Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Voráček dvakrát uklidil míč do sítě Převýšova. Nevyšel mu třetí pokus

 
středa, 12. dubna 2017, 20:44

Ve 22. kole ČFL se tým FC Písek v domácím prostředí vytáhl na mnohem lépe postavený SK Převýšov a díky vítězství 2:0, které bylo druhé v řadě, poskočil na třináctou příčku mezi osmnácti účastníky. Oba střelecké úspěchy zaznamenal již v úvodním poločase čtyřiadvacetiletý záložník Martin Voráček. Po zápase litoval, že se mu nepovedl hattrick. Měl k němu blízko.

V duelu čtrnáctého s pátým celkem třetiligové tabulky předvedli Písečtí zatím nejlepší výkon v jarní části sezony. Povzbudil je předchozí úspěch v podobě výsledku 1:0 s Táborskem B na jeho půdě. „Zápas v Táboře byl hodně těžký a pro nás obrovsky důležitý. Šli jsme do něj úplně od toho nejjednoduššího, dřeli jsme a zvládli jsme ho. Přivezli jsme tři body zvenku a následně potvrdili dobrou formu doma s Převýšovem. Hrálo se nám mnohem líp s tím ziskem v zádech,“ vyzdvihl Martin Voráček.

Proti reprezentantům třísethlavé obce z okresu Hradec Králové nastoupili žlutomodří s nebývalou lehkostí, byli aktivní, nebáli se kombinovat a postupně vybalovali na soupeře i odvážné technické kousky. Skóre otevřeli domácí po čtvrthodině z rychlé akce zatažené na pravou stranu hrací plochy. „Tomáš Froněk svedl těžký souboj na prostředku a dokázal z toho ještě vykouzlit průnikovku na Ondru Sajtla. Ten pak udělal věc, kterou jsme trénovali v týdnu. Namířil s balonem k zadní čáře, odkud mi poslal zpětnou přihrávku. Měl jsem to na penaltě, snažil jsem se udržet míč na zemi. Povedlo se, skončilo to gólem,“ usmíval se střelec.

Další velký okamžik Martin Voráček prožil v závěru první půlhodiny, kdy se dostal k míči několikrát odraženému po dalekonosné ráně Martina Helda. „Hráli jsme v bloku a čekali na chybu soupeře. Ta přišla, vystihli jsme ji ve středu hřiště a úspěšně dokončili brejkovou situaci. Ani nevím, od koho to letělo nebo kdo přihrával. Froňa mi to pouštěl houslema, měl jsem to sám na zadní tyč a zase jsem to uklidil,“ popisoval fotbalovou hantýrkou písecký odchovanec, jenž při přechodu do dospělé kategorie prošel i zkouškou v pražské Slavii.

Po změně stran sázeli svěřenci trenéra Ondřeje Prášila spíše na zajištěnou defenzívu, ale dokázali i nadále bavit diváky útočnými akcemi. Martin Voráček pronikal po pravém křídle jako šinkanzen kolem parních lokomotiv. Až do konce utkání zadělával na hattrick. Bohužel, nedočkal se. V 86. minutě jeho střelu srazili Převýšovští na roh, o čtyři minuty později byl úspěšnější vybíhající gólman hostí. „Musím říct, že poslední akce mi trošku zkazila náladu. Mohl jsem dát třetí gól nebo to hodit úplně volnému Filipu Řezáčovi, jenže jsem to úplně zvoral,“ připustil sebekriticky.

Na písecké straně přesto zavládla spokojenost s výsledkem i předvedenou hrou. „Dneska to byla dobrá práce celého týmu. Potřebovali jsme body a jsme šťastní. Díky dvougólovému náskoku jsme se postupně uvolňovali a měli lehčí nohy. I když je třeba přiznat, že soupeř byl kvalitní a nedovolil nám toho zase tak moc,“ upozornil domácí kanonýr. Při pohledu na sílu hostujícího týmu se nabízelo srovnání se sousedy Převýšova v tabulce Štěchovicemi, které do Písku zavítaly předtím a zvítězily 4:3 po penaltách, byť Jihočeši vedli 3:0. „Z toho zápasu jsme se poučili a nabrali určité zkušenosti,“ ujistil Martin Voráček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle