Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně třikrát skórovala o deseti, v Lažišti to stačilo na bod

 
středa, 12. dubna 2017, 11:03

Nedělní poobědový čas přinesl šlágr 16. kola I. B třídy (sk. B). Ke třetímu Lažišti zajížděla druhá Čkyně, oba týmy v tabulce dělil jediný bod, dalo se očekávat kvalitní utkání s mnoha diváky, kterých nakonec dorazilo do ochozů 150. Ty se rozhodně nenudili, viděli šest branek a dvě červené karty.

Aktivněji začali hosté ze Čkyně, hned z prvního útoku zahrozil Gerold střelou hlavou nad branku Tesaře. Čkyně pokračovala s nátlakovou hrou, ale první se radovali domácí. V 9. minutě se poprvé dostali před branku Miklase, Sedláček zatáhl míč po kraji hřiště až do vápna, vrátil ho zpět Albertovi, který vystřelil do chumlu, jeho střela zapadla s tečí hostujícího Turka přesně k tyči - 1:0. O minutu později mohlo přijít vyrovnání, Král však netrefil přesně. Úvodní dvacetiminutovku završil exlažišťský Vojta, který našel dobrým centrem Kloseho, střela hlavou šla jen těsně nad břevno.

Následující minuty přinesly hlavně tvrdé souboje, sudí Plaček rozdal za dvacet minut sedm žlutých karet, emoce plály na obou stranách. Druhou žlutou viděl po faulu ve 42. minutě středopolař Čkyně Děd, musel se tak poroučet do kabin o něco dříve než o poločasové přestávce hráči obou týmů.

Do druhého poločasu vstupovali domácí s výhodou jednoho muže ve svých řadách navíc. Do první velké šance se dostali společně v 55. minutě Kuneš s Králem, druhý jmenovaný si chtěl obhodit obránce, ten zabránil cestě míče jasně rukou a byl z toho pokutový kop. Míč si postavil Pinke a s přehledem tvrdou ranou proměnil - 1:1. Radost z vyrovnání vydržela hostům jen sedm minut. V 62. minutě zahrávali domácí rohový kop, balon se dostal na zadní tyč k volnému Pěstovi, který nahradil v 9. minutě zraněného Hrbka a balon uklidil, kam měl - 2:1. Za další čtyři minuty to vypadalo se Čkyní už hodně bledě, dva rychlé centry, volný Pěsta na malém vápně a bylo to již o dvě branky - 3:1.

Hosté byli v tu chvíli, jak se říká, na ručník. V oslabení je nečekalo do konce utkání nic lehkého. V 75. minutě přišla standardní situace z 35 metrů pro Čkyni, tu zahrával Král, který nacentroval do vápna přesně na Chalupovu hlavu, ten míč usměrnil do protipohybu Tesaře a bylo zaděláno na drama - 2:3.  Hned za tři minuty mohlo být vyrovnáno, po centru ze strany měl na hlavně vyrovnání Gerold, míč však netrefil. V 84. minutě propukla euforie na straně hostů, Král zahrával volný přímý kop, jeho pokus po minele brankáře domácích protančil až za brankovou čáru - 3:3.

Čkyně byla na koni i v oslabení a domácí se obávali i o remízu. Obrovskou šanci měl opět Král v 88. minutě, řítil se na branku domácích zcela sám, ale síly už mu nestačily na kvalitní zakončení. Hned po této situaci měl na kopačce tři body pro domácí střídající Stupár, Miklas však jeho střelu vytěsnil na rohový kop. V předposlední minutě fauloval domácí Bednár Tomana, viděl druhou žlutou a síly na hřišti se vyrovnaly.

V poslední nastavené minutě mohla Čkyně dokonat obrat, střídající Michal Turek se běžel společně s dalším náhradníkem Tůmou na posledního obránce domácích, druhý jmenovaný z voleje mířil jen těsně vedle.  Sudí Plaček po této akci ukončil emotivní, ale kvalitní utkání. Pro domácí Lažiště, které nevyužilo padesát minut přesilovky a neudrželo vedení 3:1, je to zajisté ztráta, pro hosty ze Čkyně, kteří nechali svého soka v tabulce za sebou po týmovém výkonu, naopak malá výhra.

Za týden jede Lažiště na půdu Lhenic, Čkyně doma přivítá Chelčice.

Patrik Krull, vedoucí mužstva Čkyně: „Věděli jsme, že nás čeká velmi silný soupeř, který je velmi nebezpečný v útočné fázi. To se potvrdilo, dostaly jsme tři branky z nějakých pěti střel. Zápas nám zkomplikovalo vyloučení Honzy Děda v první půli za stavu 1:0. I tak se nám podařilo vyrovnat, poté ale přišla pětiminutovka, ve které jsme nevěděli, kde jsme, jak nás soupeř točil na naší půli a bylo to 3:1. Musíme smeknout před klukama, i v desíti jsme byli lepším týmem, semkli jsme se a dokázali vyrovnat. V posledních minutách jsme ještě mohli zápas strhnout na naši stranu. Po průběhu jsme s bodem spokojeni, tým opravdu musím pochválit, kdybych měl vybrat jednotlivce tak na sto deset procent makali Vondrášek s Králem.“

FK Lažiště – SK Čkyně 3:3 (1:0)

Branky: 9. Albert, 62. a 66. Pěsta – 55. Pinke z pen., 75. Chalupa, 84. Král. Sudí: Plaček – Petričák, Heinzl. Delegát: Eibl. ČK: 1:1 (89. Bednár - 42. Děd, oba 2 ŽK). ŽK: 4:4. Diváků: 150.

Lažiště: Tesař – Bednár, Macek, Brzobohatý, Šulc (46. Turek) – Málek, Sedláček, Albert, Volmut (73. Mocek) – Hrbek (9. Pěsta), Linhart (84. Stupár).                    

Čkyně: Miklas – Pinke (82. Friedl), V. Turek, Vondrášek, Chalupa – Vojta (74. Fiedler), Děd, Kuneš (88. M. Turek), Gerold (89. Tůma), Klose (46. Toman) – Král.

 
 
Napsal(a) Patrik Krull | Foto Petr Vlasák