. Do nové sezóny se musíme zaměřit hlavně na správné řešení ve finální fázi. Stále máme velký prostor se zlepšovat a záleží pouze na samotných hráčích, jak k tomu budou chtít přistoupit.“   

Napsal(a) FCT/redakce | Foto Jan Škrle