Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Trio z rozjetých Katovic a mladíček Kotek mezi tyčemi

 
čtvrtek, 30. března 2017, 23:08

Třetí katovické vítězství po sobě se odrazilo i v sestavě 18. kola krajského přeboru. Otava v ní má hned trojici hráčů. Benjamínkem mezi nominovanými je teprve 17letý brankář Rudolfova Jan Kotek, jenž uhájil čisté konto v Dačicích.

Prvního venkovního vítězství dosáhla na devátý pokus Ciprova Hluboká. Dočkala se v Ševětíně, kde po přestávce ovládla hru i skóre. Jednu z hlavních rolí sehrál Tomáš Tauber. Autora dvou gólů v rozmezí pěti minut, který se po přestávce posunul do útoku, chválily obě strany. Naší redakcí byl vyhlášen Mužem kola.

Podruhé za sebou se v ideální jedenáctce objevuje čimelický stoper Michal Němec a bylo z toho další čisté konto obrany Sika, která je nejlepší v soutěži. Libor Blažečka se přesunul ze zálohy do středu obrany, ale útočné choutky tím neztratil. Potvrdil to asistencí u vítězného gólu Oseka v Písku.

V brance Rudolfova musel podruhé na jaře zaskakovat dorostenec Jan Kotek. Po úvodní porážce v Želči (0:5) bude mít na zápas v Dačicích daleko lepší vzpomínky, protože když už si Centropen něco vypracoval, skončilo to v rukavicích talentovaného gólmana.

Pár centimetrů chybělo Davidu Zoubkovi, aby si svůj výkon vyšperkoval hattrickem. Dva góly vstřelil s pomocí tyče, jednou jeho střelu zastavilo břevno. Gólové stavidlo nejlépe střílejícího týmu přeboru zvednul již po devíti minutách Michal Repa, obranu si s přehledem dirigoval Tomáš Hajdušek.  

V sestavě kola si dále zasloužili figurovat Tomáš Antoš z Hluboké, kapitán Protivína Jaromír Vorel, letos popáté rudolfovský Radim Pouzar a Pavel Nohava, který zahájil rychlostřelbu Soběslavi v derby s Planou, v níž během patnácti minut vstřelili spartakovci tři branky.


Ideální sestava 18. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jan Kotek (Rudolfov/1)

Tomáš Antoš (Hluboká/2), Michal Němec (Čimelice/2), Libor Blažečka (Osek/3), Tomáš Hajdušek (Katovice/4)

Pavel Nohava (Soběslav/1), David Zoubek (Katovice/1), Radim Pouzar (Rudolfov/5), Michal Repa (Katovice/2)

Tomáš Tauber (Hluboká/3), Jaromír Vorel (Protivín/3)


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař