Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovany vyhrály derby u Vajgaru

 
čtvrtek, 6. dubna 2017, 12:57

Borovanské ženy odjížděly k dalšímu mistrovskému zápasu v divizi na hřiště do Jindřichova Hradce. Byl to souboj šestého a sedmého týmu tabulky, navíc obě mužstva se velmi dobře znají z mistrovských i přátelských zápasů. Hosté se museli i tentokrát obejít bez brankářky Tomšů, po nemoci se naopak vrátila Repaská.

Hosté zaskočili domácí hráčky od úvodního hvizdu lepším pohybem a z úvodního tlaku vyplynuly i šance. Už v 1. minutě po dlouhém odkopu Kándlové se dostala do sóla Procházková, jenže trefila jen brankářku Adamcovou. V 9. minutě našla Procházková přihrávkou ve vápně volnou Vyslužilovou, ale střela z první skončila vedle branky. Za dvě minuty opět po vysokém centru Procházkové Benedová míč metr od brankové čáry špatně trefila a přestřelila branku.

V 16. minutě se už hosté radovali – Pečmanová našla rozběhnutou Procházkovou, která se ve své druhé šanci nemýlila – 0:1. Poté o sobě daly vědět také domácí hráčky – střely Šteflové a Plucarové však brankářka Kunová jen kontrolovala. Hra se poté odehrávala mezi vápny, gólmanky byly pozorné a další branky se diváci dočkali až ve 44. minutě. Procházková našla za obranu nabíhající Benedovou a ta své sólo bezpečně proměnila – 0:2.

Druhý poločas začaly lépe domácí hráčky a střelecky aktivní byla Hronová, už ve 47. minutě – Kunová její pokus vykopla. V rozmezí 50. a 52. minuty připravila Vyslužilová šance pro Benedovou a Procházkovou – první pokusy skončil vedle branky a druhý v její náruči. Poté se snažila zvrátit výsledek střelou Lehejčková – míč šel vedle branky. V 65. minutě faulovala Repaská, k přímému kopu se postavila Šteflová, Kunová však byla na místě. Zakrátko Sýkorová chtěla najít dlouhou přihrávkou Benedovou, stoperka Lehejčková ve snaze míč odvrátit jej minula a nabídla sólo Benedové a hosté vedli už o tři branky – 0:3.

Pozornost Kunové v brance hostí nadále zaměstnávala Hronová a Kadlecová, míče však branku míjely. Na druhé straně se snažily prosadit Benedová, Procházková a Vyslužilová, pokusy likvidovala Adamcová nebo jí zachránilo břevno. Domácím se přece jen v závěru podařilo snížit. Po centru Hronové se prosadila ve vápně Kocoňová – 1:3.

V závěru zápasu měli domácí snahu zápas vyrovnat, ale pokusy Lehejčkové, Kadlecové, Hronové ani znovu Kocoňové v síti neskončily a borovanské hráčky si po dobře odvedeném výkonu odvezly cenné tři body a v tabulce se posunuly před svého soupeře.

TJ Sokol J.Hradec – TJ Calofrig Borovany 1:3 (0:2)

Góly: 79. Kocoňová – 44. a 67. Benedová, 16. Procházková.

J. Hradec: Adamcová - Plucarová, Šteflová, Kadlecová, Šlapanská, Kocoňová, Hronová, Peckertová, Sivá, Dušková, Lehejčková, Lapková, Zatřepálková, Pragerová.

Borovany: Kunová - Kándlová, Benedová, Fürstová, Káplová, Vyslužilová, Pečmanová, Procházková, Klimentová, Sýkorová, Zemanová, Repaská.

Napsal(a) Václav Beneda