Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Králův Dvůr trestal neproměněné šance Píseckých

 
sobota, 6. května 2017, 17:07

Utkáním 26. kola Fortuna ČFL proti Královu Dvoru zahájili písečtí fotbalisté domácí trojboj, během kterého sehrají tři mistrovské zápasy v osmi dnech. První duel však body nepřinesl.

Hosté, kteří k Otavě přijeli v pozici týmu útočícího na nejvyšší příčky tabulky, si na své konto připsali první větší příležitost, když v nebezpečné pozici hlavičkoval Karel Soldát. Ale mířil pouze nad břevno branky Jakuba Rondzika. V tu chvíli už ale běžela 18. minuta. Úvod střetnutí byl opatrnější a šance nepřinesl.

Další průběh už ano. Do hlavní role se během první půle nejčastěji pasoval Tomáš Froněk, jež si postupně připsal snad šest střeleckých pokusů. Gól měl na kopačce hned v protiútoku po Soldátově hlavičce, kdy pronikl středem hřiště a dostal se až před brankáře Krčka, kterého však následně také trefil.

V 26. minutě střílela zimní posila Písku znovu a vybojovala roh. Po jeho exekuci se míč dostal až na zadní tyč, kde číhal osamocený Petr Řehák, jenže cestě balónu do sítě stál znovu Jiří Krček. Dvojice Tomáš Froněk s Filipem Řezáčem během dalších minut opět ohrožovala prostor mezi třemi tyčemi hostí, skóre však zůstávalo bezbrankové - až do 40. minuty.

Pět minut před koncem poločasu z ničeho nic udeřil Králův Dvůr. Po přihrávce z pravého křídla se střelou na zadní tyč prosadil hostující kapitán Jakub Balšánek, který zasadil těžkou ránu aktivně hrajícím domácím.

Když se krátce po návratu z kabin favorit zásluhou ještě v loňské sezoně píseckého Jiřího Ježdíka prosadil podruhé, měli před sebou žlutomodří těžký úkol. Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila měli míč častěji na svých kopačkách, vypracovali si několik standardních situací, jenže efekt byl nulový a většina akcí končila ještě před hranicí pokutového území soupeře.

Hráči FC Písek nakonec gól vstřelili. Zasloužil se o něj v 87. minutě střídající Martin Held, ale znamenal už pouze kosmetickou korekci, protože tři minuty před domácím útočníkem zaznamenal svůj druhý přesný zásah v utkání Jakub Balšánek (na snímku).

FC Písek - FK Králův Dvůr 1:3 (0:1)

Branky: 87. M. Held - 40. a 84. Balšánek, 49. Ježdík. Rozhodčí: Matoušek, Hádek, Lafek. Delegát: Schröter. ŽK: Kočí - Balšánek, Hájek, Kilián, Procházka. Diváků: 205.

Písek: Rondzik - Sajtl, Rendla, Holub (72. M. Held), Řehák - Hrachovec (57. Vaněk), Froněk, Kočí, Milec, Voráček - Řezáč.

Králův Dvůr: Krček - Procházka, Šilhavý, Soldát, Hell, Kraus (71. Eliáš), Kilián, Balšánek, Ježdík (91. Svoboda), Hájek (86. Bouček), Šlapák (77. Zelenka).

O body do třetiligové tabulky budou písečtí fotbalisté bojovat znovu ve středu 10. května od 17 hodin v domácím prostředí proti domažlické Jiskře.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle