Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč si pojistila druhé místo, na chvost se propadl Ševětín

 
sobota, 10. června 2017, 21:37

Sezona předčasně skončila pro fotbalisty Třeboně a Písku B. Zatímco Jiskra se loučila vítězně v Dačicích, mladíci Písku tahali za kratší konec proti ve velké pohodě hrajícímu J. Hradci, který jim uštědřil na domácím stadionu potupnou „sedmičku“. Za čtyři zápasy nastřílel 26 gólů (!) a trenéra Černocha jistě mrzí, že se končí. Planá se vytáhla na Katovice a o další překvapení se postaral Osek v Olešníku. Protivín zachraňoval bod s Čimelicemi až v nastavení, smírně hrála také Želeč s Milevskem. Soběslav neměla potíže v Ševětíně. Dačice nevyhrály ani na sedmý pokus, body jim odvezla Třeboň. Po třech gólech dali soběslavský Jiří Šmídmajer, Martin Průcha z Třeboně a na předcházející čtyřgólový koncert navázal hradecký kapitán Tomáš Beránek hattrickem!

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 29. KOLA KP

FC PÍSEK B – FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 1:7 (1:3)

GÓLY: 37. PICHLÍK (11) – 20., 28., 63. BERÁNEK, 24. F. VOTAVA, 54. KOUTNÝ, 58. CHALUPSKÝ, 69. T. ŠENKÝŘ.
ROZHODČÍ: KRAUSKOPF – MACH, L. EIBL. DELEGÁT: ŠNAJDER: ŽK: 2:1 (PICHLÍK, JEVČÁK – M. ŠENKÝŘ). DIVÁKŮ: 50.


PÍSEK B: JEVČÁK (71. MACHOVSKÝ) – ŽUREK, PICHLÍK (80. HRALA), KECLÍK, VELEK - HUDÁK, D. VOTAVA, KINKOR, UHLÍK – ŘEŽÁBEK, ZUŠŤÁK (31. STRÁSKÝ). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ, M. ŠENKÝŘ (80. NOVÁČEK) – KUČERA, ČERNOCH, KOUTNÝ, F. VOTAVA – BERÁNEK, CHALUPSKÝ. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: STRÁSKÝ, KECLÍK – CELÝ TÝM.

Začátek utkání vůbec neodpovídal tomu, jak nakonec dopadl. Domácí měli dvě šance, po kterých mohli jít do vedení, ale v nich tentokrát Pichlík ani Zušťák nedali. Pichlík mířil vedle a Zušťák si tak dlouho hrál s míčem, až o něj přišel. Navíc se zranil gólman Jevčák, ale se sebezapřením vydržel v brance až do druhého poločasu.

Poté se kormidla chopili hosté a znovu zahájili kanonádu, která je v posledních utkáních zdobí. A načal ji opět Tomáš Beránek, který se v prvním poločase trefil dvakrát. Jednou se přidal i Filip Votava – 0:3. Všechno po hrubých chybách. Nakonec se ke slovu dostali i Písečtí po penaltě loučícího se Davida Pichlíka – 1:3.

Brzy po přestávce přidali Jindřichohradečtí další branku Koutným a hra domácích se úplně rozsypala – 1:4. Hattrick potom završil Beránek – 1:5. Zahanbit se nenechal ani jeho kolega z útoku Chalupský a přidal šestý zásah. Skóre uzavřel Tomáš Šenkýř a za stavu 1:7 odešel z branky Písku zraněný Jevčák, kterého nahradil hráč z pole Machovský. Mladí domácí hráči vůbec nestíhali a jejich hra měla k ideálu hodně daleko. „Je vidět, že tentokrát nám chyběli zkušení hráči, kteří by dokázali našemu projevu dát nějaký řád. Hradec byl nad naše síly,“ uznal píseckou trenér Jaroslav Ptáček.


FK OLEŠNÍK - TJ OSEK 1:2 (0:0)

GÓLY: 84. DUDEK - 62. KROUPA, 82. HOSNEDL.
ROZHODČÍ: POLÁK - VYCHODIL, PŘIBYL. DELEGÁT: PRIMUS. ŽK: 0:1 (BROŽ). DIVÁKŮ: 80.


OLEŠNÍK: JIRKAL - NÝDL, HELLER, POMEJE, ŠAHAJDA – ČERVENKA (83. VAŘÁK), TRESSL, DRÁB (75. RABIŇÁK), ŠÍMA – DUDEK, ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

OSEK: CHALUŠ – ČAPEK (37. KROUPA), CARDA, KREJČÍ, BRABEC – BLAŽEČKA, HANÁK (88. HŘEBÍČEK), BROŽ, HOCH, HOSNEDL – ŘÍSKÝ (90. JEŽEK). TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – ŘÍSKÝ.

Pro Olešník je to pořád stejná písnička. Jeho hráči neproměňují ani ty nejvyloženější šance. „Přitom už dnes o nic nešlo, jsme zachránění, ale nedáme ani ty úplně největší možnosti. Jirka Dráb jde sám na bránu, udělá tam kličku gólmanovi a je před ním prázdná klec. On trefí hráče, který v ní stojí. To už je prostě moc. Potřebuji dovolenou,“ nebral si po závěrečném hvizdu servítky domácí kouč Ladislav Táborský.

Jeho mužstvo Osek přehrálo, ten přijel se stejnou taktikou, s jakou jezdí na většinu venkovních střetnutí – dobře bránit a čekat na chyby soupeře. Z tlaku domácích se mužstvo Jaroslava Voříška vymanilo brankou Kroupy ze 62. minuty. Říský s noblesou vyškolil na levé straně vápna dva hráče soupeře a Kroupa ve skluzu otevřel skóre - 0:1. Nepříznivý stav už tak nervózním domácím nepřidal. Ti vrhli všechno do útoku, Oseku se tak otevřel prostor pro kontry a nakonec z nich také udeřil, lobem přes Jirkala se trefil Sebastian Hosnedl – 0:2.

Alespoň snížení pro Olešník trefil hlavou z metru v 84. minutě Lukáš Dudek, ale pokud by domácí proměnili alespoň některé z velkých příležitostí, které si vytvořili, rozhodně s Osekem prohrát nemuseli.


FK PROTIVÍN - SK SIKO ČIMELICE 1:1 (0:0)

GÓLY: 90. (+1.) VOJÍK – 49. NEKL.
ROZHODČÍ: KOTALÍK - DUNOVSKÝ, HOCH. DELEGÁT: MAKOVIČKA. ŽK: 0:2 (SLAVÍK, ŘEZÁČ). DIVÁKŮ: 300.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, ROTHBAUER, MIKULENKA, ZACH – RŮŽIČKA, Z. VOREL, R. VOJTA, FIALA (72. CHALUPA) – MORAVEC, J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

ČIMELICE: SLAVÍK – FARA, ŘEZÁČ, LISTOPAD, PŠENIČKA – SUCHAN (65. SVOJŠE), ZELENKA, NEKL, KÁŠ (72. VARHAN) – HLAVÍN, HEGENBART. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ZB. VOREL – NEKL, HEGENBART.

Čimelice v Protivíně dokázaly, proč bojují o špici krajského přeboru. Výsledkově se jim ale zápas úplně nevydařil, brankou domácího Vojíka z 90. minuty totiž přišly o vedení, které jim zajistil náhodným gólem téměř z poloviny hřiště Nekl.

"Soupeř byl fotbalovější, lépe si počínal na míči, ale celkově se hrálo spíš od vápna k vápnu. Minimálně v prvním poločase to bylo takové nijaké, bez šancí," zhodnotil úvodní dějství zápasu předseda protivínského klubu Václav Křišťál.

Pak ale přišla 49. minuta a vlastně první střela na Hanuse. No, střela. Nekl od střídaček nakopl balón z přímého kopu, zřejmě centroval, ale míč gólmana domácích přeletěl a skončil v bráně – 0:1.

Čimelice mohly velkou šancí Hegenbarta ze 72. minuty rozhodnout, ale hostující forvard sám před Hanusem neuspěl. Protivínská jednička udržela akcie svého mužstva až do samého závěru. V probíhající první nastavené minutě, po sílícím tlaku domácích a sérii dvou rohových kopů se nakonec prosadil střelou přes chumel hráčů ve vápně obránce Vojík a pro Protivín zajistil v posledním možném okamžiku cennou remízu se silným soupeřem – 1:1.


TJ SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ – SK OTAVA KATOVICE 1:0 (0:0)

GÓL: 82. SEDLÁČEK.
ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK – JAROLÍM, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: CHLAŇ. ŽK: 2:3 (FAJFRLÍK, ŠVEC – CIBULKA, ZOUBEK, KŘIVANEC). DIVÁKŮ: 100.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, WELZL, HANDREJCH (46. ŠIROKÝ) – JANOVSKÝ, PÖSINGER, POSPÍCHAL, ŠTIAK – ŠVEC (88. KOLÁŘ), PĚKNIC. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (73. KŘIVANEC), HROMÍŘ (76. TOMAN), KOUTSKÝ, BLATSKÝ - MIKLAS, ZOUBEK, CIBULKA, REPA - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PĚKNIC – REPA.

Postavení v tabulce i výsledky nahrávaly Katovicím, ale Planá si pro ně připravila překvapení. Jejich defenziva tentokrát pracovala zcela bezchybně a hosty si její hráči drželi na distanc. I když zejména Repa a Uher dělali v obraně průvan, ta se na švestkách nachytat nenechala.

K vidění byl překvapivě vcelku vyrovnaný fotbal, který příjemně překvapil hlavně u domácích. I když hra byla opatrná, příležitosti nechyběly ani na jedné straně. Jenže jak Fajfrlík, tak i Švehla nikoho do své branky nakouknout nenechali. I proto skončila úvodní pětačtyřicetiminutovka smírně.

Zatímco v prvním poločase měli domácí navrch spíše opticky, po přestávce už převaha byla citelnější i viditelnější. Ale jejich snahu brzdil o neproměňování brankových šancí. Na Švehlu běžel osamocený Švec, leč katovický gólman to ustál.

Na tempu přidali i hosté, ale aktivní plánská obrana jim skórovat nedovolila. Pomalu se blížil závěr střetnutí a vypadalo to na bezbrankový výsledek. Jenže proti tomu byl plánský bek Lukáš Sedláček. Po rohu se objevil na zadní tyči, pověsil svoji dorážku pod víko. To už do konce utkání chybělo suma sumárum něco kolem deseti minut a Plánští si už těžce vydolované body strážili jako oko ve své hlavě. „Musím kluky opravdu pochválit. Sice nás pořád trápila koncovka, ale důležité bylo, že jsme se tentokrát vyvarovali hrubých chyb, které nás v minulosti stály bezpočet bodů. Bránili jsme opravdu pozorně a aktivně,“ poznamenal plánský lodivod Radim Hešík.


SK ŠEVĚTÍN – FK RAŠELINA SOBĚSLAV 3:7 (1:4)

GÓLY: 5. P. NOVOTNÝ, 57. 77 (11) KUPEC – 45., 49., 71. ŠMÍDMAJER, 7. T. MAZOUCH, 19. PELTÁN, 40. ŽALDA, 55. VLASTNÍ (BOHONĚK).
ROZHODČÍ: KLÁTIL – HANES, HERZOH. DELEGÁT: VL. EIBL.  ŽK: 1:1 (BOHONĚK – POLIŠENSKÝ). DIVÁKŮ: 100.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, HANOUSEK, KUPEC, SVÁTA – VALTA (65. LUDVÍK), BOHONĚK (57. ŠVEJDA), P. NOVOTNÝ (86. BEZNOSKA), HINDY – KLAPUŠ, HAVLÍČEK (46. R. NOVOTNÝ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

SOBĚSLAV: HNILIČKA – D. MARŠÍK, POLIŠENSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – ŽALDA, PELTÁN, NOHAVA (82. CHOTOVINSKÝ), T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER, P. JANOUŠEK (69. KUNÍK). MUŽSTVO VEDL KAREL CHOTOVINSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: SVÁTA, MOHAMED – CELÝ TÝM.

Mistrovská Soběslav se rychle oklepala z postupových oslav, a i když přijela na hřiště o záchranu bojujícího nováčka v nekompletní sestavě a bez nejlepšího střelce soutěže Dvořáka, dosáhla přesvědčivé výhry po hokejovém výsledku 7:3. Nejpilnější byl ve střelbě Jiří Šmídmajer, autor hattricku. Trenér Spartaku Radek Hajič je v trestu a tak se na střídačce ujal trenérské role Karel Chotovinský, který naskočil do hry až v závěru.

Úvod patřil Ševětínským a vyústil po pěti minutách v první gól z kopačky Petra Novotného, který sám před brankářem Hniličkou nezaváhal. Další dvě slibné šance zůstaly nevyužity, ale pak už drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou hráči letošního mistrovského týmu, který hrozil z rychlých protiútoků. Tomáš Mazouch už za dvě minuty po průniku Šmídmajera zblízka vyrovnal a Peltán zavelel druhým gólem k obratu. V závěru první půle přidali další branky Žalda a Šmídmajer po přihrávce T. Mazoucha do prázdné branky. Do kabin se šlo za jasného stavu 1:4.

Stejně jako vyšel Soběslavi závěr prvního dějství, střelecky úřadovala i na začátku druhého. Šmídmajer po čtyřech minutách zařídil pátou trefu, následně si dal Bohoněk po Šmídmajerově centru ukázkový vlastní gól. Domácí i přes hrozivý stav 1:6 bojovali sympaticky až do konce. Kapitán Kupec korigoval, na druhé straně o chvíli později završil hattrick s chutí hrající Jiří Šmídmajer. Naposledy se skóre měnilo v 77. minutě, kdy po faulu na střídajícího Radima Novotného uzavřel z penalty Lukáš Kupec na konečných 3:7. „Hosté byli lepší, rychlejší a důraznější,“ uvedl vedoucí ševětínského mužstva Václav Chalupa. „Zkusíme zabojovat v posledním utkání v Milevsku,“ dodal k pádu Ševětína na poslední příčku, že nehází flintu do žita.   


SOKOL ŽELEČ – FC ZVVZ MILEVSKO 1:1 (0:0)

GÓLY: 50. NOVOTNÝ – 56. BARDA.
ROZHODČÍ: REISNER – VICAN, KRČÍN. DELEGÁT: ALBRECHT. ŽK: 0:1 (VAKOČ). DIVÁKŮ: 30.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, PETR, PODROUŽEK – RABIŇÁK, BRŮŽEK, ŠVEC, SOKOLT (74. ŠINDELÁŘ), HOLUB – NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – P. NOVOTNÝ, J. KOSOBUD, VAKOČ, M. NOVOTNÝ – KOMÁREK, BARDA, PATÁK, ŠIMÁK (87. HRUBEC) – MARVAN, ALEXA (80. MÁCHA, 90. MILABERSKÝ). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: RABIŇÁK – BARDA.

Ve vyrovnaném zápase skončil první poločas bez branek. V úvodu druhého poločasu se ujali vedení domácí, když se po rohovém kopu trefil po odraženém míči Radek Novotný. Vedení však domácím dlouho nevydrželo. O šest minut později přesprintoval domácího stopera Pavlička kapitán vzduchotechniků Jakub Barda a střelou po zemi překonal bezmocného Hovorku.

V závěru utkání mohli hosté strhnout vítězství na svou stranu, ale Komárkovu střelu zastavilo břevno domácí branky. Utkání skončilo po tříminutovém nastavení rozhodčího Reisnera spravedlivou remízou.

Želči i přes dvoubodovou ztrátu stačila remíza k udržení konečného druhého místa, což je pro tým z Táborska, který hrál ještě před sedmi lety v okresním přeboru, historický úspěch. Exdivizní Milevsko je remízovým králem soutěže. Nerozhodně hrálo už podvanácté a v posledních čtyřech zápasech.


CENTROPEN DAČICE – JISKRA TŘEBOŇ 2:4 (1:2)

GÓLY: 44. CELÝ, 74. TOMAN – 17., 54., 87. PRŮCHA, 33. HOLZEPL.
ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – MACKO, TUPÝ.  DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 0:1 (MATOUŠEK). DIVÁKŮ: 50.


DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ (82. KRTEK), VACUŠKA – ŠIMÁNEK, JELÍNEK, TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

TŘEBOŇ: SKÁLA – KODRAS, LONSMÍN, HAVLÍK, KOPECKÝ – MATOUŠEK, MALICKÝ (66. MAXA), FRANĚK, DIVOKÝ – HOLZEPL (85. PODSCLAN), PRŮCHA (89. BAŠTA). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JINDRA, JANÁK, TOČÍK – SKÁLA, PRŮCHA.

Dačice byly od úvodu utkání aktivnějším celkem, tlačily se dopředu a držely míč. Hosté se spoléhali především na obranu a dlouhé nákopy, které dost často nenašly adresáta. Góly však začaly padat z kopaček třeboňských hráčů. Nejprve na lajně podklouzl Celý, následoval centr do vápna a Průcha se štěstím otevřel skóre. O chvíli později udělal hrubku domácí brankář Zejda a Holzepl trestal - 0:2. Těsně před poločasem zahrával domácí Jindra přímý kop z levé strany, přesně našel Celého a ten hlavou snížil na 1:2.

Druhé dějství se neslo v podobném duchu. Dačice byly snad ještě aktivnější, ale přáno jim nebylo. Třeboň z ojedinělého útoku zvýšil Průcha na 1:3 a svědomí i tentokrát velmi tížilo domácího Zejdu. Dačice se nechtěly vzdát a po dalším přímém kopu od Jindry snížil Toman na 2:3. V závěru zkompletoval hattrick Martin Průcha. Obtočil se okolo svého strážce a nekompromisně vymetl horní roh Zejdovy branky.

Utkání mohlo skončit i obráceně. Dačice se prezentovaly ofenzivním fotbalem, ale přáno jim v těžkých chvílích opravdu není a tvrdě platí za chyby v zadních řadách. Třeboň se rehabilitovala za středeční domácí porážku s posíleným béčkem Písku a rozloučila se s ročníkem 2016/17 vítězstvím.


Neděle 11. června: 17:00 TJ Hluboká nad Vltavou - SK Rudolfov

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Jan Škrle