Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z dramatického souboje s Vl. Březím brali všechny body Lheničtí

 
úterý, 30. května 2017, 13:22

Oba soupeři vstupovali do zápasu s vědomím nutnosti bodovat, neboť shodně s osmnáctibodovým ziskem je v poslední tabulce od sestupového pásma dělilo v blížícím se závěru soutěže jen pět bodů…

Na krásném pažitu a za krásného slunného horkého dne (hrálo se již od 13.30 hod.) Březští domácí úvodním tlakem pořádně zaskočili. Hned po vstupním jejich rozehrání vytvořili před lhenickou brankou závar, při kterém gólmana Dvořáka přiměli k několika skvělým zákrokům, při jednom z nich i za výpomoci stopera Kopfa, co vykopl míč z brankové čáry.

Lhenický tým se následně ze sevření vymanil, postupně získával herně navrch, ale narážel na důslednou obranu soupeře a doplácel na sporé a nepřesné střelecké zakončování. V 11.min. zahodil gólovou tutovku Mrkvička, který snad ze dvou metrů poslal balón, prošlý zprava podél malého vápna, do boční sítě. Hned o minutu později neproměnil samostatný nájezd na branku Mahák. Nevyzrál sice v úniku na gólmana Uhera, ale vše ve 13.min. napravil Beran, když přízemní střelou z 20 metrů k tyči překvapil strážce březské svatyně a Lheničtí šli do vedení (1:0).

Březští ve snaze o vyrovnání pozapomínali na „zadní vrátka“ a na to doplatili. Sice si v 17.min. možnost k srovnání vytvořili dalekonosnou, dobře mířenou střelou a ve 24.min. po centru před branku s gólově cílenou koncovkou znovu, ale obě šance gólman Dvořák vytěsnil. Domácí tým po několika střelecky přesně nezakončených akcích již trestal. Ve 26.min. Mahák další jeho brejk tentokráte proměnil s únikem soupeři o dvě branky (2:0). A když ve 29.min. přidal z dorážky po Mahákově střele třetí gólovou trefu Prenner, zdálo se, že „březští kozlíci“ jsou na kolenou (3:0). Chyba lávky! Nezahodili flintu do žita! Ve 32.min. se jim Martínkem podařilo snížit na 3:1 a posíleni dosaženou brankou opět ožili a byli zase velice nebezpeční.

Po poločasové otáčce to byl lhenický tým, co ve 48.min. mohl po Beranově rohu a Surově hlavičce znovu upravit rozdíl na tříbrankový. Nestalo se, naopak až příliš brzy počal bránit dvougólový náskok a dostával se tím pod tlak jen se sporadickými útočnými výpady. Těmi nebezpečnějšími v 71.min. se střeleckým zakončením Mar. Sedláka, co těsně minulo branku, v 74.min. Beranovým mířeným pod břevno, které vyškrábl na roh Uher jen díky své výšce, a též v 75.min. při nedotaženém Mahákově ataku.

V 77.min. po nedůrazu domácí obrany před šestnáctkou vypálil Kužvart, přesnou záměrnou nedal Dvořákovi šanci a kontaktní gól byl na světě (3:2). Tlak Březských s blížícím se závěrem gradoval, ale stav 3:2 na ukazateli odolával. Vyvrcholil v prodloužení, které způsobilo sudím umožněné osvěžení hráčů pro velké horko, kdy zahrávali přímý kop a do šestnáctky domácích se vydal i dlouhán gólman Uher, převyšující všechny hráče o hlavu. I toto akutní nebezpečí ke „zplichtění“ v samém konci mače Lheničtí odvrátili a dosáhli tak na první vítězství v mistrovském jaru a na velice cenné tři body.

SK Lhenice – FC Vlachovo Březí 3:2 (3:1)

Góly: 13. Beran, 26. Mahák, 29. P. Prenner - 32. Martínek, 77. Kužvart. Sudí: Toucha – Novotný, Harvalík. ŽK: 2:1. Diváků: 50.

Lhenice:  Dvořák – Muška, Kopf, Tůma (K), Sura - Starý (51. Mar. Sedlák), Beran, Trojan P. Prenner ml. - Mrkvička (68. Mich. Sedlák), Mahák  (90. D. Lukač).

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein