Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně dál pluje na vítězné vlně. Zvládla derby na Stachách

 
úterý, 9. května 2017, 13:38

Sobotní 20. kolo krajské I. B třídy, skupiny B, přineslo šumavské derby mezi domácím Sokolem Stachy a hosty ze Čkyně. Vzájemné zápasy v posledních letech na Stachách vždy dopadly remízou, to chtěla Čkyně, která stále drží druhou pozici v tabulce napravit a hřiště Sokola vyloupit.

Do zápasu vstoupila obě mužstva velmi aktivně. Už v 7. minutě vybídl Pinke skvělým centrem do vápna ke skórování Gerolda, v tom mu zabránila obrana domácích, když byl stažen k zemi, sudí Ovčáček bez váhání nařídil pokutový kop. Míč si postavil Pinke a poslal Čkyni do vedení - 0:1.

V 9. minutě se dostali do první vážnější šance domácí. Šíp vyslal na Miklase pořádnou ránu, která prolétla těsně nad břevnem. Za další čtyři minuty chyboval ve středu hřiště Gerold a Šíp dostal stejnou možnost, vedl si ale podobně jako v první šanci. Ve 20. minutě opět zahrozila Čkyně, Vojta zatáhl po kraji hřiště balon až k vápnu, přihrál pod sebe Královi, který nacentroval prudce do vápna, kde číhal Gerold a hlavou zamířil jen těsně vedle Šebánkovy tyče. O dvě minuty mohlo být vyrovnán. Volný přímý kop zahrávali domácí z 25 metrů, Šíp napálil tyč! Domácího středopolaře bylo plné hřiště.

Ve 25. minutě zahrávala Čkyně rohový kop, na centr si naskočil Chalupa, hlavičkoval do skrumáže před bránou a míč se odrazil ke Kunešovi, jenž zamířil nad branku domácích. O deset minut později zahrávala Čkyně opět rohový kop, zakončit se nepovedlo a do brejku šli domácí, jmenovitě Záleský, zatáhl míč před vápno, přihrál Vrhelovi, který míč netrefil, jak by si představoval, s čímž nepočítal ani brankář hostů Miklas a bylo vyrovnáno - 1:1.

O další dvě minuty později mohla Čkyně strhnout vedení zase na svou stranu. Chalupa vyslal tvrdou střelu hlavou, na čáře ji  stihl odhlavičkovat domácí Foltýn. Střela byla tak prudká, že musel být domácí hráč ošetřen, naštěstí se nejednalo o nic vážného. V poslední pětiminutovce dvakrát zachránil domácí obránce Vozobule! Nejprve z čáry vykopl pokus Vojty a následně vychytal na čáře střílejícího Krále, který si položil brankáře Šebánka. Tady měli domácí veliké štěstí. První poločas tedy přinesl množství šancí na obou stranách, diváci se rozhodně nenudili.

Do druhé půle vlétla aktivněji Čkyně. Ve 48. minutě poslal Toman dobrým pasem na branku Gerolda, jehož střelu vyrazil Šebánek ke Kunešovi, ten sklepl míč na vápno opět Geroldovi a ten ranou do levého horního rohu vrátil Čkyni vedení - 1:2. V 58. minutě vyslal Děd na zteč Pinkeho, jeho rána ale mířila vedle. O minutu později se tato akce opakovala jako přes kopírák, střela byla přesnější ale ne o moc, Pinke napálil tentokrát tyč!

V 65. minutě se mohla Čkyně opět přiblížit k vítězství, Vojta nacentroval na Kuneše, jehož pokus hlavou vytáhl Šebánek na roh. O čtyři minuty měli velmi dobrou šanci na vyrovnání domácí, když rozehrávali přímák těsně za vápnem, Šípovi nebylo v tomto zápase ale přáno, gól se nekonal. Velmi podobná situace se odehrála o další dvě minutky později, tvrdá rána do chumlu a následná dorážka z malého vápna, tu bravurně brankář zlikvidoval brankář Miklas a udržel míč před brankovou čarou. Stachy se sice nadechovaly k závěrečnému tlaku, ale na žádnou velkou šanci už nedošlo.

Poslední slovo měla Čkyně v nastaveném čase, střídající Michal Turek vystřelil výborně z vápna, střelu ale tečoval domácí obránce na rohový kop. po něm sudí Ovčáček ukončil utkání za stavu 1:2 pro hosty ze Čkyně.

Sokol Stachy - SK Čkyně 1:2 (1:1)

Branky: 35. Vrhel - 7. Pinke z pen., 47. Gerold.

Sestava Čkyně:  Miklas - Pinke, V. Turek, Vondrášek, Chalupa - Vojta, Kuneš (90. Klose), Děd, Gerold (78. M. Turek), Toman (73. Friedl) - Král.

Napsal(a) Patrik Krull