Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šebelkův hattrick udržel Jankov ve hře o divizi

 
úterý, 6. června 2017, 10:14

Udržet divizní naděje cestoval Jankov do západočeských Rokycan. Ani domácí tým nemá nic jistého, a tak se hrálo v podstatě o šest bodů. Úspěšnější byli Jihočeši, kteří i díky hattricku Jana Šebelky získali všechny tři body a před posledními dvěma koly zadělali na pořádné drama.

Zápas, který se hrál za úmorného vedra, začal pro Jankov nejlépe, jak mohl. Na začátku páté minuty zakombinovali Sedlic, Šebelka, Mužík a Jan Šebelka celou akci ukončil vedoucím gólem duelu - 0:1.

Hosté se dostali do brzkého vedení, avšak více aktivity vykazovali hráči Rokycan. Hrotový útočník Jakub Kořínek se ve 12.minutě dostal po akci svých spoluhráčů na pravé straně do celkem dobré příležitosti, jenže gólmana Jankova Aleše Pavelce nepřekonal. Právě Aleš Pavelec především v první půli ukázal několikrát své kvality a své spoluhráče velmi podržel. Například v 34.minutě, kdy zlikvidoval téměř jistý gól po hlavičce Jana Procházky. A když už byl v 40.minutě po rohu Končala a hlavičce Hereita překonán, zaskočil ho na brankové čáře kapitán David Maršán.

Dvě obrovské šance Rokycan Jihočeši přežili a sami mohli následně po rychlém brejku Jana Šebelky a Františka Loška odskočit na dvoubrankové vedení, bohužel zakončujícímu Patriku Sedlicovi skočil do střely jeden z bránících hráčů a nebezpečí odvrátil. Poločas tak skončil šťastným jednogólovým vedením Jankova.

V 55.minutě vyslal krásnou střelu domácí Jan Hereit, neméně krásný zákrok předvedl Aleš Pavelec a střelu směřující pod břevno vytáhl na rohový kop. I tuto akci Jankov ustál bez pohromy a o chvilku později zápas rozhodl. V 61.minutě po nákopu Mužíka obral Šebelka o balón chybujícího Aubrechta, předložil jej do lepší pozice Pavlu Beránkovi, jenž zachoval klid a poslal jej přesně k tyči - 0:2. Za další tři minuty opět Jan Šebelka vybojoval míč, cestou k brance Jana Vilda si ho ještě vyměnil s Lukášem Voráčkem, a pěkným "angličanem" zvýšil již na 3:0 ve prospěch Jankova!

V 69.minutě přišla příležitost Rokycan, jak jinak, než po rohovém kopu. K hlavičce se dostal Jan Procházka, ovšem Pavelcovu branku o pár centimetrů minul. Na druhé straně po krásné narážečce s Martinem Kollárem nevyužil sólový nájezd v 72.minutě Patrik Sedlic. Jenže minutu nato Beránkův odkop z vlastního pokutového území sebral do své moci Jan Šebelka, s míčem uběhl nějakých šedesát metrů, aby ho následně střelou z vápna uklidil za záda Vilda počtvrté - 0:4.

Samotný střelec se mohl radovat z prvního divizního hattricku v kariéře. V závěru měli hosté ještě několik nadějných breaků, ale ani ten Sedlicův, a později ani Rytířův v brance neskončil. To však Jihočechy mrzet nemuselo. V Rokycanech zvítězili a zachovali si reálné šance na udržení se v soutěži.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Stále žijeme a bojujeme, přestože víme, jak jsou karty rozdané a jaký los ohrožené týmy mají. V Rokycanech jsme začali dobře a po dlouhé době vstřelili úvodní branku utkání, to bylo ale z naší strany vše. Do konce první půle jsme prakticky jen čekali, zda nás domácí potrestají za nedůslednost zejména při bránění standardních situací, kdy nás ve dvou případech podržel brankář Pavelec. Na samém konci jsme ale měli velkou možnost Sedlicem naše vedení navýšit. Ve druhé půli se nám podařilo hlavně díky Šebelkovi během deseti minut zápas rozhodnout, pak už jsme to celkem kontrolovali. Body krásné, ale určitě si na některé situace poukážeme, abychom se jich příště vyvarovali. Musím pochválit naše skvělé fanoušky, kteří na poslední autobusový výjezd s námi vyrazili. Byli neskuteční, vytrvale povzbuzovali po celých 90 minut a dotlačili hráče ke třem bodům. Velké díky od kabiny, obdivuhodný výkon, to se jen tak nevidí.“

FC Rokycany - SK Jankov 0:4 (0:1)

Branky: 5., 64. a 73. Šebelka, 61. Beránek. Rozhodčí: Drábek - Čechlovský, Fojtík. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Končal, Hereit - Šebelka, Mužík). Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:3. Diváci: 228.

FC Rokycany: Vild - Grambal, Wohlrath (46. Kopečný), Procházka, Aubrecht - Končal, Vaščák, Hereit, Ječmen (64. Černý), Vileta - Kořínek (64. Trojanec, 90. Kroc).

SK Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Beránek (75. Bürger), Maršán (70. Kollár), Voráček, Mužík (90. Cimerhanzl) - Sedlic (81. Rytíř), Šebelka (90. Maurer).

Nejlepší hráči: Hereit - Pavelec, Šebelka

Napsal(a) SK Jankov