Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko se rozloučilo se sezonou remízou

 
pondělí, 29. května 2017, 14:44

S letošní druholigovou sezonou se fotbalisté Táborska rozloučili solidním výkonem a remízou 1:1 s Viktorií Žižkov. Závěrečné utkání sezony se neslo v hodně bezstarostném duchu.

Bylo znát, že směrem k postavení obou soupeřů v tabulce už prakticky o nic nešlo. To ale rozhodně neznamená, že by diváci sledovali nějaký nezajímavý zápas. Naopak. Ofenziva měla jasně navrch nad defenzivou a útoky se spontánně valily na obě strany.

V prvním poločase mělo Táborsko minimálně čtyři gólové šance, ale ani jednu nedokázalo zužitkovat. Všechny zlikvidoval hostující brankář Soukup nebo je stačila obrana Žižkova zblokovat. Jihočechům by vedení slušelo, ale jak už to ve fotbale bývá, uhodilo na druhé straně. Ve 36. min. přilétl před domácí branku centr zleva a Hašek prostřelil Řeháka, jenž tentokrát nahradil stálici na tomto postu Tomu.

Festival zahozených šancí v podání domácích fotbalistů pokračoval i po změně stran. Soukup vytáhl nad břevno nebezpečné hlavičky Džafiče i Nešického. Zasloužené vyrovnání přišlo v 58. min., kdy byla po ruce hostí ve vápně nařízena penalta a Džafič (na snímku) svým letošním třináctým gólem završil svůj odchod z klubu.

Do konce zápasu se mohly prosadit ještě obě strany. Na té domácí nevyužil slibnou příležitost Mršič, na druhé zase zabránil Žižkovu skórovat výborným zákrokem Řehák. Domácím by asi vítězství slušelo více, ale nakonec se body dělily. Táborsko končí sezonu na 10. místo se 36 body.

Hodnocení trenéra Táborska Romana Nádvorníka: „Bylo vidět, že se jedná o poslední kolo, zápas nebyl svázaný taktikou. Hrálo se hodně ofenzivně. Viděli jsme šance na obou stranách. To, že padly jen dvě branky, je zásluha obou brankářů. Žižkovský Soukup chytil jen za poločas pět našich příležitostí. Myslím si, že jsme byli v zápase minimálně o gól lepším týmem, měli jsme vyhrát, ale zradila nás koncovka. Celkově se hrál velmi dobrý fotbal, obě mužstva kombinovala, hrála po zemi, hra se často odvíjela ve vápnech, neviděli jsme žádné nakopávání. Zápas se musel divákům líbit, měl oboustranně velmi dobrou úroveň.“       

FC MAS Táborsko – Viktoria Žižkov 1:1 (0:1)

Branky: 58. Džafič z pen. – 36. Hašek. Rozhodčí: Dubravský – Flimmel, Vitner. ŽK: Stratil, Šandera (oba Žižkov). Diváci: 513.

Táborsko: Řehák – Zavadil, Toml, Navrátil, Souček – Kučera –  Džafič (90. Peterka), Nešický, Javorek, Mršič – Musiol (81. Kostka). Trenér: Nádvorník.

Žižkov: Soukup – Hašek, Egert, Opluštil, Šandera – Hurka, Podrazký, Stratil (76. Čapek) – Jelínek (59. Urbanec), Telnar (67. Dočekal), Engelmann. Trenér: Vavruška.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle