Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední domácí zápas v jarní části ČFL rozhodli Písečtí proti Chrudimi v penaltovém rozstřelu

 
sobota, 10. června 2017, 16:25

V předposledním kole ČFL se tým FC Písek rozloučil se svými diváky ne úplně nejlepším, ale také ne úplně nejhorším výkonem a zdolal pátý celek tabulky MFK Chrudim po penaltovém rozstřelu. Radost Jihočechů byla tím větší, že penalty úspěšně zvládli teprve podruhé v sezoně (poprvé s Tachovem), zatímco sedmkrát po dovednostní disciplíně odcházeli se svěšenými hlavami. Odbyli si rovněž loučení s plochou na „Dukle“. V příštím ročníku už budou mít k dispozici rekonstruovaný trávník.

Rozlučku se všemi poctami si vychutnal také osmatřicetiletý stoper David Pichlík, jenž nastoupil s kapitánskou páskou symbolicky na první desetiminutovku. Trenéři mu dali příležitost na hrotu a dlouholetá opora píseckého A-týmu a poté B-týmu před odchodem ze hřiště stihla pogratulovat Martinu Voráčkovi k překrásnému vedoucímu gólu. „Poprvé v životě jsem hrál v základní sestavě na postu útočníka. Trochu mi to dělalo starosti, ale loučení bylo příjemné,“ usmíval se David Pichlík, jemuž na stadionu fandila také manželka se synem.

Skóre otevřel v 7. minutě Martin Voráček, který si naběhl na dobře ušitý oblouk z pravé strany a z voleje po zemi přesně zacílil k pravé tyči. Hosté srovnali již v 16. minutě po rychlé kombinaci, kterou v pokutovém území zakončoval Ondřej Kesner. Z herního projevu obou soupeřů bylo patrné, že ve zbytku sezony bojují pouze o prestiž. Otevřený fotbal zpočátku více vyhovoval domácím, kteří však nedokázali využít ani jednu z vytvořených šancí. Největší nebezpečí pro chrudimského brankáře Lukáše Mrázka představoval lehkonohý Martin Voráček, ani on však nepřidal další trefu.           

První půle byla kvalitnější

Hosté měli blízko ke gólu po půlhodině hry, kdy David Vavrouš po standardní situaci utěšeně napřáhl, ale jeho bombu kdosi tečoval – naštěstí pro Jihočechy se míč jenom otřel svrchu o břevno. V závěru poločasu zahrával Aleš Kočí dvakrát trestný kop a Chrudimští se pokaždé třásli. Jednou je zachránil gólman, podruhé ofsajdové postavení hlavičkujícího Martina Voráčka. „V první půli byl fotbal kvalitnější a rychlejší z obou stran. Škoda, že jsme neproměnili šance,“ litoval písecký kouč Ondřej Prášil.

Po obrátce se soupeři už tolik netlačili dopředu, jako by jim chyběla energie. Přednostně se snažili nechybovat, zjevně jim vyhovoval nerozhodný stav. Přesto diváci byli svědky několika zajímavých příležitostí, které však vyřešili brankáři. Především domácí Lukáš Varyš vytáhl několik parádních zákroků. „Střely Hrachovce a Sajtla měly být lépe vyřešené, přinejmenším měly směřovat mezi tyče,“ postěžoval si Ondřej Prášil, jehož svěřenci nakonec získali prémiový bod v penaltovém rozstřelu. Z pěti píseckých exekutorů neuspěl pouze Filip Vaněk (skórovali Řehák, Kočí, Froněk. M. Held). Hosté jednou přestřelili a závěrečný pokus Lukáše Mastíka vystihl gólman Varyš.   

FC Písek – MFK Chrudim 1:1 (1:1), penalty 4:3

Góly: 7. Voráček – 16. Kesner. Rozhodčí: V. Štěrba – M. Štěrba, Talpáš. ŽK: 1:1 (84. Řehák – 75. Kesner). Diváků: 190.

FC Písek: Varyš – Sajtl (87. Kinkor), Rendla, Holub, Řehák – Milec (80. Uhlík) – Voráček (60. Vaněk), Kočí, Froněk, Hrachovec (69. Hlinka) – Pichlík (8. M. Held). Trenér Ondřej Prášil.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle