Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice předvedly skvělý obrat proti třetímu Rudolfovu

 
úterý, 6. června 2017, 21:13

Do základní sestavy Katovic se vrátil uzdravený Cibulka a postavil se do stoperské dvojice s Hajduškem. Blatský se posunul na levého obránce. Hosté až na Šindeláře přijeli kompletní včetně svého nejlepšího hráče a střelce Pouzara.

A byl to právě rudolfovský špílmachr, který již v 8. minutě otevřel skóre. Po faulu dostal Pouzar příležitost kopat z 20 metrů přímý kop a ani tentokrát se nemýlil a poslal hosty do vedení - 0:1.

O čtyři minuty mohlo být ještě hůře, ale střela Kovačičína po rychlém brejku skončila nad. Tyto okamžiky vyburcovaly domácí celek ke zvýšenému úsilí a začalo se hrát před hostující brankou. V 15. minutě trefil Uher po samostatném úniku tyč. Lépe se nevedlo v dalším úniku ani Požárkovi, kterého vychytal výborný Teringl. Ve 38.minutě hlavičkoval po Repově centru nad Uher. A když se ve 42. minutě po pěkné kombinační akci neprosadil ani Repa, jehož střelu Teringl vyrazil, šlo se do kabin za nejtěsnějšího vedení hostí.

Na začátku druhého poločasu byl hostím po druhé žluté vyloučen Baščevan. Rudolfov to však ze začátku nijak nepoznamenalo a v 55. minutě dokonce své vedení zvýšil na 0:2, když se v hlavičkovém souboji po rohu prosadil kapitán Novotný. Ačkoliv to v tu dobu s domácími nevypadalo dobře, za patnáct minut to bylo zcela jinak.

Zvrat v přesilovce za 11 minut

Nejprve v 58. minutě uklidil po kombinaci Miklase s Repou míč k tyči Zoubek a snížil na 1:2. V 64. minutě se vydal na útočnou zteč stoper Hajdušek, z levého křídla našel ve vápně Uhera, který předložil míč Repovi a ten umístěnou střelou k tyči srovnal na 2:2. Obrat ve skóre dokonal v 69. minutě Uher, jehož tečovaná střela skončila za zády bezmocného Teringla – 3:2.

Hosté ovšem nesložili zbraně a zejména ze standardních situací se snažili vyrovnat. Po jejich rohu v 71.minutě Katovické dvakrát zachraňoval Hajdušek. Brankové příležitosti měli na druhé straně více domácí. V 75. minutě postupoval sám na Teringla Požárek, ale ani napodruhé na něj nevyzrál. V 85. minutě střela Požárka proletěla nad břevnem hostující branky. V 87. minutě postupovali tři katovičtí hráči na jediného obránce, ale nepřesná finální přihrávka je připravila o navýšení skóre. V 90. minutě to ještě zkoušel střelou Uher. O chvíli později rozhodčí utkání ukončil.

„Naše vítězství bylo zcela zasloužené. Nezlomilo nás ani vedení hostí o dvě branky. Naši hráči se i za tohoto nepříznivého stavu do soupeře zakousli a předvedli přítomným dvěma stovkám diváků výborné fotbalové představení,“ znělo hodnocení z katovického tábora.

SK Otava Katovice – SK Rudolfov 3:2 (0:1)

Branky: 58. Zoubek, 64. Repa, 69. Uher - 8. Pouzar, 55. Novotný. ŽK: 1:4, ČK: 0:1 (49. Baščevan). Diváci: 202.

Katovice: Švehla – Matas (74. Koutský), Hajdušek, Cibulka, Blatský – Miklas, Schánělec, Zoubek, Repa – Uher, Požárek.

 
 
Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle