Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedlčany pomýšlely v Jankově na body. Těžko s jednou střelou na branku…

 
středa, 19. dubna 2017, 14:03

O prodlouženém velikonočním víkendu se v rámci jedenadvacátého kola divize v jankovské Precis aréně utkali domácí Jankov s Tatranem Sedlčany. Domácí tým byl na soupeře dobře připraven a zaslouženě zvítězil 2:0. O výhře rozhodl tým Ivo Čecha ještě před poločasem, když se střelecky prosadili Tomáš Smékal a Martin Rytíř. Ve druhém poločase si Jankovští výsledek hlídali a bez větších potíží dokráčeli ke čtvrté výhře v řadě!

Ovšem začátek utkání nic takového nenaznačoval. Sedlčany začaly velice dobře, aktivně, a domácí fotbalisty na svoji polovinu hřiště téměř vůbec nepouštěly. Jenže z úvodního náporu resultovala pouze jedna šance, kterou hosté nevyužili. Petr Haas se v 8. minutě zjevil sám na malém vápně, avšak nezamířil přesně a branku Jankova minul.

Jihočeši se po první čtvrthodině zberchali a v 18. minutě si vytvořili první velkou příležitost. Patrik Sedlic přesným centrem našel na zadní tyči číhajícího Romana Mužíka, který bohužel pro domácí celek hlavou nedokázal balón usměrnit mezi tyče. O tři minuty později se domácí dožadovali pokutového kopu, když se Smékal řítil sám na gólmana, zezadu byl sražen, avšak prosby jankovských hráčů a fanoušků nebyly hlavním rozhodčím vyslyšeny.

Skóre se tak poprvé měnilo v 31. minutě. Po obléhání hostující branky přišla Zajícova kolmice mezi beky a Tomáš Smékal potvrdil výbornou aktuální střeleckou formu - 1:0. Během posledních čtyř duelů se dokázal prosadit již popáté!

Vstřelená branka vlila domácím krev do žil a rázem jich bylo plné hřiště. Ve 34. minutě se vydal na dlouhý ofenzivní výlet stoper Martin Popelka, jenž celou akci zakončil střelou do připraveného Capoucha. O dvě minuty později krásně zakombinovali Sedlic, Lošek, Rytíř a na konci těsně vedle hlavičkující Smékal. Právě po faulu na jankovského útočníka zahrával Jakub Zajíc ve 42. minutě přímý kop, Capouch jeho polostřelu polocentr vyrazil a dorážející Martin Rytíř už neměl výraznějších problémů zapsat se podruhé v sezóně do střelecké listiny - 2:0 (viz foto). Hosté za celé utkání trefili prostor jankovské branky pouze jednou. Těsně před koncem poločasu pálil tvrdě z hranice vápna Michael Dvořák, ale Aleše Pavelce nepřekonal.

Druhý poločas příliš divizní krásy nepobral. Avšak domácím to pramálo vadilo. Ti hráli druhý poločas skvěle takticky, hlídali si dvougólové vedení a sami se příliš nikam nehnali. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, jenže proti dobře bránícímu Jankovu si žádnou příležitost nevytvořili.

Celkově bylo druhé dějství velice chudé na zajímavé okamžiky na jedné či druhé straně, a tak za zmínku stojí snad jen fakt, že domácí "kotel" několikrát vyvolával sympatickou asistentku rozhodčího paní Janu Šauflovou, které muselo být strávené odpoledne v Precis aréně příjemné. A příjemné bylo i pro většinu z tří stovek fanoušků, kteří se po výhře nad Motorletem dočkali výhry i s Tatranem Sedlčany, která domácímu mužstvu v boji o záchranu zase o něco více pomohla.

SK Jankov - TJ Tatran Sedlčany 2:0 (2:0)

Branky: 31. Smékal, 42. Rytíř. Rozhodčí: Szikszay - Langmajer, Šauflová. Delegát: Tereba. ŽK: 0:2 (Řehák, Dvořák). Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Diváci: 308.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Rytíř, Maršán (87. Voráček), Kollár, Mužík (68. Fajtl) - Sedlic (60. Šebelka), Smékal (82. Maurer).

Sedlčany: Capouch - Hájek, Řehák, Brotánek, Repetný (80. Valenta) - Soldát (87. Matoušek), Kdolský, Dvořák (82. Krůta), Senft - Haas (63. Čejda), Němec.

Nejlepší hráči: Lošek, Popelka, Smékal – Capouch.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michal Průcha