Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlepšenou formu potvrdil Písek v Litoměřicích

 
sobota, 20. května 2017, 21:05

Do utkání 28. kola Fortuna ČFL mohli jít hráči domácího celku FK Litoměřicko po nečekaném vítězství v Králově Dvoře v lepším rozpoložení než soupeř z Písku, který doma podlehl na penalty Benátkám nad Jizerou. Realita na hřišti však vyústila v jiný výsledek. Jihočeši si k Otavě odvezli plný počet bodů.

Během úvodní půle se svými zákroky pasoval do hlavní role písecký gólman Jakub Rondzik, jehož obdivuhodné zákroky zachraňovaly hosty před pohromou. Zvláště při šanci bývalého spoluhráče Lukáše Šlehofera. Na druhé straně se nenudil ani Rondzikův protějšek Petr Pechatý. Ten ale čisté konto neudržel. V 37. minutě ho přesně trefeným pokusem překonal Tomáš Froněk. „Skutečně si nepamatuji, že bych se až doposud ve své kariéře lépe trefil,“ přiznal autor gólu. Do přestávky mohl podobným způsobem odpovědět domácí Hanuš, Rondzik se však znovu vyznamenal.

Po přestávce se hráči Litoměřicka snažili o zvrat, ale písecká obrana byla pozorná. Ani v posledních minutách, kdy se domácí pokoušeli alespoň o vynucení si penaltového rozstřelu, hosté chybu neudělali. Jihočeši naopak sami zužitkovali jeden ze svých brejků a potvrdili cennou výhru ze hřiště soupeře. Na konečných 0:2 zvýšil v 85. minutě Martin Held.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „Věděli jsme, že musíme být v obraně hodně pozorní a neposkytnout soupeři šance. Přesto si je domácí hráči vypracovali, ale naštěstí jsme je přežili bez úhony. Na druhé straně jsem byl moc rád, že se nám dařily brejky a že jsme z nich alespoň dva využili. Zato všechno patří kabině dík. Potvrdila tak ziskem třech bodů, že herně-taktické zlepšení není náhodné.“

FK Litoměřicko - FC Písek 0:2 (0:1)

Branky: 37. Froněk, 85. M. Held. Rozhodčí: Lerch - Štefan, Leška. Delegát: Hamouz. ŽK: 0:2 (Voráček, Sajtl). Diváků: 210.

Litoměřicko: Pechatý - Šimkovský, Černý, Štancl, Hanuš - Kalaš, Kabele (87. Valenta), Grunert, Faust - Šlehofer - Vašut.

Písek: Rondzik - Sajtl, Holub, Rendla, Řehák - Vaněk, Kočí, Milec, Voráček (81. Hlinka), Froněk (90. Hrachovec) - M. Held.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle