Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhé Bernartice remizovaly ve Vodňanech

 
úterý, 25. dubna 2017, 08:22

V 18. kole krajské I. A třídy se ve Vodňanech utkala mužstva, která se ze soutěže z minulých let velmi dobře znají. Ve vyrovnaném utkání byli v jeho první části lepší domácí a měli odcházet do kabin asi s větším náskokem. Hosté se ve druhé části zlepšili a vybojovali nakonec cennou remízu. Podobně, avšak bezbrankově, totiž také skončilo jejich podzimní měření sil. Domácí překvapili bernartické hráče pohybem a poměrně dobrou hrou jejich mladého mužstva, které má určitě velkou perspektivu. Hosté odehráli zápas ze zajištěné obrany a v jeho druhé části již převzali otěže do svých rukou a nakonec ho dovedli do nerozhodného stavu.

Na začátku utkání zahrozili jako první domácí ve 3. minutě. To z levé strany unikl mladičký Polanský a vyzval ke skórování Bečváře, jehož dobrou střelu bernartický gólman vyrazil do pole. V 15. minutě měli velmi dobrou šanci otevřít skóre zápasu i hosté. Rakovan zatáhl zleva míč do pokutového území a přihrávkou hledal Víta Fučíka. Ten však v rozhodujícím okamžiku před bránou míč dobře netrefil. S dobře zahraným trestným kopem Trantiny ve 20. minutě měl hodně práce mladíček ve vodňanské bráně Váverka, avšak míč za svá záda nepustil.

Ve 24. minutě se pohnulo skóre ve prospěch domácích. Velmi dobře vystřelil z pravé strany Bače, hostující gólman Tomáš Fučík míč vytáhl na břevno, avšak odražený míč jeden z domácích hráč přihrál Jakubu Varyšovi, který si již věděl rady a míč skončil v síti - 1:0.

Domácí nabuzeni prvním úspěchem pokračovali v ofenzivním pojetí své hry. Ve 28. minutě po přihrávce šikovného Bačeho se dostal k míči opět Varyš, ale tentokrát naštěstí pro hosty zakončoval z dobré pozice jen vedle vzdálenější tyče. Vít Fučík se dostal k odraženému míči ve 30. minutě a jeho střelu vytěsnil brankář Váverka na roh. Podobně skončil i pokus Kloboučníka, když jeho střelu odvrátil hlavou podobným způsobem domácí bek. Kvalitní desetiminutovka hostů, kteří se snažili do konce poločasu výsledek zápasu změnit, skončila ve 39. minutě prudkou střelou Mrkáčka. Ta však také skončila vedle zadní tyče vodňanské brány. Poločas tedy skončil zaslouženým jednobrankovým náskokem domácích.       

Druhá část utkání již měla trochu jiný charakter. Zkušenější hosté byli více na míči a dostávali se snadněji na domácí polovinu hřiště, kde vznikaly příležitosti, které však nebyly proměňovány. V 56. minutě střílel Rakovan, avšak jeho vypálený míč bránu minul. O minutu později se po akci Daniela Homoly dostal do gólové příležitosti Kukrál, na bližší tyči míč ale za záda domácího gólmana nedostal a ten skončil opět mimo.

Další průběh utkání charakterizoval boj mezi oběma šestnáctkami. Hostům pomohl k vyrovnání jejich ústřední nahrávač na góly a vykonavatel standardních kopů Jakub Kovář, který pro zranění první čtyři kola nemohl hrát. Po jeho velmi dobře zahraném rohovém kopu z levé strany si na míč naběhl na přední tyč v 77. minutě stoper Jakub Novák a přesnou hlavičkou nedal jinak velmi dobře chytajícímu Váverkovi šanci na zákrok - 1:1.

V poslední patnáctiminutovce se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu. V 90. minutě nejprve střílel Kovář levačkou těsně vedle pravé tyče a poslední šanci měl domácí Bače, který byl asi nejkreativnějším hráčem na hřišti. Jeho únik po levé straně ve druhé minutě nastaveného času byl zakončen střelou, která skončila na boční síti Fučíkovy svatyně. Hned nato rozhodčí utkání ukončil.

V zajímavém bojovném utkání odvedli velmi dobrý výkon domácí mladíci. Hosté si přicestovali pro bod a také jej zlepšenou hru ve druhé části hry zaslouženě odvezli.

V příštím 19. kole bude odehráno utkání jara, kdy proti sobě nastoupí na bernartickém trávníku dvě zatím nejvýše postavená mužstva ve výsledkové tabulce. Druzí domácí se utkají s lídrem z Dražic. Utkání začíná v neděli 30. dubna od 17 hodin a hráči věří, že je přijde povzbudit početná skupina jejich příznivců.

FK Vodňany – Sokol Bernartice 1:1 (1:0)

Branky: 24. Varyš - 77. Jakub Novák. Rozhodčí: Petr Nedvěd - Karel Kříž st., František Bumba. DFA: Jaromír Chlaň. ŽK: 4:1 (33. Kvapil, 57. Varyš, 65. Hajný, 90. Zborník - 50. Kloboučník). Diváků: 80.

Vodňany: Váverka - Kvapil, Hajný (86. Hubáček), Šourek - Zborník - Bače, Jizba, Jar. Raušer (K), Bečvář - Varyš, Polanský (81. Vrána). Trenér Václav Hrachovec.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Mir. Suchopár (79. Sláma), Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kukrál, Kloboučník (60. Kovář) - Mrkáček, Vít Fučík, Václav Homola (46. Daniel Homola) - Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák