Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Šlágr jara nabídl parádní fotbal, Katovice ale poprvé ztratily. Hradec zvrátil skóre s Osekem

 
sobota, 22. dubna 2017, 17:12

Sobotní pořad 22. kola Ondrášovka krajského přeboru načal duel u Vajgaru. Domácí využili stálé převahy k obratu, který korunoval střídající Králíček. Želeč zabodovala u Otavy s béčkem Písku, které čekají záchranářské starosti. Očekávaný zápas mezi Katovicemi a Soběslaví skončil zaslouženou dělbou bodů, která znamená první jarní ztrátu domácího celku. Rudolfov zvítězil u druhých Čimelic popáté v řadě.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 22. KOLA KP

FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - TJ OSEK 2:1 (0:1)

GÓLY: 66. CHALUPSKÝ, 86. KRÁLÍČEK - 19. MRÁZ.

ROZHODČÍ: JAROLÍM - KRAUSKOPF, MACH. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 3:2 (CÍSAŘ, M. ŠENKÝŘ, VOTAVA – KROUPA, ČAPEK). DIVÁKŮ: 40.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK (76. KRÁLÍČEK), CÍSAŘ, VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ – M. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (89. M. VOTAVA), F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH (67. ČAPEK), BLAŽEČKA, KROUPA (76. NOVÁK), MRÁZ – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BERÁNEK, F. VOTAVA - HOSNEDL

Jindřichův Hradec dokázal po dvou utkáních proti Soběslavi (1:2) a Milevsku, kde získal bod za bezbrankovou remízu, bodovat naplno. V loňské sezóně divizní mančaft doma porazil Osek trenéra Voříška 2:1, když ve druhém poločase otočil vývoj zápasu brankami Chalupského a Králíčka.

Domácí mužstvo bylo prakticky po celý zápas lepší, Osek přehrávalo, ale byli to hosté, kterým se povedlo v prvním dějství skórovat. Přímý volný kop z poloviny hřiště našel ve vápně nekrytého Josefa Mráze a překvapivé vedení bylo na světě – 0:1.

„Myslím, že už si soupeř vlastně nic jiného za celý zápas nevytvořil. Hrozba z brejkových situací tam nějaká byla, občas měl Osek i slušnou mezihru, ale troufám si říct, že jsme ho po celý duel přehrávali,“ řekl Jihočeskému fotbalu po zápase trenér Hradce Marek Černoch.

A jeho svěřenci asi zaslouženě ve druhé půli zápas otočili. Po střele Filipa Votavy nejprve dorážkou za nejistého gólmana Chaluše Jiří Chalupský srovnal – 1:1. Sílící tlak potom korunoval kuriózní vítěznou brankou střídající Lubomír Králíček, který kopl ne úplně povedený nízký roh na přední tyč, jenže k překvapení všech balón nakonec skončil až v osecké síti – 2:1.


FC PÍSEK B – SOKOL ŽELEČ 1:3 (0:1)

GÓLY: 72. DAN – 1. KUKUČKA, 55. NOVOTNÝ, 85. JANOŠÍK.

ROZHODČÍ: KLÁTIL – HERZOG, HANES. ŽK: 1:1 (HRALA – NOVOTNÝ). DIVÁKŮ: 20.


PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, VÁCLAVÍK, KECLÍK, STRÁSKÝ – ŘEŽÁBEK, HRALA, HUDÁK, VELEK – VÁCHAL (65. DAN), VOTAVA. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

ŽELEČ:  HOVORKA – ŠKRÁBEK, KOSOBUD, PAVLIČKO, PETR – ŠVÁB (69. JANOŠÍK), HOLUB (73. SOKOLT), KUKUČKA, ŠVEC, RABIŇÁK (82. PODROUŽEK) – NOVOTNÝ (88. BOSNYAK). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JEVČÁK, KECLÍK, VÁCLAVÍK, ŽUREK – KOSOBUD, ŠVEC, KUKUČKA.

Domácí nastoupili proti zkušenému celku Želče s obrovsky mladým týmem, ve kterém figurovalo sedm dorostenců. To se projevilo hned na začátku střetnutí, kdy hosté překvapili obranu domácích rychlým vstupem do zápasu, a hned ve 47. vteřině se ujali Tomášem Kukučkou vedení – 0:1.

Mladíci nebyli na takový začátek ze svých soutěží připraveni, ale nekoncentrovaný vstup se jim proti zkušenému protivníkovi vymstil. Nabuzená Želeč si vytvořila i další příležitosti, ale tentokrát už snad nejstarší hráč písecké rezervy Jevčák se v brance činil. Mladíci trenéra Jaroslava Ptáčka během času přece jenom během času hru trochu vyrovnali, ale skóre se do konce úvodního poločasu nezměnilo.

Jenže chyb se domácí nevyvarovali ani v úvodu druhého dějství a hosté znovu trestali. Tentokrát byl po deseti minutách na konci akce Radek Novotný – 0:2. Jiskřičku naděje vykřesal kontaktním gólem střídající Ion Dan, když překvapil želečského gólmana Hovorku přímo z rohu – 1:2. Tečku za utkáním udělal nádhernou trefou do šibenice další hráč z lavičky, střídající Petr Janošík pojistil vedení Želče – 1:3.

„Tentokrát jsme museli nasadit prakticky tým dorostenců, protože sedm z nich ještě může nastoupit za devatenáctku. Utekl nám začátek, větší zkušenost hostů se projevila. Sami jsme jim ty góly prakticky nabídli,“ posteskl si trenér Písku B Jaroslav Ptáček. „Měli jsme víc ze hry, zvítězili jsme zaslouženě. Nádhernou tečku udělal za zápasem Janošík, je to nejlepší žolík v soutěži,“ potěšilo želečkého kouče Romana Lukáče.


SK OTAVA KATOVICE - FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:1 (1:1)

GÓLY: 6. UHER – 40. DVOŘÁK.

ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - KAŠTÁNEK, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 2:1 (HOREJŠ, REPA - POLIŠENSKÝ). DIVÁKŮ: 271.


KATOVICE: ŠVEHLA – HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ, SCHÁNĚLEC (67. MATAS) – CIBULKA, MIKLAS, ZOUBEK (87. KOČÍ), REPA – POŽÁREK (89. KOUTSKÝ), UHER. TRENÉR ROMAN MALÝ.

SOBĚSLAV: KUNÍK -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, POLIŠENSKÝ, HROMADA – PELTÁN, NOHAVA, ŽALDA (83. JANOUŠEK), T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER (89. M. MAZOUCH), DVOŘÁK (69. FISCHER). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: REPA, UHER, HAJDUŠEK – NOHAVA, DVOŘÁK

Na jaře ještě ani jeden z nich neprohrál, Katovice dokonce před vzájemným zápasem neztratily ani bod. A i po souboji se Soběslaví dál drží, stejně jako jejich soupeř, neporazitelnost. Duel jara krajského přeboru vítěze neměl, což je vlastně výhra pro hosty, kteří rozjetou Malého mašinu udrželi na desetibodovém odstupu.

Především ale zvítězil fotbal, hrál se zápas špičkové krajské úrovně, do kterého lépe vkročili domácí. Šestá minuta, katovický špílmachr Repa vymyslel oku lahodící pas na Vladimíra Uhera, který obešel gólmana Kuníka a do prázdné brány otevřel skóre – 1:0. Soběslavi trvalo čtvrt hodiny, než se pořádně osmělila. Poté přebrala otěže první půle a po několika šancích se krátce před poločasovým hvizdem dočkala vyrovnání, trefil se další krajský kanonýr Martin Dvořák. Ten přijal stejnou výzvu jako v úvodu střetnutí jeho kolega na druhé straně a angličanem srovnal – 1:1.

Kdo by ve druhé půli čekal, především od hostujícího celku, taktickou bitvu, nestačil by se divit. Hrál se fotbal plný šancí, Katovice i Soběslav toužily po třech bodech. A v 63. minutě k nim měli blíž hosté, jenže závar před Švehlou po přímém volném kopu nakonec domácí se štěstím ubránili. Tři minuty na to selhal Jiří Šmídmajer, který po rohovém kopu překopl téměř prázdnou bránu. Na konci utkání to mohly být zase Katovice, kdo půjde do šaten spokojenější, ale Michal Repa v 88. minutě jen těsně minul.


SK SIKO ČIMELICE - SK RUDOLFOV 0:2 (0:1)

GÓLY: 35. BAŠČEVAN, 83. POUZAR.

ROZHODČÍ: POLÁK - PŘIBYL, KOTALÍK. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 3:1 (VITÁK, LISTOPAD, HEGENBART – KUNA). DIVÁKŮ: 100.


ČIMELICE: SLAVÍK – VITÁK, FARA, NOSEK (74. SVOJŠE), PŠENIČKA – ZELENKA (66. NEKL), PÁVEC, KÁŠ, LISTOPAD (63. SUCHAN), VARHAN (87. FRONĚK) – HEGENBART. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, JANÁK (90. VEJVAR) – PROKEŠ, HRBÁČ, KOVAČIČÍN (90. DVOŘÁK), POUZAR – ŠINDELÁŘ, BAŠČEVAN (75. KOCINA). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – TERINGL, CELÝ TÝM

Čimelice na domácím hřišti prohrály teprve podruhé v sezóně, Rudolfov navázal na dobrý výkon proti Plané a také díky precizní Pouzarově standardce v závěru si veze vítězství 0:2.

Domácí mužstvo neodehrálo úplně šťastný zápas, nebylo schopné si kloudně přihrát a často chybovalo v rozehrávce. Tak jako před prvním Baščevanovým gólem ve 35. minutě, kdy jeden z domácích beků na mokrém terénu podklouzl – 0:1. Na druhé straně se ještě v prvním poločase zjevil v šanci Pšenička, ale ze dvou metrů netrefil Teringlovu klec.

Další možnost srovnat krok měly Čimelice v 54. minutě, ale Pávec trefil jen břevno. Domácí pokusy dál srážely nepřesnosti. Zato Radim Pouzar byl až milimetrově přesný, v 83. minutě z přímého kopu vymetl výstavní šibenici a zvýšil na konečných 0:2.


SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ – TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 0:1 (0:1)

GÓLY: 3. TAUBER.

ROZHODČÍ: HOCH – REISNER, MRÁZ. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:1 (TRČKA, POSPÍCHAL – T. ADAM). DIVÁKŮ: 92.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, HANDREJCH, JANOVSKÝ  (82. VONEŠ) – DO TRUNG, TRČKA, PÖSINGER (86. JÍLEK), POSPÍCHAL – ŠVEC (66. ŠIROKÝ), ŠTIAK (73. ŘÍMÁNEK). TRENÉR RADIM HEŠÍK.

HLUBOKÁ: VACL – JONÁŠ, LEGDAN, STRÁSKÝ, ČERMÍN – KRÁTKÝ, T. ADAM (89. L. POVIŠER), ŘÍHA, KŘIVÁČEK (71. FABER) – TAUBER, HÁJEK (53. VALENTA). TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ANDĚL - LEGDAN

Domácí trenér Hešík zamíchal před utkáním sestavou a cenil si zvlášť návratu uzdraveného Anděla, posily z Táborska. Ten byl nakonec také nejlepším hráčem jeho týmu. Ale samotný začátek nevypadal pro Plánské zrovna růžově. Už po třech minutách se po standardní situaci prosadil Tomáš Tauber a hosté vedli.

To tentokrát domácí nepoložilo a převzali otěže hry. Jejich tlak přinesl i několik vyložených příležitostí, ale s koncovkou je Planá už tradičně na štíru. Svoje šance neproměnil dvakrát Švec, zaváhal i Pösinger. Svoji zásluhu na tom má rovněž gólman Hluboké Vacl.

Stejný obraz hry poskytl i druhý poločas. Domácí se nutili k brance Hluboké, ale soupeřova defenziva pracovala bezchybně. Ubylo i vyložených příležitostí, takže tlak vyzněl spíš naprázdno. A protože se ke gólmanu Fajfrlíkovi moc často nepřiblížili ani hosté, skončilo utkání hubeným vítězstvím vysokých favoritů.

„Dnes musím kluky pochválit. Bojovali, herně byli lepší, ale pořád svoji hru nedokážou proměnit v góly. Sestavu jsem pozměnil, protože se vrátil Anděl a na hřišti byl opravdu znát. Jenom nás zase můžou mrzet naše neproměněné šance,“ hodnotil po utkání plánský kormidelník Radim Hešík.


FK PROTIVÍN - FK OLEŠNÍK 1:1 (0:0)

GÓLY: 65. J. VOREL – 89. JIRKOVSKÝ.

ROZHODČÍ: VYCHODIL – TUPÝ, REITINGER. DELEGÁT: VRZAL.  ŽK: 4:6 (VOJTA, ZB. VOREL, J. VOREL, PRÁŠIL – ŠÍMA, ČERVENKA, NÝDL, DRÁB, JIRKOVSKÝ, POMEJE). DIVÁKŮ: 150.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, HÁLA, ZACH – ROTHBAUER, R. VOJTA, PRÁŠIL, Z. VOREL, RŮŽIČKA – J. VOREL, MORAVEC (67. SLÁDEK). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, ČERVENKA, TRESSL, ŠÍMA, M. STUDNIČKA (79. DUDEK) – ŠTOS (90. KŘÍŽ). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI:  HÁLA, J. VOREL – ČERVENKA.

Ani napočtvrté se nepodařilo nováčkovi urvat tři body. Po sérii tří proher se ve slibně rozehraném střetnutí s Olešníkem musel spokojit jen s bodem. „Bojovali jsme sami se sebou. Kluci bojovali, snažili se, ale nelepí nám to, drží se nás smůla,“ podotkl po zápase předseda FK Protivín Václav Křišťál.

První poločas moc zajímavých momentů nepřinesl. Oba týmy si vypracovaly po jedné vážnější šanci. V 11. minutě to zkoušel po Prášilově trestném kopu R. Vojta, ale hlavičkoval přesně do míst, kde stál Jirkal. Ze vzduchu to zkoušeli Olešničtí v samém závěru první půle, kdy osamocený Štos hlavičkoval nad Hanusovu branku.

Druhá půle byla na nebezpečné momenty o dost bohatší. Už po pěti minutách měli domácí po faulu na J. Vorla výhodu pokutového kopu. Prášil střílel doprostřed a Jirkal stačil míč nohou vykopnout na roh. Střelci na obou stranách se jen zastřelovali. Mezi tyče nemířil nikdo. Až po hodině hry trefil domácí J. Vorel tyč. Udeřilo o tři minuty později. Prášil zahrával standardku a Jaromír Vorel hlavou přes celou branku otevřel skóre. Zvýšit mohl střídající Sládek, ale nedosáhl na míč, Zb. Vorel v dobré pozici jen líznul míč hlavou. Olešník se nezdával a bojoval až do konce. Vyplatilo se mu to. V 87. minutě ještě Tressl pálil vedle, ale v předposlední minutě se prosadil po dlouhém nákopu Pavel Jirkovský, který propálil Hanuse a zařídil hostům cenný bod.


CENTROPEN DAČICE - SK ŠEVĚTÍN 2:0 (1:0)

GÓLY: 16. VLASTNÍ (KŘÍHA), 84. JINDRA.

ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – TŮMA, PETERKA. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 2:2 (BRUNNER, JANÁK – R. NOVOTNÝ, HINDY). DIVÁKŮ: 80. 


DAČICE: ZEJDA – BRUNNER, NOSEK, KNĚŽÍNEK, VACUŠKA – CELÝ – JANÁK (69. ŠIMÁNEK), KRTEK, TOČÍK, JINDRA (88. JELÍNEK) – TOMAN (89. MÁŠA). TRENÉR DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, KŘÍHA (46. KLAPUŠ), SVÁTA – HINDY, BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, SUCHAN – R. NOVOTNÝ, PETSCHER (72. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JINDRA - P. NOVOTNÝ

Šlo o souboj dvou týmů, které bojují o setrvání v soutěži. Hosté se mohli v případě úspěchu přiblížit svým protivníkům a mít daleko lepší pozici k dalším utkáním. Začátek střetnutí tomu také odpovídal. Ševětín vrhnul všechny síly do útoku a Zejda měl plné rukavice práce. Jenže ševětínští ostrostřelci, i když měli několik možností k vedení, ani jednu nevyužili.

V 15. minutě se usmálo štěstí na Centropen, i když pro hosty nešťastnou náhodou. A byl u Tadeáš Jindra. Po rozehraném rohu nakrátko poslal centr před branku a ten zaplachtil po teči Kříhy za Novotného záda. Pro hosty to byl naprosto nešťastný zápas, měli mraky šancí, ale prohrávali.

Po přestávce se domácí přece jenom sebrali a zaútočili na skoro nedobytnou ševětínskou defenzivu. Další úspěch slavili za pět minut dvanáct, v 84. minutě. Po ťukesu s Točíkem, který „vytočil“ tři soupeře, byl u toho znovu Jindra. Brankářem Novotným vyražený míč poslal bezpečně do sítě a bylo rozhodnuto. Dačice stejně jako na podzim porazily nováčka výsledkem 2:0.


NEDĚLE 23. dubna: 10:30  Jiskra Třeboň - FC ZVVZ Milevsko 

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Jan Škrle