Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Náročný program béčko Táborska udolal. Po Vltavínu prohrálo s Vyšehradem

čtvrtek, 1. června 2017, 15:27

Anglický týden je náročný pro všechny týmy, natož potom pro celky, které na podobný herní rytmus vůbec nejsou zvyklé. Je to i případ táborské rezervy, kde se do hry zapojují v poslední době i dorostenci. A ti si musejí navíc zvykat i na náročnější mužský fotbal v České fotbalové lize.

Neděle, středa, sobota, to byl a je program mužstva Miroslava Čížka, který už nemůže využívat pendlů, jimž skončila sezona. První dvě části soutěžního rozvrhu proti lépe situovaným týmům Jihočeši nezvládli. V neděli podlehli pražskému Vltavínu 2:4 a ve středu dalším Pražákům, tentokrát z Vyšehradu. 2:5. „Sice mě překvapilo, že hosté přijeli se zcela mladým týmem, kde byl nejzkušenějším fotbalistou Láďa Volešák. Toho známe i z Dynama. Naši kluci asi byli z neděle utahaní. Vůbec se jim nechtělo běhat, nějak chyběla chuť do hry. Nevstřebali tu neděli nejenom fyzicky, ale ani psychicky,“ uznal sebekriticky kouč táborského béčka.

Jeho tým nestačil dvakrát uhlídat Heřmana, který svými góly zajistil hostům pohodlný náskok 2:0. Zvýšit ho ještě mohl Volešák, který ale nařízenou penaltu nasměroval do tyče Blažkovy branky. Přesto domácí inkasovali i potřetí. Tentokrát se do listiny střelců ve 35. minutě zapsal Doležal – 0:3. „To už moc času do konce poločasu nezbývalo, ale přesto jsme ještě stačili snížit Nehodou,“ popsal konec úvodní pětačtyřicetiminutovky Čížek.

Po přestávce sice domácí přidali, přesto Matějka znovu vrátil Pražanům tříbrankový náskok 1:4. „Ale to už se kluci chytili a zabojovali. Snížil Kostka Kostka po centru za strany. Byla to nádherná rána do šibenice. Takhle by naše hra měla vypadat, i když jsme těsně před koncem dostali ještě jeden gól,“ vyzdvihl trenér zlepšený výkon svých fotbalistů ve druhém poločasu i přes jejich porážku.

V sobotu dopoledne zamíří táborská rezerva do Benešova. „Tam to taky nebude procházka růžovým sadem. Ani on totiž ještě nemá jistotu záchrany, takže půjde za body naprosto nekompromisně. Ale musíme to zkusit a něco tam uhrát,“ nevzdával se naděje na nějaký zisk bodů Miroslav Čížek.


FC MAS TÁBORSKO – FC SLAVOJ VYŠEHRAD 2:5 (1:3)

GÓLY: 45. NEHODA, 72. KOSTKA – 20., 35. HEŘMAN, 40. DOLEŽAL, 55. MATĚJKA, 86. JEŽDÍK.
ROZHODČÍ: PASTYŘÍK – MUDRA, SZIKSZAY. DELEGÁT: SÁDOVSKÝ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 130.


TÁBORSKO B: BLAŽEK – ŠKARDA, CHOTOVINSKÝ, SUCHAN, VYSUŠIL – NEHODA (72. BAKULE), TUREK (64. DVOŘÁK), NOVÁK, PETERKA, TÝNAVSKÝ (64. GROBÁR) – KOSTKA (86. VÍTEČEK). TRENÉR MIROSLAV ČÍŽEK.

 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle