Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Mistrovské oslavy Čížové, Krumlovští podruhé remizovali s Motorletem

 
čtvrtek, 15. června 2017, 10:39

Mimořádně úspěšný víkend odehrály jihočeské celky v předposledním programu finišujícího ročníku divize A. Do ČFL postupující Čížová dokázala i v oslabené sestavě porazit Admiru a na následné dokopné oslavila historicky nejvydařenější sezonu klubu. Roudné neponechalo nic náhodě a tak trochu povinně vyhrálo u poslední Sušice. Malšané jsou definitivně zachráněni. Č. Krumlov se nezalekl po druhém místě prahnoucího Motorletu Praha a stejně jako na podzim dovedl zápas k remíze. Na favorita se vytáhl také Jankov, který zdolal karlovarské Bulky. O třetím sestupujícím se rozhodne v pátečních zápasech Č. Krumlov – Jankov a Rokycany – Čížová (od 18).

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 29. KOLE DIVIZE A

FK Motorlet Praha – FK Slavoj Č. Krumlov 2:2 (1:1), penalty 5:3

Góly: 32. Sodoma, 48. Hájek – 27. Novák, 82. Babka. Rozhodčí: Milner – Šťastný, Kovářová. Delegát: Peteřík. Bez karet. Diváků: 110.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Neckář (67. Hofmann, 90. Ješina), Tůma, Wagner, Novák, Persán – Babka.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Myslím si, že remíza byla nakonec zasloužená. Síla Motorletu je známá, takže jsme se na jejich nápor připravili. Nedovolili jsme mu nějaký souvislý tlak, až na začátek druhého poločasu. Sami jsme odpovídali rušovými brejky. Domácí nejvíc hrozili ze vzduchu, přece jenom nedisponujeme tolika hlavičkáři jako Pražani. I když jsme neuspěli při penaltách, tak tenhle výsledek i hra ukázaly na sílu mančaftu.“


Sokol Čížová – FK Admira Praha 1:0 (0:0)

Gól: 60. Janda. Rozhodčí: Fojtík – Šedivka, Dujsík. Delegát: Míka. ŽK: 1:1 (Kočí – Horák). Diváků: 150.

Čížová: Kratochvíl – Janoch, Novák, Rozhoň, Held – Polodna, Dvořák, Kočí, Nečas – Chytrý (86. Satrapa), Janda (63. Pohnán). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým.

Vladimír Vávra, funkcionář Čížové: „Jsme moc rádi, že se nám podařilo v posledním utkání před našimi fanoušky zvítězit. Jak jsem už prozradil, některé hráče jsme už šetřili, nechtěli jsme riskovat jejich zranění, když už bylo rozhodnuto. Přesto musíme ocenit, že i za této situace náš tým zápas nepodcenil a šel do toho naplno. Po utkání jsme se s hráči sešli, abychom se rozhodli jak dál. Samozřejmě víte, o co šlo, postoupit či nepostoupit. Takže jsme se dohodli, že zkusíme vyšší soutěž s tím, že v České fotbalové lize by neměl náš kvalitní kádr hrát druhé housle. Věříme, že se nestane nic nepředvídaného, co by naše rozhodnutí nabouralo.“


SK Jankov – 1.FC Karlovy Vary 3:1 (2:0)

Góly: 11. Sedlic, 32. Šebelka, 55. Bürger - 90. Geňo (pen.). Rozhodčí: Kotyza - Raplík, Benedikt. Delegát: Dobšík. ŽK: 1:2 (Maršán - Plechatý, Dřížďal). Diváků: 288.

Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Beránek (70. Mužík), Maršán (88. Rytíř), Kollár, Bürger - Sedlic (81. Voráček), Šebelka (85. Popelka). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: celý tým.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Do zápasu s Karlovými Vary jsme vstoupili s nadšením a navázali tak na povedený druhý poločas z minulého utkání v Rokycanech. Byli jsme aktivní a celkem zaslouženě šli do vedení po vydařené Sedlicově střele. Hosté potvrzovali svou kvalitu, byli silní na míči a Geňo měl slušnou příležitost na vyrovnání. Šebelkovým zakončením po brejku jsme hosty potrestali za chybu na útočné polovině a zvýšili ještě do poločasu náskok. Po přestávce začali hosté aktivněji, ale do větších šancí jsme je nepouštěli, naopak jsme dali po standardce trochu šťastně patičkou Bürgerem třetí branku. Škoda nešťastné ruky a korekce výsledku z penalty, nula by byla příjemná, ale důležité jsou tři body. Myslím si, že kluci odvedli velký kus práce a předvedli divákům velmi slušný výkon a ačkoliv to často nedělám, tentokrát musím tým opravdu pochválit.“


TJ Sušice – Malše Roudné 0:2 (0:2)

Góly: 26. a 36. Růžička. Rozhodčí: Trska - Ulrich, Starý. Delegát: Zeman. Bez karet. Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Turek, Průcha – Samek (79. Tibitanzl), Tušer, O. Otepka, Vávra (84. Kořínek) – Růžička (88. Zíka), Markytán (87. Král), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým.

Jan Rezek, asistent trenéra Roudného: „Moc jsme chtěli tenhle zápas vyhrát. Znali jsme její postavení, což jasně hovořilo pro nás. Jenže víme, že tenhle klamný pocit často vede k podcenění soupeře Důrazně jsme na to hráče upozorňovali. Řekl bych, že si to vzali k srdci a měli i proto zápas pod kontrolou. Nakonec umožnili domácím jenom jednu větší šanci, při níž jednou Hřebejkovi pomohlo břevno. My jsme ale i tak měli víc ze hry a dvěma góly to potvrdil Růžička. Po přestávce jsme si už hlídali náskok a nikterak jsme neplašili, nebylo kam chvátat. Zvítězili jsme naprosto zaslouženě.“


Ostatní výsledky

SK Senco Doubravka - FC Rokycany 3:1 (2:0), 7. a 85. Brabec, 25. Krejčí - 90. Grambal.
SK Aritma Praha - TJ Tatran Sedlčany 0:3 (0:0), 55. a 63. Senft, 77. Kdolský.
FK Ostrov - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:2 (2:0), 20. a 52. Tůma, 37. Dušek, 84. Nýber - 80. a 87. Holub.
MFK Dobříš - SK Klatovy 1898 3:1 (1:0), 4. Talůžek, 75. (pen.) a 85. Dort - 60. Kotrba.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle