Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Č. Krumlov uspěl v Sušici a přenechal černého Petra Jankovu, který prohrál s Admirou

 
neděle, 28. května 2017, 21:24

Zatímco Roudné už je z nejhoršího zřejmě venku (stačí mu vyhrát se Sušicí), tandem Č. Krumlov – Jankov čeká tuhý boj o zachování divizní příslušnosti pro příští ročník. Po nedělních zápasech je na tom o něco lépe Č. Krumlov. Slavojáci si dojeli pro body k poslední Sušici a předskočili v tabulce Jankov. Ten v oslabené sestavě prohrál nejtěsnějším poměrem s Admirou Praha a momentálně je na sestupové pozici.

SK Jankov - FK Admira Praha 0:1 (0:1)

Gól: 30. Zahálka.
Rozhodčí: Hodek - Mudra, Pastyřík. Delegát: Ploch. ŽK: 2:1 (Kroneisl, Voráček - Majer). Diváků: 158.


SK Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Rytíř (46. Beránek), Maršán (78. Maurer), Voráček (78. Jirkovský), Mužík - Sedlic, Šebelka (90. Cimerhanzl).

Admira: Víšek - Herc, Vosický, Horák, Paťha - Michálek (71. Nádeníček), Zahálka, Mošna, Majer - Šimek (83. Komínek), Kurek.

Šest kol neporažená Admira dorazila z hlavního města na jih Čech jako velký favorit utkání. Domácímu celku teče notně do bot a potřebuje sbírat body s každým soupeřem. Ovšem k tomu potřebuje trenér Ivo Čech kompletní kádr a to i tentokráte neměl. Ze zdravotních důvodů neměl k dispozici pětici Smékal, Bürger, Pancíř, Popelka a Kollár. Na lavičku náhradníků se tak dostal i asistent Petr Maxa.

Utkání v poměrně velkém vedru nabídlo vyrovnaný průběh a první vážnější okamžik nastal až v 22. minutě, kdy byl v pokutovém území sražen Šebelka, ale výhodu pokutového kopu domácí nedostali. První střela na branku přišla na řadu až po půl hodině hry a Štěpán Zahálka jí zblízka usměrnil přesně na přední tyč - 0:1.

V 38. minutě orazítkoval krásnou technickou střelou břevno a tyč zároveň Mošna. Domácí sahali po vyrovnání v 43. minutě po krásném Zajícově centru, avšak Šebelka v zakončení neuspěl.

Druhá půle přinesla první možnost v 51. minutě, kdy po Beránkově přihrávce střílel jen do gólmana Sedlic. Na druhé straně to zkoušel Mošna z dálky, ale mířil nad branku, stejně jako Šimek. V 79. minutě chytil jistý gól Hejníček střídajícímu Nádeníčkovi. Domácí s favoritem nepropadli, ale odešli poraženi 0:1.


TJ Sušice – FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:1)

Góly: 35. Kabele, 49. Dudák.

Rozhodčí: Leška – Lafek, Krejsa. Delegát: Míka. ŽK: 4:1 (Gill, Szedmák, Skála, Vrhel – Persán). Diváků: 80.


Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Svoboda – Persán (88. Strapek), Novák, Tůma, Babka – Klivanda (90. Hofmann), Beránek (76. Neckář). Trenér Václav Domin.

Český Krumlov pokračoval v záchranné misi v Sušici. K dispozici už měl omilostněného středopolaře Nováka. Beznadějně poslední tým tabulky se sice snažil, ale na zkušenější Jihočechy nestačil. Ti měli častěji míč na noze, a tím i víc ze hry. Přesto si museli hlídat rychlé brejky, kterými se nažili hráči Sušice narušit klid krumlovské defenzivy.

Přes stálý tlak si tým trenéra Václava Domina musel počkat až na 38. minutu. Po domluveném signálu při trestném kopu hosté ve zdi nadskočili a propustili balon přesně zamířený Jakubem Kabelem pod svýma nohama. A ten skončil za zády překvapeného domácího gólmana Gilla – 0:1.

Tlak Krumlova pokračoval i ve druhém dějství. Rodily se i další příležitosti, ale ty zůstávaly dlouho nevyužity. V koncovce selhali například Klivanda, Beránek i další. Takže se nakonec prosadil i druhý stoper Jihočechů. Svoboda vrátil míč do vápna a Martin Dudák hlavičkou procedil balon minimální mezírkou mezi tyčkou a gólmanem do sušické sítě – 0:2. Další gól už nepadl, takže důležité body přibyly na kontě Krumlova.

„I když je Sušice na posledním místě, opět se představila sympatickým výkonem. Má běhavý tým, který ale inkasuje po naivních chybách. Musím pochválit naše kluky, kteří i v tom hrozném horku podali kvalitní výkon a dokázali zvítězit,“ ocenil kouč Slavoje Václav Domin. Do konce soutěže zbývají tři kola a zelenobílé čeká příště jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. „Musíme zisk ze Sušice potvrdit v sobotu doma proti Ostrovu. A to nebude jen tak, protože teď porazil i Karlovy Vary. Snad se nám povede jejich choutky na body zarazit. Pořád není konec a stále musíme bojovat,“ burcoval Domin.


ČTĚTE TAKÉ

Markytán vystřílel výhru Roudnému, do sestavy malšanů se vrátil trenér Rudolf Otepka

Bleskový hattrick Jirouše. Desáté jarní vítězství brala Čížová s Aritmou

Napsal(a) Milan Šíma, SK Jankov | Foto Jan Škrle