Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Admira potvrdila třígólovou normu a porazila Roudné

 
sobota, 29. dubna 2017, 21:04

Zatímco zbylé divizní zápasy v regionu byly odloženy, na výborném trávníků E.ON stadionu se malšané marně pokoušeli překvapit favorizovaný tým z pražských Kobylis. Ten dal „trojku“ v Českém Krumlově, doma Mariánským Lázním a normu si udržel i pro další duel na jihu Čech.

Domácí začali bez bázně a hany. Chtěli si to se silným soupeřem rozdat jako rovný s rovným, ale zradily je hluchá koncovka a chyby v obraně. Přitom kdyby v úvodní čtvrthodině proměnili některou ze svých příležitostí, mohl se zápas vyvíjet jinak. Jako první pálil mimo ostře stoper Průcha, pak se ocitl v šanci Ondřej Otepka, ale před prázdnou brankou trefil svého spoluhráče Markytána a s další jeho ranou z trestného kopu si poradil brankář Víšek.

Jenomže sotva se hosté rozjeli, bylo to 0:1. To Admira malšany zmáčkla před vápnem, vytvořila si velký tlak, dvě její střely domácí hráči ještě zablokovali, a když už měl Průcha míč na kopačkách a zdálo se, že je nejhorší zažehnáno, přihrál smolně soupeři a Jiří Kurek po bleskovém centru otevřel skóre. Hned vzápětí mohl vyrovnat po Píšově vybojovaném míči Lerch, ale sám před brankou místo umístěné střely volil ránu a překopl branku.

To už ale hosté přebírali aktivitu, a jejich rychlost a pohyblivost, kterou jeden z diváků výstižně charakterizoval slovy, že to není žádné vyklusávání koně v padoku, zle provětrávala rozhozenou domácí defenzívu. Ve 27. min. Hřebejk výtečným zákrokem vyrazil ještě gólovou střelu Kurka na roh, ale hned po jeho rozehrání odražený míč poslal Jakub Michálek do sítě. Pak ještě domácí brankář chytil dva góly, ale ve 32. min. inkasoval potřetí, když od půlky rozjel volným prostorem akci Michálek a na jejím konci skóroval Jiří Mošna.

Ke cti domácím budiž, že se v dalších minutách z těžkého knokautu zvedli a zápas alespoň důstojně dohráli. I když po změně stran se hrálo hlavně mezi vápny a gólových příležitostí bylo na obou stranách pomálu.

Jan Rezek, asistent trenéra Roudného: „Začátek utkání konečnému výsledku neodpovídal. Prvních dvacet minut jsme měli hru více ve svých rukou, ale bohužel jsme udělali několik individuálních chyb, kterými jsme nabídli hostům příležitost ke gólům. Během pár minut jsme inkasovali třikrát a už pomalu nebylo o co hrát. Zároveň ale musím poznamenat, že to byl snad nejlepší mančaft, který tady hrál. Má zkušený tým, fotbalově vyspělý, což nám k naší škodě i dokázal. Po přestávce jsme sice zase byli víc ve hře, ale ostřílení hosté si svůj náskok ohlídali. Nepustili nás skoro k ničemu, i když se kluci snažili. Těžko jim něco vytknout, narazili jsme na kvalitnějšího soupeře. Tak tyhle ztracené body musíme zase nahradit někde venku.“


MALŠE ROUDNÉ – FK ADMIRA PRAHA 0:3 (0:3)

GÓLY: 15. KUREK, 28. MICHÁLEK, 32. MOŠNA.

ROZHODČÍ: CIHLÁŘ – ŠTRINCL, NOVOTNÝ. DELEGÁT: MRÁZEK. ŽK: 2:4 (KÖSSL, PÍŠA – HORÁK, ŠIMEK, ZAHÁLKA, NÁDENÍČEK). DIVÁKŮ: 130.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – KÖSSL (59. VOGL), M. OTEPKA, PRŮCHA – RŮŽIČKA (76. KOŘÍNEK), TUŠER, O. OTEPKA, LERCH, VÁVRA (73. SAMEK) – PÍŠA, MARKYTÁN (78. BUDÍN). TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych, Milan Šíma | Foto Jan Škrle