Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborské dorosty bodovaly ve všech kategoriích. Devatenáctka překvapila u čtvrtého Jablonce

 
středa, 7. června 2017, 15:15

Táborsko U19 se vytáhlo na Jablonec a dvěma góly Filipa Vysušila přivezlo tři body. Dařilo se i mladším dorostencům. Sedmnáctka jasně přehrála Čáslav a nastřílela jí pět branek. Smůlu si vybral tým do 16 let. Z velké převahy vytěžilo jen dva góly, zahodilo dvě penalty a nakonec bralo jen bod.

ČLD U19

FK Jablonec - FC MAS Táborsko 1:2 (0:2)

Branky FCT: 21. (pen.) a 38. Vysušil.

Sestava FCT: Matoušek - Větrovský, Volf, Suda (59. Bouchal), Hofbauer – Dvořák (76. Říha), Schramhauser, Hrubý - Vozihnoj, Vysušil, Laszák (79. Strejček).

Karel Musil, trenér U19: „Tým podal výborný výkon, bylo výrazně znát vysunutí Vysušila na hrot útoku, což nám chybělo celé jaro pro neustále zranění našich útočníků. Zahráli jsme výborně první poločas, byli jsme neustále aktivní, soupeře atakovali v rozehrávce a výborně kombinovali do zakončení. Skóre mělo být ještě vyšší. Ve druhém poločase naše aktivní pojetí hry opadlo, nedokázali jsme kombinovat a držet míč, a proto jsme se více zaměřili na obranu a výsledek jsme zodpovědně dokázali udržet do vítězství. Zasloužená výhra venku.“


ČLD U17

FC MAS Táborsko – FK Čáslav 5:1 (3:0)

Branky FCT:  7. a 10. Mischnik, 13. Štefl, 56. Říha, 74. Kubín.

Sestava FCT: Stashko – Bouchal, Fical, Brabec (41. Danda), Hřídel – Horváth, Říha – Dědina (57. Kubín), Strejček, Štefl (70. Mareš) – Mischnik.

Zbyněk Jaroš, trenér U17: „Tentokrát měl zápas jasný průběh. Každopádně dnes tam nebyl nějaký velký odpor, tohle nám vyhovovalo, myslím, že ještě padly čtyři tyče a další šance jsme zahodili. Šance jsme si vytvářeli fotbalově, mělo to myšlenku, strhlo nás to tak, že jsme mnohdy bránili jen ve dvou hráčích, ale tak proč by ne. Z naší strany to bylo fotbalově hezké utkání. Má to ale, protože při větším odporu máme problém a tohle nedokážeme, takže chybí nám skloubení toho hezky a efektivně. Uvidíme, mají to kluci vše před sebou.“


ČLD U16

FC MAS Táborsko - FK Čáslav 2:2 (2:1), penalty 5:6

Branky FCT: 20. Ott, 30. Soukal.

Sestava FCT: Nowák - Danda( 41. Červ), Brabec, Sohler, Studenovský - Nguyen (64. Fical), Soukal (71. Strejček) - Dumbrovský, Brabec Matyáš, Kahoun (64. Belada) – Ott.

Pavel Regásek, trenér U16: „Utkání se pro nás vyvíjelo velmi dobře, od začátku jsme diktovali tempo hry a vypracovali jsme si hned několik brankových příležitostí. Bohužel jsme dokázali proměnit pouze dvě a to, jak se zdá, bylo pro vývoj utkání osudové. Ve 25. minutě jsme pak ještě zahodili výhodu v podobě pokutového kopu. Zákonitě přišel trest, kdy ve 39. minutě jsme obdrželi velmi laciný gól ze standardní situace. Mužstvo Čáslavi se u nás prezentovalo od začátku až do konce pouze nakopávanými míči do soubojů na dva útočníky a nám s tím dělalo nemalé problémy. Druhý poločas jsme opět lépe kombinovali ovšem pouze ve středu hřiště a bez gólového vyjádření. V 59. minutě nás opět soupeř trestal z brejkové situace krásnou ranou přímo k tyči. Oživení do našich řad vnesl, jak již je zvykem, střídající Fical, který měl v nohou již 80 minut za kategorii U17. Bohužel musím konstatovat, že bychom potřebovali takových Ficalů tak pět. Opět jsme se začali více dostávat do pokutového území soupeře a svoji aktivitou jsme si vymohli zahrávání dalšího pokutového kopu. Toho se opět ujal neúspěšný střelec prvního pokusu Studenovský, ale při vší smůle netrefil ani branku. Nicméně oceňuji Vojtěcha, že si balón postavil na značku i podruhé a vzal to na sebe. Fotbal je holt občas trochu krutý, přináší skvělé okamžiky, ale také ty, na které musí hráč co nejdříve zapomenout. Tím roste jeho sebevědomí a do budoucna ho to může pouze posílit. Branku jsme již do konce utkání nevstřelili a tak došlo k zahrávání pokutových kopů, kde byli úspěšnější hráči Čáslavi. Mrzí mně snad jen jediné, že se v dorostenecké lize ještě dnes objevují týmy, které vůbec nemají zájem hrát kombinační fotbal a pouze odkopávají míče. Pak se všichni divíme, že hráči v naší lize si neumějí vzadu poradit s míčem a bezmyšlenkovitě to nakopnou bůhví kam.“

Napsal(a) FCT/redakce | Foto Jan Škrle