Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V okresním derby v „Paďousích“ si domácí Sokol poradil s Chýnovem

 
středa, 26. dubna 2017, 13:24

Očekávané táborské okresní derby se odehrálo za nepříliš vlídného počasí a domácí v něm zvítězili nad na jaře dosud nevýrazně hrajícím hostujícím celkem. Chýnovští překvapili domácí hráče i pořadatele, včetně trojice rozhodčích již před utkáním, když přijeli do Sezimova Ústí až těsně před začátkem zápasu, neboť se rozcvičovali na domácím hřišti v Chýnově a k zápasu přijeli v teplákových soupravách a již oblečeni do dresů.

Začátek zápasu se nesl v duchu vzájemného oťukávání obou dvou soupeřů a jako první zahrozili ve 13. min. domácí fotbalisté, kdy po přiťuknutí Bartesky, pálil Nikl hodně nebezpečně, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Zkušený hrající trenér domácích Barteska během utkání opět rozdal do volných prostorů svým spoluhráčům několik ukázkových míčů.

Chýnovští, kteří se museli obejít opět bez zraněného Václava Hrušky, jehož absence je na jaře na jejich hře až příliš citelná, se zaměřili spíše na zabezpečenou obranu a do útoku se příliš nedostávali. Přesto se ve 22. min. probil až před domácí branku Prášek, ale míč mu v rozhodující chvíli utekl až za lajnu. Ve 31.min. měli možnost rozehrávat trestný kop z dvaceti metrů domácí, ale Šmíd nastřelil z dobré pozice jen chýnovskou zeď. Ve 35.min. na druhé straně vystřelil z dobrých 25 metrů hostující J. Hruška a domácí brankář Sedloň měl s jeho pokusem plné ruce práce a míč dokázal zkrotit až nadvakrát.

Pak ovšem přišla velmi zlá pětiminutovka hostů, když nejprve ve 36.min. utekl po pravé straně rychlý Hoffmann, míč předložil před branku neobsazenému Bartáčkovi a ten dostal domácí celek umístěnou střelou k tyči do vedení (1:0). Ve 41.min.pak rozehrávali ústečtí rohový kop, centr Šmída našel hlavu Vilímka, který opět za uctivého přihlížení chýnovských zadáků překonal R. Basíka v brance hostů podruhé (2:0). V závěru poločasu mohl vstřelit kontaktní branku chýnovský kapitán Mládek, ale jeho hlavičku po výborném centru Práška, stačil Sedloň ukrýt ve svých rukavicích.

Druhou půli začali lépe opět domácí, když hned v 50. min. utekl chýnovské obraně znovu Hoffmann, ale jeho pokus orazítkoval pouze pravou tyč Basíkovy branky. V 58.min. ukázal svou rychlost a šikovnost také domácí Šmíd, který obešel Doubravu, ale jeho centr si Basík pohlídal. Až poté se začali zase více osmělovat hosté, nejprve v 66.min. střílel pohotově Mládek a o pět minut později zahrozil svým nebezpečným únikem i Vl. Hruška, ale ani jeden nedokázal Sedloně překonat. V 76. min. se naopak prosadil domácí Bouška, ale jeho nebezpečný průnik zlikvidoval na poslední chvíli včasným vyběhnutím Basík.

Domácí celek se pak v závěru zápasu již více soustředil na udržení výsledku a hostům toho již moc nedovolil. Hosté tak po porážce na domácím trávníku před týdnem od Milevska B, neuspěli ani v derby na Sokole a v tabulce se na ně stále více začínají dotahovat celky ze spodních pater tabulky. Za týden hostí Chýnovští doma fotbalisty Vimperka a nechtějí-li se namočit do záchranářských bojů, potřebují již nutně uspět za tři body.

Sokol Sezimovo Ústí  - FC Chýnov 2:0 (2:0)

Góly: 36. Bartáček, 41. Vilímek. Rozhodčí: Krčín - Weidenthalerová, Ondřej. ŽK: 2:3. Rohy: 7:5. Diváků: 120.

Sez. Ústí: Sedloň – Pěknice (50. Irsa), Vilímek, Sazma, Brůžek – Šmíd, Barteska, Bartáček, Bouška – Hoffmann, Nikl (75. Kolář). Hrající trenér Milan Barteska.

Chýnov: R. Basík – J. Hruška, R. Kučera, Doubrava, Zítek - Vl. Hruška, Mládek (83. Petrů), Štiller (67. O. Hladík), Prášek – Král, Pták (46. F. Zadražil). Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Jan Škrle