Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jarní bitva Jihočechů ve FNL skončila smírně

 
neděle, 14. května 2017, 20:15

Jihočeské derby mezi fotbalisty Dynama České Budějovice a sezimoústeckým týmem MAS Táborsko nemá vítěze. Na vedoucí trefu domácího Havla z prvního poločasu zareagovali hosté těsně před závěrečným hvizdem, kdy se trefil Presl. Svěřenci trenéra Horejše tak v jarní části Fortuna národní ligy před vlastními fanoušky ještě nevyhráli.

Skóre mohl v 10. minutě otevřít nabíhající Benát, když prodloužil do sítě střílenou přihrávku Wermkeho z pravého křídla. Pomezní rozhodčí ale viděl domácího kapitána v ofsajdu a branku neuznal. Hosté poprvé zahrozili v 16. minutě, Musiol pálil po zaváhání domácí obrany z dobré pozice ve velkém vápně mimo levou tyčku.

V následujících minutách získalo Dynamo výhodu série rohových kopů – a ten čtvrtý mužstvo hrající ve žlutých dresech v barvách Bazalky proměnilo. Centrující Benát našel po dvaceti minutách hry Lukáše Havla, který zblízka hlavou skóroval. Když následně ránu Čavoše zblokoval Navrátil, velký okamžik byl k vidění na protilehlé straně trávníku. Ve 38. minutě těsně před Křížkem přestřelil Javorek.

Stav se nezměnil ani ve 43. minutě po dalším z rohových kopů Českých Budějovic. Po nepřehledné situaci, kdy se míč ve skrumáži několika hráčů dostal k brankové čáře a domácí se dožadovali gólu, hra pokračovala.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky přišel další sporný moment. Benát při souboji s Hanzlíkem upadl ve vápně, píšťalka sudího však zůstala němá. V dalším průběhu se hrálo bez vážnějších šancí, územní převahu mělo hostující mužstvo. Obrovskou možnost zahodil v 78. minutě Presl, který střelou před malým vápnem minul branku.

Klíčový moment derby přišel v předposlední minutě, kdy se balon na hranici velkého vápna dostal k Antonínu Preslovi a jeho povedená rána skončila mimo dosah Křížka – 1:1. S rozčarovanými domácími cloumaly velké emoce, oba týmy si však body rozdělily.

Ohlasy trenérů

David Horejš (SK Dynamo ČB): „Kluků je mi ohromně líto. Nebyly nám uznány dvě regulérní branky, také jsme měli kopat jasnou penaltu. Soupeř nebodoval kvůli sobě, ale díky rozhodčím. Do utkání jsme přitom vstoupili dobře a byli jednoznačně lepším týmem. Po vedoucí trefě na konci první půle padl jasný gól, který viděl celý stadion. Druhý poločas už nebyl tak fotbalový, Táborsko jsme ale do ničeho nepouštěli. Hráčům nemám co vytknout, podali velmi dobrý sebevědomý výkon s nasazením. Jenže tři pánové v modrém z toho udělali neskutečný guláš.“

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): „První poločas měly Budějovice více ze hry. Zatímco stoprocentní gólovku Musiol neproměnil, soupeř nás potrestal z rohu. Během druhé půle jsme se dostali do gólových šancí a udělali maximum, abychom minimálně vyrovnali. Šli jsme více za vítězstvím než domácí. Ke konci jsme hráli nahoře dokonce v pěti lidech. Je naše velká škoda, že v zápase, kde si venku vypracujeme s takto kvalitním soupeřem tolik šancí, proměníme pouze jednu. Bylo to derby, jak má být.“

Příští utkání sehrají českobudějovičtí fotbalisté opět doma. Již ve čtvrtek je od 17 hodin čeká dohrávka 25. kola Fortuna národní ligy s Vlašimí.

SK Dynamo České Budějovice – FC MAS Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 20. Havel – 89. Presl. Rozhodčí: Mrázek – Batík, Pfeifer. ŽK: 1:3 (Funda – Mršič, Javorek, Presl). Diváci: 747.

Dynamo ČB: Křížek – Klesa, Šourek, Havel, Funda – Čavoš, Kladrubský – Wermke (82. Kadula), Benát, Pešek – Táborský (89. Matějka). Trenér David Horejš.

Táborsko: Toma – Zavadil, Navrátil, Toml, Hanzlík – Nešický (63. Presl) – Džafič, Kučera, Javorek, Mršič – Musiol (57. Dordevič, 90.+2 Kalvach). Trenér Roman Nádvorník.

 
 
Napsal(a) Pavel Kacerovský/Budějcká Drbna