Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Severní vítr byl pro dorost Písku krutý

 
pondělí, 8. května 2017, 08:46

V dalším kole České ligy dorostu se představili písečtí hráči kategorie U19 v severočeském Jablonci, kde chtěli navázat na dobrý výkon a výsledek z domácího zápasu s pražskými Bohemians. Narazili však na velmi dobře připravený a agresivní domácí tým a odjeli domů s prázdnou.

V úvodu měli na svých kopačkách častěji míč domácí, ale Písek dobře bránil a čekal na zaváhání Jablonce. Do první brejkové situace se dostal Kasík, ale byl tvrdě atakován. Na druhé straně zahráli v 16. minutě domácí rohový kop, který dokázali přetavit v úvodní branku, když byli dříve u odraženého balónu - 1:0.

Po dalším souboji již odkulhal Kasík ze hřiště a začínalo být zřejmé, že rozhodčí bude tvrdou hru domácím tolerovat. Hosté se v závěru poločasu pokusili o atakování branky Jablonce, ale hlavička Blažka a ani technická střela Kinkora si cestu do sítě nenašly. Navíc přišel další kontakt Musila s domácím hráčem a útočník hostí se pro zranění do druhé půle už nepodíval.

Přesto nastoupil Písek do druhé půle se snahou s vývojem utkání něco udělat, jenže přišla 48. minuta. Domácí útočník Fofanah Sheka Sorie, který obranu hostí trápil po celé utkání, dostal dlouhý pas za obranu, evidentně do ofsajdového postavení, a pohodlně zvýšil na 2:0.

Dále se spíše bojovalo, než hrál pohledný fotbal, a tak po dalším z tvrdých střetů musel odstoupit otřesený Viták. Domácí pak přidali do otevřené obrany Písku třetí branku a rozhodli o tom, že body zůstanou na severu. Hosté se už před branku Jablonce často nedostávali. Za zmínku stojí jen dvě nepřesné střely Dana, který dohrával se zraněním hlavy, když se střetl s kopačkou domácího obránce.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: „Chtěli jsme samozřejmě v Jablonci uspět, přestože je v tabulce hodně nahoře, ale narazili jsme na kvalitní a agresivní tým. Bohužel jsme s tím měli problém celý zápas a soupeř toho náležitě využil. Neprosadili jsme se v útočné fázi, byli jsme málo aktivní a odvážní. Navíc máme řadu zraněných hráčů a musíme se dát rychle dohromady, protože máme náročný program. 14. května jedeme do Náchoda, pak hostíme ve středu ve vloženém kole doma pražský Motorlet a v sobotu sehrajeme doma derby s Táborskem. V této sérii bychom chtěli maximálně uspět a posbírat nějaké body."

FK Jablonec - FC Písek 3:0 (1:0)

Branky: 16. Kováčik, 48. Fofanah Sheka Sorie, 65. Kováčik. Rozhodčí: Pekař - Linhart, Halama. Bez karet. Diváků: 60.

Písek: Přibyl - Němeček, Klemš, Kulík, Sigmund - Blažek, Viták (67. Hrala), Kinkor, Jančura - Kasík (18. Dan), Musil (46. Říha).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto František Bořánek