Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko chce v derby prolomit historickou bilanci

 
pátek, 12. května 2017, 19:28

Není to žádné tajemství – FC MAS Táborsko svého regionálního rivala SK Dynamo České Budějovice v mistrovském utkání ještě neporazil. Z dosavadních pěti duelů Severu proti Jihu má Táborsko bilanci 0-2-3. Trenér Roman Nádvorník si toho je vědom, ale během nedělního zápasu by to chtěl změnit.

„Víme, že historická bilance v derby není pro nás příliš ideální. Nic ale netrvá věčně a my pojedeme v neděli do Budějovic s cílem tam bodovat nebo ještě lépe – vyhrát,“ přeje si Roman Nádvorník, který byl u prohry v létě 2013 s výsledkem 0:2. Nejblíže bylo Táborsko k vítězství o dva roky později, kdy vedlo v poločase na Střeleckém ostrově 2:0, ale pak vyklidilo pole a nechalo Dynamo srovnat skóre.

Trenér Nádvorník si nastudoval způsob hry dynamovců a věří, že se mu podaří naordinovat svým svěřencům úspěšnou taktiku. „Myslím si, že jsme schopni derby zvládnout. Musíme ale podat stoprocentní výkon,“ řekl kouč „Seveřanů“. Ten má příjemné starosti v tom, že se po delší pauze na trávníku proti Prostějovu objevil rychlík Presl. „Tonda byl dlouho zraněný, nehrál, teď už s námi pořádně trénuje, odehrál dva kvalitní zápasy ve třetí lize za béčko, dal gól Tachovu. Svým návratem zvýšil konkurenci, což je pro mě a pro tým jen dobře,“ podotkl Roman Nádvorník.

Derby bude také soubojem dvou střelců: domácího Iva Táborského s devíti góly a hosta Adnana Džafiče s 11 zásahy. Na jaře včetně podzimní předehrávky se o něco více daří Táborsku, které šestkrát zvítězilo, kdežto Dynamo zatím jen dvakrát (SK ČB má ještě odložený zápas s Vlašimí). V celkové tabulce je mezi týmy osmibodový rozdíl ve prospěch Dynama.

Na podzim Budějovice vyhrály na Soukeníku 1:0 brankou Táborského. Aktuální nedělní derby budou řídit rozhodčí: Mrázek – Batík, Pfeifer.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle