Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladší dorost Dynama zahájil záchranářské práce výhrou 4:0 na půdě první Plzně!

 
středa, 29. března 2017, 20:30

Po dvouměsíční zimní přípravě a několika kvalitních přátelských zápasech zajížděli dorostenci Dynama pod vedením nového kouče Jaromíra Plocka k prvnímu mistrovskému utkání České ligy dorostu U17 (sk. A) do Plzně k souboji s první Viktorií.

Utkání se hrálo na umělé trávě v Luční ulici. Plzeňané byli velkým favoritem, Budějovičtí doposud venku v sedmi vystoupeních jen paběrkovali. „Před utkáním se klukům zdůraznil fakt, že jsme ještě při venkovních utkáních neudělali ani jeden bod a to není dobrá situace vzhledem k postavení v tabulce. Byla to první příležitost jak tento stav změnit, a to se nám také povedlo na výbornou,“ těšilo trenéra Jaromíra Plocka.

Sotva rozhodčí Štěrba foukl poprvé do píšťalky, Dynamo z první šance skórovalo. Po pěkné akci Martina Šplíchala se prosadil povedenou střelou Marcel Jiran. Hosté se zatáhli do obranného bloku, soustředili se na dobrou defenzivu a přecházeli do nebezpečných protiútoků.

Domácí si vytvořili slibné příležitosti, při nichž podržel hosty brankář Martin Janáček. Po jeho povedeném zachycení míče a rychlém založení útoku výkopem se dostal po chybě plzeňské obrany do úniku Martin Šplíchal, který postupoval sám na brankáře a nezaváhal. Po šesti minutách vedli dynamovci 2:0.

Dalšího gólového okamžiku se Jihočeši dočkali ve 23. minutě, kdy se nádherně trefil z voleje do šibenice Matěj Ryneš, jemuž asistoval přesným centrem Šplíchal.  Plzeň byla stále aktivní a měla ve hře převahu, ale hosté plnili přesně předzápasové pokyny trenérů. Ke konci prvního poločasu se jim podařilo přidat čtvrtou branku. Po krásném centru z levé strany se hlavičkoval přesně opět Matěj Ryneš.

„O poločase jsme upozorňovali kluky, že utkání není ještě u konce a že musíme pokračovat v naší hře, jako v prvním poločase. Paradoxně se naše slova potvrdila a druhý poločas jsme neodehráli dobře,“ poznamenal Plocek. 

Plzeň vrhla všechny síly do útoku, měla převahu a velké závary před budějovickou brankou. Po dvaceti minutách druhé půle se dostali hosté do velké šance. Václav Míka vybojoval míč, v souboji jeden na jednoho se kličkou zbavil obránce a poslal povedený centr do pokutového území na Martina Šplíchala, jenž z bezprostřední blízkosti přestřelil z voleje domácí branku. Utkání se ve zbývajících minutách už jen dohrávalo.

Poslední porazil překvapivě prvního. Dynamo se s 15 body posunulo před Meteor Praha a Jablonec. „Musíme kluky pochválit a poděkovat jim za předvedenou hru a výkon. Nechceme vyzdvihovat jednotlivé hráče, protože vítězství je po perfektním výkonu celého týmu. Výhru jsme si vychutnali, protože to byly první tři body zvenku a také na hřišti těžkého soupeře. Teď už se budeme soustředit a připravovat s pokorou na další náročné domácí utkání s Duklou Praha, které hrajeme v tréninkovém centru na Složišti v neděli 2. dubna od 10 hodin,“ myslí Jaromír Plocek se svým asistentem Petrem Kadlecem už na příštího protivníka z Julisky.

Šestnáctka Dynama na plzeňské vrstevníky nestačila a prohrála vysoko 0:6 (0:4)  

FC Viktoria Plzeň - SK Dynamo České Budějovice 0:4 (0:4)

Góly: 2. Jiran, 6. Šplíchal, 23. a 28. Ryneš.

Dynamo: Janáček - Vogl, Grigera, Cepák, Ardamica - Faltýn, Kadlec (78. Malecha) - Ryneš, Šplíchal (60. Kortiš), Jiran (70. Martinec) – Míka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FC Viktoria Plzeň