Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves dlouho trápila favorizované Bernartice

 
úterý, 9. května 2017, 11:18

V rámci 20. kole krajské A třídy odehráli Bernartičtí utkání na hřišti soupeře z Nové Vsi-Brlohu, který v jarní části jako jediný ještě nebodoval. Utkání s ním však nebylo vůbec jednoduché, neboť nastoupili v poněkud pozměněné sestavě, pro zranění a absenci tří hráčů základní sestavy. Domácí odehráli dobrou první část utkání a odcházeli do kabin s jednogólovým náskokem. Ve druhém poločasu již byly Bernartice lepším mužstvem a podařilo se jim nepříznivý stav otočit a odvézt si ze soupeřova hřiště všechny body. Jednoduché utkání to ale v žádném případě nebylo.

Hra byla zpočátku vyrovnaná a hosté si zvykali na poněkud menší rozměry hřiště. Do první příležitosti se dostal v 9. minutě Růžek, který však míč u přední tyče dobře netrefil a brankáři Poulovi tím velké problémy nenadělal. Ve 12. minutě po trestném kopu Kováře míč od brankové tyče odkopával jeden z domácích beků a následoval rohový kop. O dvě minuty později po další Kovářově standardce tečoval míč jen lehce Trantina, avšak brankář stál na správném místě a šanci zlikvidoval.

V 19. minutě Fischerova bomba zasvištěla kolem levé tyče a skončila v autu. Domácí měli vynikající šanci ujmout se vedení v utkání o minutu později, z pravé strany vypálil Švarc, avšak bernartický gólman Tomáš Fučík vytáhl ze svého arsenálu vynikající zákrok a míč směřující k vzdálenější tyči vytáhl na roh.

Domácí dál pokračovali v nátlakové hře a rodily se další šance. Ve 26. minutě po rohovém kopu Anderleho st. z levé strany střílel Anderle ml. vedle vzdálenější tyče. Ve 28. minutě se domácí již dočkali plodů své aktivní ofenzivní hry. To dostal z pravé strany přihrávku do pokutového území Martin Fischer a nádhernou střelou doprostřed brány trhal síť - 1:0.

Po neméně kvalitní kombinační akci hostů v 36. minutě byla k vidění další paráda. K míči se dostal Trantina a ze vzduchu otočkou ho efektně a velmi razantně napálil, avšak orazítkoval pouze břevno domácí svatyně. Utkání se do konce poločasu dohrávalo ofenzivní aktivitou obou soupeřů. Do kabin odcházela mužstva s jednobrankovým náskokem pro domácí.          

Do druhé části hry vstoupil tým hostů aktivněji a nechtěl se smířit s nepříznivým stavem. V 51. minutě po kvalitním presinku a po obrovské chybě domácího beka, který nepochopitelně nabídl míč Adamu Rakovanovi se zrodil vyrovnávací gól. Bernartický kanonýr udělal vyběhnuvšímu gólmanovi kličku a z levé strany levačkou ze značného úhlu trefil parádně vzdálenější kout domácí brány a bylo srovnáno - 1:1.

V dalším průběhu zápasu začal úřadovat asi nejlepší hráč na hřišti domácí Fischer. V 56. minutě dostal doleva přihrávku do běhu od Švarce, unikl hostující obraně a napálil boční síť Fučíkovy brány. O minutu později dobře vypálil na druhé straně Kukrál, avšak s jeho poměrně prudkou a přesnou střelou si Poula poradil. Další hostující šanci po trestném kopu Kováře měl dobře hrající Rakovan, jeho hlavička však směřovala doprostřed brány a pro domácí nebezpečí neznamenala. V 63. minutě se dostal po kolmici k míči opět šikovný Martin Fischer, zbavil se hostujícího beka a střelou pod nohama dobře reagujícího a padajícího Tomáše Fučíka zajistil opět jednobrankový náskok pro domácí - 2:1.

To ale hosty nijak nedeprimovalo a z vedení se domácí dlouho neradovali. Podařilo se jim za dvě minuty srovnat stav. Po pravé straně unikl domácímu obránci Adam Rakovan a jeho přesnou přihrávku do pokutového území parádně trefil z první a v šibenici trhal síť Martin Buriánek a bylo srovnáno - 2:2. V 69. minutě směřovala Fischerova střela jen doprostřed brány a Tomáši Fučíkovi starosti nepřivodila. Obě mužstva ve snažila aktivní hrou výsledek utkání převrátit na svou stranu. Nakonec se to po další standardní situaci podařilo Bernartickým. V 75. minutě zahrával rohový kop Kovář z levé strany, míč v pokutovém území zasáhl patičkou stoper Jakub Novák a byl z toho další nádherný, a jak se později ukázalo i rozhodující okamžik celého utkání – 2:3.

Domácí se vehementně snažili o srovnání skóre, ale to už kralovala propracovaná bernartická defenzíva a nepouštěla je do zakončení. Poslední šanci na skórování měl domácí Pouzar, avšak jeho trestný kop z dobré vzdálenosti v 84. minutě skončil nad bránou. Do konce utkání se domácím již nic, co by ohrozilo soupeře, nenaskytlo a tak si Bernartice odvezly vítězství, které se však rodilo velmi těžce. Zůstávají zatím na jaře spolu s Prachaticemi a Sokolem Sezimovo Ústí neporaženi.          

V příštím 21. kole odehrají Bernartice opět zápas na hřišti dalšího zachraňujícího se týmu v Čekanicích a soupeřem jim bude místní Meteor Tábor. Výkop je v sobotu 13. května v 10:30 hodin.          

FK Nová Ves-Brloh – Sokol Bernartice 2:3 (1:0)

Branky: 28. a 63. Fischer – 51. Rakovan, 65. Buriánek, 75. Novák. Rozhodčí: Formánek – Kříž st., Krejník. DFA: Benedikt. ŽK: 1:1 (25. Pouzar – 52. Buriánek). Diváků: 60.

Nová Ves-Brloh: Poula – Brych, Radek Postl, Jiří Anderle ml. (K) (76. Vejvoda) – Vlček – Smieško (76. Frühbauer), Pouzar, Jiří Anderle st., Švarc – Hüttner, Fischer. Hrající trenér Jiří Anderle st.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček, Mir. Suchopár (69. Vít Fučík) – Martin Buriánek, Kukrál – Trantina, Stan. Češka (72. Ťupa), Josef Růžek – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák