Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová jela na sto procent, derby vyznělo pro krumlovský Slavoj

 
čtvrtek, 25. května 2017, 12:57

Jak správně odhadl trenér první Čížové Zdeněk Staroba, Motorlet Praha, pronásledovatel lídra, do konce soutěže všechno nevyhraje. Klopýtl v pražském derby s Admirou a ze hry o postup je venku. Čtyři kola před závěrem ztrácí na Jihočechy už šest bodů, druhé K. Vary čtyři. Č. Krumlov udržel záchranářské naděje výhrou s Roudným, které zařídil dvěma góly Babka. Jankovu se letos na Klatovy vůbec nedařilo. Naprázdno střelecky i bodově vyšel i v odvetě.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 26. KOLE DIVIZE A

FK Slavoj Č. Krumlov – Malše Roudné 2:0 (1:0)

Góly: 35. a 54. Babka. Rozhodčí: Vrchota – Pečenka, Matyš. Delegát: Martinec. ŽK: 2:4 (Kabele, Klivanda – Markytán, Kössl, Píša, O. Otepka). Diváků: 240.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Tůma, Wagner, Babka (76. Svoboda), Persán – Neckář (90. Sekyra), Klivanda. Trenér Václav Domin.

Roudné: Hřebejk – Vávra, Turek, Vogl, Kössl – Samek (56. Bartoš), Tušer (66. Kořínek), O. Otepka (90. Zíka), Růžička – Píša, Markytán (76. Budín). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Babka, celý tým – nikdo.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Bylo to těžké utkání pro oba týmy, hrajeme o záchranu a prakticky šlo o šest bodů. Před zápasem nám narušilo sestavu zranění Beránka, máme před sebou další těžká utkání, takže jsme zvolili variantu nasadit dalšího mladého hráče Neckáře. Babka, Švec, Tůma nám ukázali, že když chytí šanci za pačesy, jsou schopní hrát. Věděl jsem, že když k nám přijde Babka, že je to fotbalista, který to má v sobě. Derby rozhodlo proměňování šancí. Roudné je zbrkle zakončovalo, dávalo do toho moc síly, což právě Babka nedělal a obě s ledovým klidem proměnil.“

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Výsledek odpovídá průběhu hry. Věděli jsme, že tento zápas bude důležitý jak pro nás, tak pro Krumlov. Bohužel jsme ho nezvládli po taktické a herní stránce. Nechápu to, jestli byli kluci nervózní, nebo si moc připouštěli důležitost utkání, protože jsme věděli, že pokud bychom derby zvládli, tak máme další výhodu mečbolu k jistotě záchrany doma s Mariánkama. Bohužel se to vyvíjelo jinak. Ze začátku to bylo mdlé a vyústilo to v obdrženou brankou. I když jsme měli vyložené šance, které jsme nedali, tak to zápas nerozhodlo. Rozhodl přístup. My jsme ho neměli takový jako Krumlov a proto vyhrál zaslouženě.“


SK Klatovy 1898 - SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 9. Lucák, 42. Lukeš, 90. Krásný (pen.). Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Šálková. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:4 (Kotrba - Kollár, Maršán, Mužík, Hejníček). Diváků: 125.

Jankov: Hejníček - Fajtl, Lošek, Popelka (71. Cimerhanzl), Zajíc - Pancíř (79. Kroneisl), Kollár, Maršán (46. Šebelka), Rytíř - Mužík, Voráček (65. Sedlic.

Nejlepší hráči: Mužík, Fajtl.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Jeli jsme do Klatov a chtěli pochopitelně bodovat, v naší situaci to byla přímo nutnost. Bohužel nám opět utekl začátek a po druhé brance na samém konci vlastně i celý první poločas. Tento zápas mi připomněl ty podzimní, kde jsme také ukazovali určitou snahu, ale to je na divizi málo, což se ve druhé půli jasně ukázalo. Měli jsme několik nadějných situací, ale chyběla kvalita, v některých situacích větší rvavost a někdy i trochu štěstíčka. V dohrávce s Čížovou i teď v Klatovech nám také bylo názorně ukázáno, že se blíží konec soutěže, ale ještě jsou 4 kola a přestože máme těžký los, zkusíme se o to porvat. Cením si toho, jak jsme fyzicky zvládli tři zápasy v krátkém týdnu. Bohužel se to asi projevilo na zdravotním stavu Pancíře a Popelky, nedohráli, snad se dají do kupy, protože Admira hraje o čelo, má aktuálně výbornou formu a nás čeká velmi těžké utkání.“


MFK Dobříš – Sokol Čížová 2:5 (1:4)

Góly: 6. (pen.) a 69. Dort – 9. (pen.) a 37. Jirouš, 12. Polodna, 29. a 66. Nečas. Rozhodčí: Cupl – Simbartl, Špindlerová. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:0 (Šrain, Tvalůžek). Diváků: 500.

Čížová: Satrapa – Janoch, Novák, Rozhoň, Pohnán – Nečas, Dvořák, Kočí, Polodna – Jirouš, Janda (85. Zikmund). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Janda, Jirouš, celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Vyhráli jsme zcela zaslouženě. Těší nás, že jsme zvládli anglický týden plným ziskem devíti bodů. Prosadili jsme se i na půdě Dobříše, která na jaře ještě neprohrála doma. Rovněž kvitujeme, že se nám nikdo nezranil. Předtím v Jankově jsme dlouhodobě přišli o Zahrádku.“


Ostatní výsledky

FC Rokycany - FK Ostrov 4:2 (2:1), 7. Černý, 23., 61. a 85. Vileta - 12. Diviš, 87. Tolar, SK Aritma Praha - SK Senco Doubravka 0:0, penalty 4:2, 1.FC Karlovy Vary  - TJ Sušice 9:0 (5:0), 6., 24., 29. a 38. Psohlavec, 14. a 89. Krlička, 71. a 73. Geňo, 58. Dřížďal, TJ Tatran Sedlčany  - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:0 (1:0), 30. Němec, 71. Senft.

Napsal(a) Redakce | Foto Michal Průcha