Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jihočeské divizní derby ovládla favorizovaná Čížová. Hodně se ale nadřela

sobota, 1. dubna 2017, 21:42

Favorit vyhrál, zapomeňte … dalo by se napsat s klasikem. Ale byla by to škoda. Jihočeské divizní derby na roudenském E.ON Stadionu totiž přineslo nadprůměrný zápas, a bylo by škoda se k němu nevrátit. Už proto, že ho podle prognóz díky svému kanonýru Jiroušovi sice ovládl čížovský Sokol, ale hodně se přitom nadřel. Třetí gól dal až v nastavení při power play domácích. To po rohu se odpálený balon dostal k Jandovi a ten ho z vlastní půlky dovezl přes celé hřiště až do opuštěné branky.

Po oboustranně opatrném začátku měli první příležitosti malšané, ale během úvodní dvacetiminutovky ani jednou z dobrých pozic netrefili branku. Dvakrát se o to pokoušel kapitán Píša, blízko gólu byl po kopu z rohu i Tušer. Pak se ale rozjeli hosté a vytvořili si znatelnou územní převahu.

Ve 29. minutě byl blízko gólu Polodna, ale jeho střelu z brankové čáry vyhlavičkoval Ondřej Otepka. Minutu na to hlavičkoval po rohu Zikmund z pár kroků do náruče brankáře Hřebejka. Ten pak ještě ve 35. minutě skvěle chytil Jiroušovi trestný kop, střílený na vzdálenější tyč, a za pět minut i lob po brejku Chytrého. Roudné se z defenzívy dostávalo jen těžko, ale přesto mohlo jít do šaten s náskokem. Střelu Markytána však v poslední minutě první půle zastavila tyč!

Po změně stran za to malšané vzali, pustili se do dobývání Satrapovy branky, ale jen trochu polevili v koncentraci, a v 50. minutě včas neuklidili od branky míč, a už je Martin Jirouš ze skrumáže potrestal. Skvělá orientace ve vápně, ale z pohledu domácích laciný gól. Vyrovnání přišlo brzy. Už v 52. minutě. To Vávra poslal do vápna centr, Kösslovu hlavičku ještě Satrapa zlikvidoval, ale na dorážku Michaela Průchy už nedosáhl.

Zápas pak gradoval. Přibývalo ostrých soubojů i žlutých karet, domácí místo myšlenek na bod chtěli jít za body třemi, a byli nachytáni na švestkách. V 75. minutě našli čížovští beci na půlce exslávistu Petra Jandu, kterého při padesátimetrovém běhu nezastavil Píša, ani Vogl, ale až Matěj Otepka. To už ale bylo ve vápně a z penalty šli Martinem Jiroušem hosté znovu do vedení. Tady se ukázalo, jak zkušeným mužstvem Čížová disponuje. Malšané statečně bojovali, v 80. minutě měl vyrovnání na kopačce Markytán, ale jeho sólo zlikvidoval padající Satrapa. V nastavení pak přišla power play při roudenském rohu, a už zmíněný gól Petra Jandy.

Co řekli trenéři:

Rudolf Otepka (Roudné): „Musím naše hráče pochválit. Na hřišti nechali srdce, ale některé herní momenty ještě nezvládají. V tom byl zkušený soupeř lepší. V první půli jsme po získání míče hned ztráceli, což nás dostávalo pod tlak. V poločase jsme si k tomu něco řekli, a herně se zvedli. Pak ale přijdou hloupé chyby a je po bodech. Ale nevěšíme hlavu, musíme se o ně porvat hned za týden v Dobříši.“

Zdeněk Staroba (Čížová): „Opravdu těžký zápas. Proto mě body hodně těší, protože jak jsme vyhráli, tak mohl být výsledek i obrácený. Věděli jsme, že je Roudné doma silné, a trochu se divím, že nevozí body i z cizích hřišť. My chceme vyhrávat, což se daří, ale na ČFL nemyslíme. Klíčem všeho je v Čížové fotbalové hřiště. Bez nového těžko na vyšší soutěž myslet. Ale tohle derby se muselo líbit.“


MALŠE ROUDNÉ – SOKOL ČÍŽOVÁ 1:3 (0:0)

GÓLY: 52. PRŮCHA - 50., 74. (11) JIROUŠ, 90. (+3) JANDA.

ROZHODČÍ: VRCHOTA – PEČENKA, NOVOTNÝ. DELEGÁT: KABYL. ŽK: 4:3 (PÍŠA, HŘEBEJK, VOGL, M. OTEPKA – POLODNA, FENYK, DVOŘÁK). DIVÁKŮ: 250.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – VOGL (82. TUREK), M. OTEPKA, PRŮCHA, KÖSSL – RŮŽIČKA (69. KOŘÍNEK), TUŠER, O. OTEPKA, L. VÁVRA – PÍŠA, MARKYTÁN. TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

ČÍŽOVÁ: SATRAPA – CHYTRÝ (78. ROZHOŇ), NOVÁK, ZIKMUND, HELD – NEČAS (35. KOČÍ), FENYK, DVOŘÁK (88. JANOCH), POLODNA – JIROUŠ, JANDA. TRENÉR ZDENĚK STAROBA.


 
 
Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle