Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Kaplice nakopl rychle inkasovaný gól od Hrádku

 
pondělí, 24. dubna 2017, 13:30

Zápas týmů z popředí divizní tabulky, to byl duel kaplického Spartaku, který hostil Hrádek. Na podzim zvítězil Hrádek přesvědčivě 4:1. Kapličandám tedy v cestě za body stál velice těžký a nepříjemný soupeř.

A velice brzy to vypadalo pro domácí ještě hůře. Běžela totiž teprve druhá minuta a měnilo se skóre. K míči se dostala nepokrytá Eva Frantová a střelou po zemi k tyči překonala brankářku Petržalovou – 0:1.

Fotbalistkám Hrádku ovšem jednobrankový náskok nevydržel ani pět minut. Za dlouhým balónem, který směřoval do vápna, se vydala Stoklasová, gólmanka Ivaničová zaváhala při vybíhání, díky tomu byla u míče kaplická záložnice dříve, stačila si míč posunout, Ivaničová ji zastavila jen za cenu faulu a pískala se penalta. K jejímu provedení se hráčky zrovna nehrnuly. Zodpovědnost na sebe vzala zkušená Helena Praizlerová a s přehledem proměnila – 1:1.

O pár minut později si mohly hostující hráčky vzít vedení na svou stranu. Obraně pláchla nebezpečná Kupilíková, pronikla až do vápna, překonala i vybíhající Petržalovou, Spartak od druhé kapitulace zachránila tyč.

Po dvaceti minutách hry zahrozily po rohovém kopu Kapličandy. Centrovala Matoušková, hlavičkovala Praizlerová, Ivaničová měla plné ruce práce, aby míč zpod břevna vytěsnila. Hostující brankářka se bohužel pro Hrádek podepsala i pod druhý gól Spartaku. To když v 28. minutě chytla malou domů. Výhoda standardní situace pro domácí. Praizlerová přiťukla míč Markétě Bartoníčkové a ta zacílila přesně – 2:1.

S přibývajícími minutami přibývalo deště a teplota šla rapidně dolů. V takovém počasí nebylo fotbalistkám co závidět. V dalším průběhu prvního poločasu byly vidět střelecké pokusy na obou stranách, ale skóre se do přestávky již neměnilo. Hned v úvodu druhé půle zahrozila kapitánka Spartaku Křivová, ale branku netrefila.

Z protiútoku se o slovo přihlásily i hostující hráčky. Po akci Kupilíková zakončovala nad branku Kolářová. Fotbalistky Hrádku se snažily s nepříznivým vývojem něco udělat, spoléhaly především na kvality nebezpečné Kupilíkové, tu však velice dobře po celý zápas bránila Vocedálková.

Vítr z plachet však hostům vzala 61. minuta střetnutí. Kapitánka Kaplice Křivová se snažila uvolnit přes bránící Andrlovou, ta zahrála nešťastně rukou a druhý pokutový kop byl rázem na světě. K penaltě se postavila Pavla Křivová a i ona zamířila přesně – 3:1.

Přesto nebylo ještě nic rozhodnuté. Fotbalistky Hrádku měly příležitosti na zdramatizování zápasu. Kupilíková v 71. minutě nedokázala překonat spolehlivě chytající Petržalovou. Za dalších šest minut opět v akci Kupilíková. Řítila se sama na branku Spartaku, ale zakončení nezvolila ideální a míč skončil vedle kaplické svatyně.

Přes veškerou snahu se hostujícím hráčkám proti nadšeně bojujícím Kapličandám už nepodařilo prosadit. Cenná výhra nad silným soupeřem byla na světě. Domácí hráčky podaly nadšený kolektivní výkon a v chladném počasí svým výkonem zahřály trenéra i diváky.

FK Spartak Kaplice – TJ Hrádek 3:1 (2:1)

Góly: 6. Praizlerová (11), 28. Bartoníčková, 61. Křivová (11) – 2. Frantová. Rozhodčí: Kovařík. ŽK: 0:1 (Kupilíková). Diváků: 30.

Kaplice: Petržalová – Vocedálková, Vávrová, Hnízdilová, K. Jedličková, Stoklasová, Tošilová, Praizlerová, Bartoníčková, Matoušková, Křivová. Střídaly: Suchanová, Pálková.

Hrádek: Ivaničová – Plzáková, Andrlová, Truxová, Lejsková, Kolářová, Klímová, Přibilová, Fuchsová, Frantová, Kupilíková. Střídala: Šestáková.

Napsal(a) Libor Granec