Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zkušené Domažlice byly nad síly béčka Táborska

 
pondělí, 15. května 2017, 19:56

V předehrávaném 33. kole porazil Písek domažlickou Jiskru 4:2, ovšem na táborské Svépomoci ukázali Chodové svoji pravou sílu. A odnesla to rezerva Táborska, která musela skousnout krutou porážku 0:4.

Zaděláno na neúspěch Jihočechů bylo velice brzy. Ještě nebyla odehrána ani půlhodina utkání a Domažlice si už vystřílely luxusní tříbrankový náskok. To už zavánělo debaklem, ale také je nutno připomenout, že Jiskra vystupuje pod patronací prvoligové Viktorie Plzeň. A proti Táborsku nastoupilo pět hráčů, kteří jsou pod prvoligovou smlouvou. Kvalita tedy byla jednoznačně na straně Západočechů. „Od začátku bylo jasné, že nepůjde o to, jestli hosté vyhrají, ale spíš o kolik,“ přiznal sportovně trenér Jihočechů Miroslav Čížek.

Jako první se do střelecké listiny zapsal Průcha. Po rychlém útoku následoval centr, který jeden z domažlických hráčů hlavou prodloužil a Brych kapituloval poprvé. Brzy nato už to bylo o dva. Balon ze standardky Špírka nečekaně zaplachtil přímo do sítě překvapeného gólmana Táborska. A do třetice všeho špatného přidal další úspěch Západočechů Černý.

Tím aspoň do konce poločasu skončil brankostroj domažlické Jiskry a domácí se mohli trochu volněji nadechnout. Přece jenom využili volnějšího režimu a také oni začali zaměstnávat soupeřovu defenzivu. Jenže ta byla bezchybná, takže neuspěli například Chotovinský, Turek či Kostka. „Domažlice mají vzadu řadu zkušených hráčů jako Barona nebo Mráze. Proti nim se naši mladíci prosazovali jenom s obtížemi,“ vysvětloval Čížek (na snímku).

Po přestávce oba týmy vystřídaly a zmenšil se i tlak Západočechů. Znovu tak dostali příležitost k útočení i Táboráci a snížit mohl Novák. Běžel na brankáře zcela osamocen, ale ten jeho pokus zneškodnil. Takže poslední slovo měli znovu hosté. Jejich kvalitní hru korunoval čtvrtým gólem těsně před koncem Bezdička.

Trenér rezervy Táborska Miroslav Čížek nakonec zápas zrekapituloval a připomněl i středeční výsledek. „Říkám to nerad, ale výsledek je vzhledem ke kvalitě domácích nakonec milosrdný. Tady naši mladí hráči bez zkušenějších z áčka neměli moc šancí. Předtím se nám nepodařilo přivézt body z Převýšova a čeká nás další obtížný soupeř, Dobrovice. Ty v posledním kole prohrály ve Štěchovicích a doma se budou chtít rehabilitovat. Pro nás nic snadného.“

FC MAS TÁBORSKO B – JISKRA DOMAŽLICE 0:4 (0:3)

GÓLY: 17. PRŮCHA, 19. ŠPÍREK, 27. ČERNÝ, 84. BEZDIČKA.
ROZHODČÍ: HANOUSEK – RAIS, ŘEHÁČEK. DELEGÁT: MÍKA. ŽK: 2:0 (CHOTOVINSKÝ, ŠKARDA). DIVÁKŮ: 120.


TÁBORSKO B: BRYCH – LANDOVSKÝ, CHOTOVINSKÝ, SUCHAN (46. MÁCHA), VYSUŠIL (66. GROBÁR) – NEHODA (46. ŠKARDA), TUREK, NOVÁK, PETERKA – KOSTKA, MRÁZEK (69. BAKULE). TRENÉR MIROSLAV ČÍŽEK.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař