Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Soběslav porazila Čimelice a odskočila jim na sedm bodů

 
úterý, 4. dubna 2017, 11:54

V utkání o čelo tabulky krajského přeboru se v 19. kole utkala na soběslavském stadionu první dvě mužstva tabulky.

Domácí začali opatrně a k první střele se dostal čimelický Listopad, ale mířil nad branku domácích. Poté se soběslavští více dostávali dopředu a ve 12. minutě nebezpečně pálil Šmídmajer, ale i on mířil nad branku. V 19. minutě se do šance dostal domácí Dvořák, ale jeho pokus výborně vychytal výborný Slavík. Ve 26. minutě pak nebezpečně hlavičkoval opět Dvořák, ale mířil vedle.

Čimeličtí zahrozili až ve 30. minutě, kdy z přímého kopu Svojše domácího brankáře neohrozil. O minutu později domácí Boháč nacentroval krásně na Šmídmajera a ten svoji šanci využil a vstřelil první branku domácích. To bylo za první poločas vše podstatné.

Druhá půle se odehrávala převážně mezi vápny. Až v 62. minutě musel Slavík zasahovat proti střele Nohavy. V 68. minutě centroval z levé strany T. Mazouch do vápna a tam nešťastně tečoval míč Viták a ten skončil v síti vlastního brankáře. Domácí se ujali vedení 2:0.

Hosté v závěru přidali a v 79. minutě po centru Listopada hlavičkoval Viták nad branku domácích. V 80. minutě po centru Nekla si vstřelil domácí Boháč vlastní gól a hosté snížili stav na 2:1. I přes velkou snahu čimelických hráčů se jim již do konce utkání zvrátit stav nepodařilo a zápas skončil vítězstvím domácích.

„Šlágr kola, první s druhým, výhra, krásna divácká kulisa, téměř 300 diváků, pěkné počasí, co si více přát,“ lebedil si trenér vítězů Radek Hajič. „V závěrečných minutách hosté zahrozili několika centrovanými míči, ale skoré zůstalo, myslím, že zcela zaslouženě v náš prospěch,“ dodal.


FK Spartak Soběslav - SK SIKO Čimelice 2:1 (1:0) 

Góly: 31. Šmídmajer, 68. vlastní (Viták) – 80. vlastní (Boháč).

Rozhodčí: P. Šafránek - Hoch, Přibyl. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:2 (Zelenka, Pávec). Diváci: 280.


Soběslav: Hnilička - Podráský, Chotovinský, Boháč, M. Hromada - Peltán, Nohava, Fischer (85. Žalda), T. Mazouch – Šmídmajer (90. L. Hromada), Dvořák (88. D. Maršík). Trenér Radek Hajič.

Čimelice: Slavík - Hadáček (72. Suchan), Němec, Fara, Viták, Hegenbart, Pávec (78. Nekl), Řezáč (60. Pšenička), Zelenka, Listopad – Svojše (65. Káš). Trenér Tomáš Smrčina.


 
 
Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle