Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Povedená rozlučka Písku. ČFL zakončil třemi body zvenku

 
čtvrtek, 15. června 2017, 09:08

Je konec, Fortuna ČFL se sice ještě o víkendu bude dohrávat zbylými zápasy, ale Písečtí už do děje nezasáhnou. Celek trenéra Ondřeje Prášila totiž k poslednímu měření sil vyrazil již ve středu 14. června do Záp, kde se chtěl pokusit odčinit nepovedený závěrečný zápas podzimu, v němž se Zápy na jihu Čech radovaly z jasné výhry 5:2.

Ani po první půli odvety to však na body nevypadalo. Po bezbrankových třiačtyřiceti minutách totiž domácí dvakrát udeřili. Nejdříve z penalty otevřel skóre Jiří Petrů a vzápětí navýšil náskok Středočechů Tomáš Matějka. Dva slepené góly do šatny měly znamenat konec píseckým nadějím, ale po změně stran se potvrdilo rčení, že vedení o dvě branky v poločase je tím nejošidnějším možným.

Hosté nesložili zbraně a snažili se s výsledkem něco udělat. Snížit se Jihočechům povedlo zásluhou Martina Voráčka v 56. minutě a stejný hráč se také deset minut před koncem postaral o vyrovnání na 2:2. Domácí sice ještě jednou odpověděli, když krátce po Voráčkově trefě vrátil domácím vedení Martin Jelínek, ale ještě bleskovější zásah Filipa Blažka a rozhodující úder Tomáše Froňka minutu před závěrečným hvizdem znamenaly hostující radost, tři body ze hřiště soupeře a konečné 12. místo tabulky soutěže.

SK Zápy - FC Písek 3:4 (2:0)

Branky: 44. Petrů (pen.), 45. Matějka, 81. Jelínek - 56. Voráček, 80. Voráček, 81. Blažek, 89. Froněk. Rozhodčí: Grimm - Pastyřík, Duda. Delegát: Říha. ŽK: Veselý – Milec, Řehák, Sajtl. Diváků: 95.

Zápy: Straka – Novák, Petrů, Pávek, Kovařík, Veselý, Jelínek, Pavlík, Leiner, Putz (71. Hejný), Matějka.

Písek: Varyš – Hrachovec, Holub, Řehák, Sajtl - Voráček, Kinkor (46. Blažek), Froněk, Milec (60. Hlinka), Kočí - M. Held.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle