Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov nezvládl první poločas, béčko Milevska náskok udrželo

 
středa, 19. dubna 2017, 18:20

Chýnovští fotbalisté vstupovali do zápasu s béčkem Milevska v roli favorita, neboť na jaře ve třech zápasech dosud neokusili hořkost porážky, ale především v prvních pětačtyřiceti minutách kralovali na hrací ploše příkladně bojující hosté a po závěrečném hvizdu rozhodčího se překvapivě radovali z vítězství. Domácí celek se musel v tomto utkání obejít bez svého trenéra Holoty, který byl o víkendu mimo republiku a tak se koučování musel ujmout J. Petrů. Navíc chýnovským stále velmi citelně chybí zraněná opora týmu Václav Hruška.

Úvod zápasu však byl pro zastupujícího trenéra, tak i pro domácí příznivce velkým šokem, neboť na ukazateli skóre po 25 minutách hry svítila na straně domácích nula a na straně hostů trojka…

Chýnovští poprvé inkasovali již v 7. min., kdy se po rychlé akci hostů trefil z pozice zavánějící postavením mimo hru Šimák (0:1). Neuplynulo ani šest minut a Milevští zvýšili ve 13. min. své vedení již na dvoubrankový rozdíl, když se po chybě ve středu domácí obrany prosadil pohotovou a chytrou střelou Paták. A než se stačili domácí z tohoto šoku vzpamatovat, hosté udeřili ve 25.min. krásnou střelou na zadní tyč D. Milaberským potřetí…

Přitom domácí gólmanská opora R. Basík byl na těchto brankách prakticky bez viny, ale hned třikrát musel míč lovit ze své sítě. Až poté se dostali do hry i evidentně opaření domácí hráči, ale jejich náznaky šancí vždy dokázal vyřešit výborný milevský brankář Šmitmajer. A když již byl ve 38.min. po střele chýnovského Práška po velkém závaru před svou brankou překonán, tak jej zastoupil na brankové čáře obránce Mácha.

Do druhé půli nastoupil v dresu domácích za nevýrazného J. Basíka dorostenec F. Zadražil a svým pohybem a důrazem začal na milevské zadáky platit. Nejblíže snížení byl hned ve 52. min., ale jeho střela jen těsně minula Šmitmajerovu branku. V 63. min. se v obrovské šanci po rychlém úniku ocitnul domácí Prášek, ale opět jen nechal vyniknout milevskou oporu v brance.

Prášek se prosadil až v 70. min., kdy chytrým lobem snížil na 1:3 a vykřesal domácím naději. V 76. min. po rohovém kopu domácích poskakoval míč v těsné blízkosti brankové čáry hostů, ale nikdo z chýnovských hráčů jej dotlačit do sítě nedokázal. A tak se skóre měnilo až v 82. min., kdy proměnil penaltu chýnovský kapitán Mládek za sražení dalšího střídajícího dorostence O. Hladíka (ročník 2000) brankářem Šmitmajerem v pokutovém území (2:3).

Do konce zápasu chybělo ještě s nastavením přibližně deset minut, domácí se nadechli k velkému náporu a chýnovští fandové věřili, že se jejich mužstvu podaří vybojovat ještě remízu jako před 14 dny v dramatickém zápase s Blatnou. Hosté však dokázali zkušeně držet míč na svých kopačkách, častým poleháváním na hrací ploše zdržovali hru, soustředili se jen na udržení výsledku a nedovolili domácím skórovat.

Ohlasy z laviček

Hodnocení zápasu trenérem domácích Janem Petrů: „Začátek zápasu jsme měli bohužel přímo tragický, hráči byli myšlenkami v první půlhodině ještě asi v šatně… a soupeř pak dokázal zkušeně využít šance, které jsme mu svou laxností a malým pohybem nabídli. Byli jsme málo agresivní a u všeho jsme byli pozdě. Ve druhé půli jsme stáhli hru jen na tři obránce, hosty jsme zatlačili na jejich polovinu, ale zápas alespoň ještě zremizovat se nám bohužel již nepodařilo, i když několik šancí volajících po gólu jsme si ještě dokázali vypracovat.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Jiřím Hadáčkem: „Hráče se samozřejmě snažíme motivovat, aby se o záchranu I. A třídy pokusili ještě zabojovat. Dnešními získanými cennými třemi body v Chýnově jsme k záchraně, věřím, že nakročili. První poločas se nám opravdu velmi vydařil a podařilo se nám vstřelit krásné tři branky. Po změně stran nám však již došly síly, na střídání jsme měli na lavičce pouze jednoho hráče, ale vítězství jsme i s kusem štěstí již dokázali udržet.“

FC Chýnov – FC ZVVZ Milevsko B 2:3 (0:3)

Góly: 70. Prášek, 82. Mládek (pen.) - 7. Skalický, 13. Paták, 25. Milaberský. Rozhodčí: Valeš - Kříž ml., Picka. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:3. Rohy: 8:3. Diváků: 110.

Chýnov: R. Basík – Zítek, Doubrava, R. Kučera, J. Hruška – J. Basík (46. F. Zadražil), Mládek, Prášek, Vl. Hruška – Štiller (58. O. Hladík), Král. Zastupující trenér Jan Petrů.

Milevsko B: Šmitmajer – F. Milaberský, Mácha, P. Novotný, M. Novotný – Csanda, Skalický, D. Milaberský (75. Reiniš), P. Komárek, Paták – Šimák. Trenér Jiří Hadáček.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer