Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovanská děvčata nastřílela Hradišti devět gólů

 
středa, 12. dubna 2017, 18:08

Do Borovan přijelo v 17. kole divize žen k mistrovskému zápasu mužstvo TJ Hradiště. Domácí hráčky chtěly zopakovat dobrý výkon z minulého kola v J. Hradci a získat další body do tabulky. Do jejich sestavy se po dlouhých pěti letech vrátila Martina Vonková a hned ve svém prvním zápase vsítila dvě branky.

Úvodní minuty zápasu přinesly branky na obou stranách. Ve 2. minutě našla Vyslužilová krásnou přihrávkou mezi obranu Procházkovou a domácí vedli – 1:0. Už za dvě minuty bylo vyrovnáno – Michalcová první střelou trefila břevno, míč se k ní odrazil a její druhý dotek znamenal vyrovnání – 1:1.

V 6. minutě Procházková své sólo po přihrávce od Benedové zakončila jen střelou do brankářky Vaňkové, ale v 9. minutě se už domácí diváci branky dočkali. Vonková vybídla přesným pasem ke skórování Benedovou a její zakončení bylo přesné – 2:1.

Poté zkoušela na druhé straně štěstí hostující Sitterová, Kunová si s jejím pokusem poradila. V 17. minutě chybovala na levé straně při odkopu Hrušková a Procházková lobem přehodila Vaňkovou – 3:1. Ve 24. minutě po akci Vyslužilové s Benedovou na jeden dotek druhá jmenovaná lobem zvýšila na 4:1.

Hosté se v této části zápasu nedostali ani za půlící čáru a výsledkem dobré hry domácích bylo po spolupráci nahrávající Benedové a zakončující Vonkové do prázdné branky navýšení stavu na 5:1. Hradiště se v závěru poločasu přece jen vymanilo z tlaku, ale víc než střela Nimburské v poslední minutě z toho nebyla, Kunová v brance byla pozorná.

Se začátkem druhého poločasu se hra vyrovnala, domácí prostřídali a ubylo i šancí. V 53. minutě se o snížení stavu pokusila Michalová, její pokus skončil vedle branky. V 58. minutě se stav zápasu opět měnil. Po rohovém kopu Vonkové se ve vápně nejlépe orientovala Vyslužilová – 6:1.

Poté to opět zkoušela Michalová a domácí Procházková, obě bez úspěchu. To Vonková si 65. minutě vedla lépe. Procházková ji vyslala do sóla, a přestože se nabízela přihrávka na volnou nabíhající Benedovou i Procházkovou, Vonková zvolila střelu a domácí vedli už 7:1. Už v 72. minutě Sýkorová nabídla přihrávkou za obranu sólo Benedové a ta si dovolila dát Vaňkové nepopulární jesle a svou třetí brankou v zápase zvýšila na 8:1.

Už za dvě minuty se domácí diváci dočkali další branky. Po přihrávce od Procházkové, která pronikla po lajně do vápna, a po její zpětné přihrávce Sýkorová zvýšila na 9:1. O úpravu stavu se v 86. minutě pokusila ještě střelou Hynoušová, míč šel opět vedle branky.

V závěru zápasu se domácím nejprve zranila stoperka Kándlová, minutu před koncem po faulu před vápnem opustila hřiště i zraněná Benedová. Všichni věří, že obě budou k dispozici za týden, kdy Borovany na svém hřišti přivítají vedoucí tým tabulky Mokré. Jejich absence by byla citelná.

TJ Calofrig Borovany – TJ Hradiště 9:1 (5:1)

Góly: Benedová 3, Procházková 2, Vonková 2, Vyslužilová, Sýkorová – Michalcová.

Borovany: Kunová - Kándlová, Benedová, Fürstová, Káplová, Vyslužilová, Vonková, Procházková, Gubániová, Repaská, Sýkorová, Zemanová, Vitoušková, Švarcová.

Hradiště: Vaňková - Veselá, Jamburová, Hynoušová, Cinglová, Hrušková, Novotná, Sitterová, Němečková, Sigmundová, Michalcová, Kálalová, Nimburská, Michalová.

Napsal(a) Václav Beneda