Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Předposlední domácí vystoupení Dynama skončilo výpraskem od Vlašimi

 
čtvrtek, 18. května 2017, 21:00

Slunečné čtvrteční odpoledne si vybrali fotbalisté Dynama k dohrávce 25. kola Fotbalové národní ligy proti Vlašimi (v původním termínu se nehrálo kvůli marodce Jihočechů). Před zápasem byl v tabulce mezi pátým Dynamem a čtvrtými Středočechy rozdíl pěti bodů, na Střeleckém ostrově jej hosté zvýšili na osm díky koncertu ve druhém poločase.

Současně s druholigovým fotbalem běžel televizní přenos ze čtvrtfinále hokejového mistrovství světa Česko vers. Rusko a tomu odpovídal počet diváků v budějovickém hledišti. Atmosféra na stadionu připomínala spíše veřejný trénink. Dlouho se hrálo bez vzrušivých momentů, až teprve ve 35. minutě vlašimský Pavel Vyhnal po průniku z pravé strany zacentroval na Filipa Haška, ale ten ve výhodné pozici přestřelil branku.

Ve zbytku první půle měli opticky navrch hosté, jejichž aktivita pokračovala i po změně stran. Velmi záhy se to projevilo na skóre. Ve 48. minutě zprava zacentroval Rudolf Reiter a hlavičkující Vojtěch Hadaščok dal vedoucí gól ke vzdálenější tyči. Za pouhé čtyři minuty se vlašimský střelec proměnil v nahrávače a jeho spoluhráč Pavel Vyhnal zblízka svým dvanáctým úspěchem v sezoně zvýšil náskok středočeského týmu.

O redukci nepříznivého stavu se pokusil Roman Wermke, ale brankář Patrik Le Giang byl rychlejší. Lepší akceleraci v brejku prokázal také záložník Rudolf Reiter, jenž v 72. minutě běžel sám na Zdeňka Křížka, docela lehce ho pravačkou obhodil a bylo to 0:3. Před brankou Vlašimi se zablýskalo v 81. minutě po akci střídajícího Jindřicha Kaduly, ale další střídající mladík Lukáš Matějka neuspěl ve skrumáži před Le Giangem.

Zkázu budějovického týmu dokonal šest minut před vypršením hrací doby kanonýr Pavel Vyhnal, který po trestném kopu Rudolfa Reitera vytěžil další zápis do tabulky střelců. Potupný, ale zasloužený výsledek 0:4 znamenal pro domácí prohloubení neúspěšné bilance vzájemných zápasů s Vlašimí. Pošesté ze šesti jarních vystoupení na Střeleckém ostrově nejenže nezvítězili, ale tentokrát neměli nárok ani na bod.

Trenér David Horejš byl smutný z alibistického představení svých svěřenců. „Celou sezonu na něčem dřeme a teď jsme schopní to znehodnotit takovým výkonem. Na hřišti nebyl pohyb, nikdo nechtěl hrát. S takovým přístupem se nebojuje za klub. Soupeř zvítězil zaslouženě, byl lepší ve všech směrech,“ musel uznat budějovický lodivod.

Jeho protějšek Petr Havlíček hodnotil utkání s úsměvem na rtech. „Máme velkou radost z výsledku, který jsme si zasloužili za předvedenou hru zejména ve druhém poločase. Měl jsem pocit, že jsme na tom kondičně malinko lépe, než Budějovičtí. Proto jsme zvolili taktiku dlouho držet balon, aby domácí hodně běhali. V první půli jsme měli příležitosti, ale byli jsme málo variabilní v útočné fázi. To jsme po obrátce změnili a začalo to tam padat. Za stavu 3:0 už domácí odešli i díky obrovskému vedru,“ konstatoval.

SK Dynamo Č. B. - FC Sellier & Bellot Vlašim 0:4 (0:0)

Góly: 48. Hadaščok, 52. Vyhnal, 72. Reiter, 84. Vyhnal. Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Podaný. ŽK: 2:1 (44. Funda, 56. Klesa – 61. Piško). Diváků: 342.

SK Dynamo: Křížek – Klesa (60. Vopat), Šourek, Havel, Funda – Wermke, Čavoš, Kladrubský, Pešek (56. Kadula) – Benát, Táborský (75. Matějka). Trenér Horejš.

Vlašim: Le Giang – Wiesner, Piško, Štochl, Kadlec (76. Vrána) – Reiter, Kulhánek, F. Hašek, Kučera (85. Hrebeniuk) – Vyhnal, Hadaščok (65. Jeslínek). Trenér Havlíček.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle