Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lídr tabulky z Dražic potvrdil v Chýnově svou kvalitu

 
středa, 17. května 2017, 14:50

Očekávané okresní derby přineslo zajímavou podívanou, čtyři nařízené penalty, z toho tři neproměněné…, a výhru prakticky v letošním soutěžním ročníku již jistého vítěze I. A třídy, skupiny A. Na návštěvě tohoto tradičního okresního derby se sice bohužel projevila konkurence MS v hokeji a zápas naší reprezentace s domácí Francií, ale ti fanoušci, kteří přišli, se určitě nenudili.

Domácí fotbalisté měli tentokrát výborný vstup do utkání a již ve 2.min. se řítil Štiller na dražického brankáře Baka, ale ten jeho střelecký pokus dokázal odvážným zákrokem zneškodnit. Přesto šli chýnovští fotbalisté do vedení již v 7.min., kdy se dokázal prosadit důrazný Král a překonal hostujícího gólmana, který sice jeho hlavičku skryl ve svém náručí, ale míč mu proklouzl až za brankovou čáru (1:0).

Hosté začali na hrací ploše dokazovat, že ne náhodou vévodí tabulce a začali domácí celek přehrávat. V 10.min. se jejich střelec Kromka ještě neprosadil, ale v 19.min. unikl chýnovské obraně rychlý Bareš a z jeho stříleného centru se již Kromka pohotovou dorážkou nemýlil (1:1). A ve 24.min. bylo s domácími ještě hůř, když Václav Hruška sestřelil v pokutovém území J. Štechera (o penaltě nemohlo být pochyb), tu sice domácí ochránce branky Basík dokázal Kromkovi vyrazit, ale na dorážku pohotového Bareše byl již krátký (1:2), když domácí obránci jen uctivě přihlíželi, jak doráží míč do sítě…

Ve 28.min. ale dostalo domácí mužstvo za ruku Horky v dražickém pokutovém území rovněž výhodu zahrávání penalty, ale tou kapitán domácích Mládek pohrdl a jeho špatně umístěnou střelu Baka zlikvidoval. Penaltová show hlavního rozhodčího Čmuchy ale ani zdaleka ještě nebyla v neděli v Chýnově u konce. Ve 37.min. fauloval domácí stoper R. Kučera zbytečně zkušeného Kromku a z další nařízené penalty se nemýlil J. Štecher, i když Basík dokázal vystihnout směr jeho střely, ale míč jen ztečoval za svou levou tyč (1:3). Ve 40.min. se dostal ještě po rychlém brejku do stoprocentní šance důrazný Kromka, ale tentokrát se zakončením zaváhal a Basík jeho pokus zlikvidoval.

Druhý poločas začali lépe opět domácí a kontaktní gól měl na kopačce hned ve 48.min. Vl. Hruška, jehož střelu směrující na odkrytou vzdálenější tyč Bakovy branky stačil na poslední chvíli zablokovat obětavým pádem Horka. V 55.min. si mohl dát vlastní gól dezorientovaný domácí Václav Hruška, ale jeho „pokus“ skončil těsně nad břevnem překvapeného Basíka. V 61.min. vystřelil zdálky na Baka chýnovský Doubrava velmi štiplavou a nebezpečnou ránu, ale dražický gólman se překvapit nenechal. V 71.min. sebral Baka do svého náručí malou domů jednoho ze svých obránců a hlavní sudí nařídil nepřímý kop z deseti metrů ve prospěch domácích. Domácí zadák R. Kučera však tuto výhodu vůbec nezvládl a jeho střela po přiťuknutí od Mládka šla vysoko nad…

A v 80.min. se kopala v neděli v Chýnově již celkově čtvrtá penalta (tentokrát však přece jen trochu problematická), a možnost dostali opět dražičtí fotbalisté, ale Basík J. Štechera skvěle vychytal. Poslední šanci měl v 88.min. domácí Král, jeho tvrdá a pohotová střela ze dvaceti metrů skončila těsně vedle pravé Bakovy tyče. Poté se již zápas jen dohrával a hosté si tak po závěrečném hvizdu připsali na své konto další tříbodový zisk.

Hodnocení zápasu trenérem Chýnova Petrem Holotou: „Tentokrát nám vyšel úvod utkání a dostali jsme se do vedení. Hosté však ukázali svou kvalitu, jsou rychlí na míči a hlavně dokážou své šance gólově zakončit. Druhý poločas jsme opět oživili dorostenci, ale na nějaký bodový zisk to tentokrát nestačilo. Škoda neproměněné penalty Mládkem za stavu 1 : 2. Kuriozitou zápasu byly celkem 4 nařízené pokutové kopy. V neděli nás čeká další těžké utkání v Bernarticích a důležité bude, aby byl v pořádku brankář Basík, který zápas dochytal s velkým sebezapřením.“

Hodnocení zápasu hrajícím trenérem Dražic Milošem Veselým: „Nezvládli jsme začátek zápasu a zcela zbytečně jsme inkasovali. Paradoxně jsme však až po obdržené brance začali hrát slušný kombinační fotbal, z kterého pramenily i gólové příležitosti. Bohužel se nám ve druhém poločase nepodařilo utkání rozhodnout další brankou a zbytečně jsme tak dali domácím šanci až do samého závěru.“

FC Chýnov – TJ Dražice 1:3 (1:3)

Góly: 7. Král - 19. Kromka, 24. Bareš, 37. J. Štecher (pen.).  Rozhodčí: Čmucha - Lepič, Pravda. ŽK: 2:1 (R. Kučera, Zítek - J. Štecher). 110 diváků.

Chýnov: R. Basík – Zítek, Doubrava, R. Kučera, Vl. Hruška (66. D. Havlík) – Petrů (57. O. Hladík), Mládek, Václ. Hruška, Štiller (82. L. Havlík) – Král, Pták (37. F. Zadražil). Trenér Petr Holota.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Fořt, Pfeifer – Bareš (78. P. Novotný), Veselý, D. Štecher (86. K. Novotný), Vlašin – Kromka (88. Stuchlík), J. Štecher (90. Smutný). Hrající trenér Miloš Veselý.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer